Aave Coin Nedir? Aave Coin Geleceği 2022

Aave Coin Nedir?

Aave coin nedir? Ethereum Blockchain üstüne inşa edilmiş merkeziyetsiz bir DeFi protokolü. Platform, verecek alma ve verme protokolü olarak çalışıyor. Proje, kullanıcıların kamu ve hususi bankalar gibi aracılara ve faiz oranlarına lüzum duymadan kredi kullanabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Peki, AAVE coin nedir, ne işe yarar?

1 AAVE Coin Kaç TL?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 AAVE Coin 945.39 TL’den prosedür görüyor. AAVE Coin fiyatı son 24 saat içinde 7.26% değişim gözler önüne serdi. AAVE Coin’in son 24 saatteki prosedür hacmi şayet 144,165,975 $ dolar, toplam pazar kıymeti şayet 809,157,560 $ dolar seviyesinde.

Aave-Coin-2

İlginizi Çekebilir: Radio Caca Nedir?

AAVE Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para pazarı bilgilerine göre 1 AAVE Coin 56.76 $ dolardan prosedür görüyor.

Aave Coin Nedir?

Aave (AAVE), kullanıcıların para yatıran yahut borçlu olarak katılabileceği, emanete dayalı olmayan merkezsiz ve bir para pazarı protokolü olan Aave’yi işveren bir Ethereum tokenıdır.

Aave, merkezi olmayan bir şekilde türlü verecek bazlı mamüller yayınlayan açılmış kaynaklı, gözetimsiz bir para pazarı platformudur.

Aave, geleneksel finanstaki para piyasalarına benzeri bir rol oynayan, borçlanma ve verecek verme için merkezi olmayan bir finans protokolüdür. Aave, dijital varlıkları likidite havuzlarına yatırırken, aTokens biçiminde ani olarak faiz kazanmanızı ve ayrıyeten ekstrem teminatlı krediler aracılığıyla dijital varlıkları ödünç almanızı sağlar. Aave, teminat gerektirmeyen kısa vadeli bir kredi mekanizması olan Flash Loans’ı dahi sundu. Aave, teminatlı likidite gerçekleştiren ve platform yönetimine rey veren AAVE token sahipleri yönünden merkezi olmayan bir şekilde yönetilir.

Para piyasaları, global finansın mühim bir bileşenidir. Kısa vadeli krediler, kararlı anapara getirisi ve kıyaslayarak düşük risk biçiminde likidite temin ederler. 2020 senesi bakımından para piyasalarında 4 trilyon dolardan çok tutulmakta olup, global piyasalar için omurga vazifiyeti gören kararlılık ve likidite karşılamaktadır. Giderek çoğalan bir şekilde, para pazarı modelindeki yinelemeler, süratle ilerleyen merkezi olmayan finans pazarında (DeFi) benzeri şekilde kritik bir rol oynuyor.

Aave, merkezsiz bir şekilde türlü borca ​​dayalı mamüller yayınlayan açılmış kaynaklı, gözetimsiz bir para pazarı platformudur. Ethereum üstüne kurulu bir DeFi platformu olarak Aave, ETH, DAI ve USDC gibi bir durağan para paketi ve merkezi olmayan finans ekosisteminden türlü ERC-20 tokenlarını barındırır. Aave Protokolü, dijital varlıklarınızı, durağan oranlı krediler, parametre oranlı krediler ve süratli krediler biçiminde varlık ödünç alabileceğiniz havuzlara yatırarak faiz kazanmanızı sağlar.

Aave coin sistemine göre havuzlarına token yatırırsanız, karşılık gelen miktarda aToken alırsınız. Aave’den verecek alırsanız, kredinizi arka vermek için diğer bir varlıkta yeterli teminat sağlamanız lazım olur. Bu, kredinizi geri ödeyememeniz yahut teminatınızın değerinin düşmesi halinde protokoldeki fonları teminat altına alır.

Aave’de, kararlı oranlı krediler, bir bankadan alınan geleneksel bir krediye benzeri şekilde, zaman içinde kararlı bir faiz oranına sahiptir. Değişken faizli krediler, arz ve öğrenci göre dalgalanan hareketli bir faiz oranına sahiptir. Birçok DeFi borçlanma platformu gibi, Aave’nin pazar mekanizmasının mühim bir öğeyi ekstrem teminatlandırmaya bağlıdır ve hem durağan oranlı üstelik parametre oranlı krediler, onları arka vermek için yeterli teminat olduğu sürece açılmış kalabilir. Flaş Krediler, teminat gerektirmeyen yeni ve deneysel bir borçlanma mekanizmasıdır, fakat kredinin tek bir Ethereum işleminde geri ödenmesi lazım olur. Flaş Krediler, geliştiriciler yahut azıcık teknik bilgiye sahip şahıslar yönünden kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

İlginizi Çekebilir: LRC Coin Geleceği

Aave Coin Nereden Alınır? Hangi Borsada?

Alım prosedürü için UniSwap, Poloniex, MXC ve HotBit gibi birkaç dışarıda bulunan değişik kripto para piyasasından Aave coin satın temin edebilirsiniz.

Aave Coin Geleceği

Aave coin geleceği konusuna gelir isek, Aave yazılımının yönetiminde merkezi bir rol alır ve kullanıcıların yazılımını iyileştirmeye yönelik kurallarında ve politikalarında uygulanan farkılıkları oylamalarına imkan tanır.

Aave ekibi ayrıyeten, iştirakçilerin bir likidite açığı halinde sigorta vazifiyeti görmek üzere AAVE’lerini riske atabilecekleri Güvenlik Modülü (SM) olarak adlandırdığı şeyi de başlattı. Bunu uygulamak, protokol ücretlerinin bir yüzdesi ile birlikte stakerlara daha çok AAVE tokenı kazandıracaktır.

Bu yardımcı uygulamanın beraberinde, AAVE, sınırlanmış arzından ve AAVE satın alabilmek ve kripto para birimini dolaşımdan çıkarmak için ücretlerden elde ettikleri geliri kullanması gerçeğinden kıymet elde eder.

AAVE, merkezi olmayan kredilerin popülaritesinin artmaya devam edeceğine inanan traderlar yahut yatırımcıların dikkatini çekebilir.

Temmuz 2020 bakımından, Aave sistemi, toplam mevduatta 158 milyon dolar toplayan Ethereum’daki en aktif merkezi olmayan verecek verme sistemleri arasında yer almakta. Rakip kredi platformları arasında 600 milyon doların üstünde mevduatı olan Compound ve Maker yer almakta.

Aave sistemini yöneten kurallar ile ilgili söz sahibi olmak istiyorsanız, ödünç verme aracılığıyla toplanan ücretlerin AAVE token sahiplerine nasıl dağıtılacağı konusu ile ilgili rey kullanmak istiyorsanız AAVE’yi kullanmak isteyebilirsiniz.

Bu yazımız altcoinhaber.com olarak tamamen bilgilendirme amaçlı yazılmış olup yatırım tavsiyesi içermemektedir. Bu yazımızda sizler ile Aave Coin Nedir? Aave Coin geleceği gibi konuları işledik. Bu tarz yazılar için sitemizde bulunan altcoinler sekmemize göz gezdirebilirsiniz. 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap