Alchemix Coin

2022 yılının ilk çeyreğini bitirmekte olduğumuz bugünlerde dünya dijitalleşme sürecini hızla devam ettirirken kripto para ekosistemleri de genişlemeye ve günden güne kendini yenilemeyi sürdürüyor. Bu ekosistemde geliştirilen sistemlerden biri olan Alchemix ve platformun yerel kripto para bitimi olan Alchemix Coin geleceği açısından kullanıcılar için büyük bir merak konusu. Özellikle kullanıcılarına kolay ve rahat bir tecrübe sunması ile bilinen Alchemix sisteminin yerel tokeni olan Alchemix Coin bu isminin dışında kripto para borsa platformlarında ALCX kısaltması ile biliniyor. Alchemix Coin satın almak isteyen ya da bu kripto para birimine yatırım yapmak isteyen kullanıcılar Binance ya da Bitlo.com gibi bir çok örnek ile çoğatlılabilecek borsa platformlarında ALCX kısaltması ile arama yaptıklarında Alchemix Coin’e kolayca ulaşabiliyorlar.

Alchemix Coin Nedir ?

Kripto para borsa platformlarında ALCX kısaltması ile de bilinen Alchemix Coin, kendisi ile aynı ismi taşıyan Alchemix platformunun kendi kripto parası, yani yerel token birimidir. Alchemix Coin geliştiricisi olan Alchemix platformu kullanıcıların kendi sentetik kripto para birimlerini oluşturmalarına imkan tanıyan bir DeFi, yani merkeziyetsiz bir finans platformudur. Alchemix isimli bu sistem özünde yatırımcıların ve kullanıcıların ellerinde bulundurmakta oldukları yatırımları kaybetmelerini önlemek amacı ile geliştirilmiş bir platformdur. Alchemix sistemi bünyesinde bulunan kullanıcılar için ellerindeki yatırımı korumak için kullanıcıların yatırdıkları gerçek paraları yatırım yaptıkları anda token haline getirir ve bu yol ile değerlerini korumalarını sağlar.

Alchemix Coin ise bahsedilen Alchemix platformunun yerel kripto parasıdır ve platformda üretilmiş olan ilk sentetik tokendir. ALCX coin olarak da bilinen Alchemix Coin, türdaşı olan bir çok altcoin gibi Ethereum blok zinciri tabanı üzerine inşa edilmiştir ve ERC-20 standartlarına uygun olarak geliştirilmiştir. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmesi Alchemix Coin’in Ethereum blok zincirinin güvenlik önlemlerini kullandığı anlamına gelir. Bu durumdan yola çıkarak Alchemix Coin için güvenilir bir kripto para birimi olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

Alchemix Coin ya da kısa ismi ile ALCX madencilik işlemine uygun bir kripto para cinsi değildir, Alchemix coin madenciliği yapılamaz. Ancak Alchemix platformunun bünyesindeki kullanıcılar ellerindeki Alchemix Coinleri kitleyerek ek gelir elde etme şansına sahiptir. Ayrıca Alchemix Coin sahipleri ellerindeki Alchemix Coinleri stake ederek oylama puanları kazanabilir, bu oylama puanları sayesinde, eğer elinde yeterince oylama puanı (VP) var ise projenin yönetişim süreçlerine dahil olabilir. Kullanıcılar ne kadar fazla Alchemix Coin stake ederler ise o kadar fazla oylama puanına yani VP’ye, ne kadar fazla oylama puanına sahip olurlarsa yönetişim üzerinde o kadar söz hakkına sahip olurlar. Tabi kullanıcılar ellerindeki oylama puanlarını tek seferde kullanmak zorunda değillerdir. Platform üzerinde yapılan herhangi bir oylama sürecinde kullanıcılar ellerindeki oylama puanlarını diledikleri miktarda kullanabilmekte özgürlerdir.

Alchemix Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Alchemix Coin, kendisi ile aynı ismi taşıyan ve bir çok protokole, bir çok sisteme sahip olan Alchemix platformu tarafından geliştirilmiş ve platformun yerel yönetişim tokeni olarak kripto para borsalarına sunulmuştur. Nispeten yeni bir kripto para birimi olan Alchemix Coin’in kurucuları an itibari ile anonim kalma kararlarını korumayı seçmiş durumdalar. Ancak Alchemix Coin oldukça ünlü yatırımcılara ve yatırımcı firmalara sahip. Bu yatırımcılar arasında Alameda Research, Immutable Capital, Protoscale Capital, eGirl Capital, Fisher8 Capital, Orthogonal Capital ve Nascent gibi başarılı firmalar bulunuyor. Alchemix Coin geçtiğimiz yıl olan 2021’in Mart ayı itibari ile yukarıda adı geçen yatırımcı firmalardan Immutable Capital ve Alameda Research firmaları liderliğinde 4,9 milyon Amerikan Doları değerindeki finansman turunu tamamlamış bulunuyor.

Alchemix Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır ?

Alchemix Coin, Alchemix platformunun kendisi üzerinden ya da Binance, Bitlo, Gate.io, Bitfinex, Bittrex gibi onlarda örnek ile çoğaltılabilecek güvenilir kripto para borsa platformları üzerinden kolayca satın alınabilir. Alchemix Coin satın almak isteyen kullanıcılar için teknik bir belge ya da özel bir veri ihtiyacı yoktur.

Kullanıcılar yalnızca Alchemix Coin satın almak istedikleri kripto para borsa platformuna üyelik işlemlerini tamamlamalı, bunun için de bazı belgeleri ilgili kuruma iletmelilerdir. Örneğin Binance platformu üzerinden Alchemix Coin almak isteyen bir kullanıcı öncelikle Binance platformunda onaylanmış bir hesaba sahip olmalıdırlar. Buna hesaba sahip olmak ise oldukça basit bir işlemdir. Kullanıcılar platform tarafından talep edilen kimlik bilgilerini düzgün bir şekilde vermeli ve sonraki süreçte kimlik doğrulaması işlemlerini başarı ile tamamlamalıdırlar. Bu süreç platformdan platforma farklılık gösterebilmek ile birlikte yukarıda da bahsedildiği gibi oldukça basit bir formalite sürecidir.