4 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığı!

featured

Miami Trio ekibi Kripto Para Dolandırıcılığı ve aynı zamanda bankaları dolandırdığı için bazı suçlamalar ile karşı karşıya. Bahsi geçen ekip 4 milyon doların üzerinde kripto dolandırıcılığı ve hırsızlığıyla suçlanıyor.

Kripto Para Dolandırıcılığı İle İlgili Ülkeler Pozisyon Almaya Başladı

Bildiğiniz üzere çoğu altcoin ve tabii ki Bitcoin arkasında herhangi bir ekibin olmadığı ve aynı zaman da hiçbir hükümetin bulunmadığı bir dünya. Bu nedenle Kripto Para Dolandırıcılığı, siber zorbalık gibi olaylar bu dünya içerisinde sık sık karşılaştığımız durumlardan. Arkasında hükümet olmamasından mıdır bilinmez ama Kripto Para camiasında sık sık sular ısınıyor. Ülkelerde bu konuyla ilgili sık sık yenilenir ve gelişiyor. Özellikle mahkemeler bu tür olaylar yaşandıkça daha doğru kararlar alabilmeye başladı.

Haberimize konu olan bu kripto para dolandırıcılığı hakkında Mart aylarının ortalarında bir karar alınması isteyen Joe Biden devlet kurum ve kuruluşlarını kripto para camiasında yaşanan illegal olaylar hakkında durdurabilmek adına bir yürütme emri imzaladı. Öncelikle bahsetmiş olduğumuz bu yürütme emrine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kripto Para Dolandırıcılığı İle İlgili Tutuklamalar Var!

Konuyla yakından ilgilenen polis ve emniyet güçleri geçtiğimiz salı günü bazı operasyonlar yaptı ve bu operasyonları sonucunda üç kişiyi yakalayarak göz altına aldı. Yakalanan kişilerin isimleri şu şekilde:

  1. Esteban Cabrera Da Corte,
  2. Luis Hernandez Gonzalez,
  3. Asdrubal Ramirez Meza.

Yukarıda görmüş olduğunuz isimler biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi geçtiğimiz günlerde önce göz altına alındı akabinde tutukladılar. Bahsi geçen grubun iki yıl önce 2020 yılında bir “İsmi henüz kamuoyu ile paylaşılmayan bir Kripto Para Borsası”nda ekibi kolayca erken emekli edebilecek milyonlarca dolar değerinde kripto para satın almak için yeni teknikler ürettiklerini iddia ettiler.

Mükemmel Bir Kripto Para Dolandırıcılığı

Gün geçmiyor ki dolandırıcılık tekniklerine bir yenisi eklenmesin. Miami Trio ekibi belirli bir miktarda kirpto para satın almak için çalıntı kimlikler kullandılar. Bu satın alımların polis tarafından takip edilebilmesi ekibin banka havalesi kullanmasıyla gerçekleşti.

Ekip satın alımları tamamladıktan sonra aracı olarak kullandıkları bankalar ile tartışma çıkardı. Tartışmanın konusu ise yapılan transferlerin tersine çevrilmesiyle alakalıydı. Amaç bankaların yapılan transfer nedeniyle bir yanlışlık olduğu ve paralarının geri yatırılması konusuna inandırmaktı. Nitekim de bu teknik işe yaradı ve ekip Kripto Para Dolandırıcılığı yaparak milyonlarca dolar haksız gelir elde etti.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap