Akash Network Coin

Akash Network coinin ismine son günlerde daha sık denk gelebilmekteyiz. Bir çok platform üzerinden piyasada işlem göre Akash Network, Kraken gibi büyük borsalarda da adını duyurmuş blok zincir tabanlı bir kripto paradır.

Coinmarketcap adresli internet sitesini ziyaret ederek arama çubuğunda yapacağınız “Akash Network” kelimeleriyle bu coinin hangi kripto para borsa ve takas platformlarında listelendiğini öğrenebilirsiniz. Böylece siz de Akash Network coin satın alabilirsiniz.

Ayrıca bu coin bütün piyasalarda AKT coin kısaltmasıyla işlem görmekte ve her platformda kabul edildiği işlem çiftleri değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle hangi itibari (fiat) para ya da kripto para birimiyle işlem yapmak istediğiniz doğrultusunda AKT coin alabileceğiniz bir platform tercih etmeniz sizi zaman ve transfer maliyetlerinden bir hayli kurtaracaktır.

Akash Network Coin Nedir?

Akash Network projesinin açık kaynak kodlu, yerel ve dahili kripto para birimi AKT coindir. Akash Network bulut teknolojiler bilişim endüstrisi içinde kaynaklar adına alım-satım olanakları servisinde bulunan bir platformdur. 

Akash Network’ün en önemli misyonu, bulut ve bilişim için harcanan giderleri ve doğası gereği ortaya çıkan maliyetleri en aza indirmektir. Bu sayede platformda tüketici pozisyonundaki kişiler için harcama fiyatları giderek düşerken, sağlayıcı ve üretici olarak bulunan için ise kazançlar arttırılmıştır. 

Akash Network (AKT) blok zincir ağı ve ekosistemi güvenilir, şeffaf ve merkezi olmayan bir bulut bilişim alanı üzerinden katılımcıları birbirleri ile bağlıyor ve etkileşime sokuyor. Akash Network ekonomik güvence sağlamak adına motivasyona, teşviklere ve ödüllere dayandırılmış bir sistem üstünden işliyor. 

Ekosisteme dahil olan katılımcılar bu mekanizma içinde farklı roller alabiliyorlar. Akash Network blok zincir ağında işlemci güçlerine ihtiyaç duyan ya da bellek alanı satın almak, kiralamak isteyenler müşteri konumunda oluyor. Müşteriler adına bu platform birden çok alternatif sağlayıcıyı birleştirerek tek bir mega bulut bilişim alanı oluşturuyor. Böylece bulut teknolojisi ve alanı kiralamayı düşünen müşterilerin farklı bir platforma ihtiyacı ortadan kaldırılıyor.

Akash Network token ise bu platformda ticaret ve kiralama işlemleri içinde kullanılmasının yanısıra ayrıca bir de yatırım aracı olarak görülüyor.  Projede yüz milyon Akash coin arzıyla yola çıkıldı. Akash coin geliştiricileri arz üst limitini 389 milyon AKT coin olarak belirledi. AKT arzı zaman içerisinde talebe göre piyasaya sürülecek.

Akash Network Coin Kurucuları Kimlerdir?

Akash Network, küresel çapta şöhreti olan tecrübeli uzmanların, bilgisayar mühendislerinin ve geliştiricilerin dahil olduğu bir projedir. Zaten ABD’nin Kaliforniya eyaletinin, San Francisco bölgesindeki teknolojinin atan kalbi konumundaki Silikon Vadisi’nde doğan proje ekibiyle de ses getiriyor.

Akash coin kurucusu isim ise projenin başında halen CEO yöneticiliği yapan Greg Osiri’dir. Osiri Haziran 2015’ten bu yana hali hazırda zaten kurucusu olduğu Overclock Labs bünyesinde de tepe yönetici konumuna devam etmektedir. Ek olarak Snowball Money şirketine danışmanlık hizmeti de veren Orig aktif olarak bilişim sektöründe tanınan bir isimdir.

Akash Network Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Akash Network token bilişim alanındaki gelişmelerin yanı sıra potansiyeli yüksek bir yatırım aracı olarak da değerlendirilmektedir. AKT coin alım satımı yaparak yatırım yapmak isteyen kripto para yatırımcıları işlem hacimlerine göre oldukça geçerli olan şu kripto para borsalarından AKTcoin alım satım yapabilirler: DigiFinex, Gate io, BitMart, Kraken.

AKT almak için öncelikle hangi borsa ya da platformdan işlem yapacağınızı belirlemeniz gerekir. Sonrasında bu borsa ya da platformun internet sitesine gidebilir ya da Gate io gibi bazı seçeneklerde Google Play Store ve App Store gibi online mağazalardan ücretsiz mobil uygulamaları indirebilirsiniz.

Bu tercih aşamasında AKT coinin hangi işlem çiftleriyle işlem gördüğünü araştırmak ilerleyen dönemlerde işlemlerinizi hızlı yapabilmek için oldukça önem taşır. 

İşlem çiftleri ve platformda karar kıldıktan sonra üyelik işlemlerinde cep numaranızı, e posta adresinizi ve kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. 

Sonrasında herhangi bir kripto cüzdanınızdan Gate io cüzdan adresinize bakiye göndererek AKT coin almak için bir miktar kripto para sahibi olmalısınız. Eğer bütün aşamaları geçerek hesap aktivasyonunuzu tamamladıysanız arama çubuğundan AKT coini aratarak satın alma bölümünden alım emri verebilirsiniz.