Afgan Tüccarlar: Taliban Yasaklamazsa Kripto 2022 Yılında Afganistan’a Yardımcı Olabilir

Afgan-Tuccarlar-Taliban-Yasaklamazsa-Kripto-Afganistan'a-Yardimci-Olabilir

Tarihleri 5.000 yılı aşkın bir süredir var ancak son birkaç on yılda sıkıntıları bitmek bilmiyor. Taliban 2021’de iktidara geldiğinden beri birçok Afgan ülkeyi terk etti. Kalanlar, ademi merkeziyetçilik ve kripto para birimlerinin artan kullanımı yoluyla hayatlarının iyileştirileceğini umuyor.

Atiqullah Mohammadi ile özel bir röportaj gerçekleştirildi. Kendisi yerel bir kripto satıcısı ve tüccarıdır. Mohammadi, Herat’ta iki yıldır fiat ile kripto ticareti yapıyor ve takas ediyor. Kripto para birimini kullanırken karşılaştığı zorluklar hakkında konuştu.

“Banka hesaplarımız veya kredi kartlarımızla çok yüksek ücretler nedeniyle kripto satın alamıyoruz. Diğer gelişmiş ülkelerdeki biriyle iletişime geçmemiz gerekiyor. Tabii ki, bu da bir ek ücret oluşturuyor ancak bankalarımızın talep ettiğinden çok daha düşük.”

Burada kripto satın almak istiyorsanız, yerel bir kripto satıcısına gitmeli ve kriptoyu fiat ile değiştirmelisiniz. Kabul edilen para birimleri ABD Doları veya  yerel para birimidir. 



Afgan Tüccarlar Endişeli

İran, Venezuela, Nijerya, Kenya ve Filipinler son zamanlarda mali krizle karşı karşıya kaldı. El Salvador, finansal sıkıntılardan kaçmak için Bitcoin‘i ulusal para birimi olarak resmileştirdi. Ama arada çok büyük bir fark var. UNESCO Yaşam Boyu Öğrenme Enstitüsü tarafından sağlanan verilere göre Afganistan’ın okuryazarlık oranı sadece %43’tür. Bu, yaklaşık 21 milyon Afgan’ın okuma yazma bilmediği anlamına geliyor.

Taliban’ın yükselişiyle birlikte Western Union gibi para transferi hizmetleri Afganistan’daki görevlerini durdurdu. Bu, kripto para birimlerini ideal işlem hızı ve çok daha düşük ücretlerle birçok kişi için nihai seçim haline getiriyor.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap