Alchemy Pay Coin

2022 yılının Mart ayının ilk haftasını tamamlamak üzere olduğumuz bugünlerde geçmişe nazaran bir düşüş trendi içinde olan kripto para borsalarına adeta baş kaldırmakta olan bazı projeler geliştiriliyor ve bu projelerin bazıları başarılı bazıları ise başarısız oluyor. Geliştirilen bu projelere başarılı bir örnek olan Alchemy Pay Coin özellikle son dönemde sağlam bir yükseliş içinde gibi gözüküyor. 2018 yılında kripto para piyasalarına ACH kısaltması ile sağlam bir giriş yapan Alchemy Pay Coin, bu isme ve ACH kısaltmasına ek olarak ACH Coin, ya da ACH token isimleri ile de biliniyor.

Alchemy Pay Coin Nedir ?

Alchemy Pay Coin, Alchemy Pay altyapısı üzerinde çalışan ve platformun yerel yönetişim tokeni olan kripto para birimidir. ACH coin ya da yalnızca ACH kısaltması ile de bilinen Alchemy Pay Coin, bir çok türdaş altcoini gibi Ethereum tabanı üzerine inşa edilmiş ve ERC-20 tokenlerine sahip olan bir kripto para, ya da bir altcoindir. Alchemy Pay Coin, Alchemy Pay fiat kripto hibrit ekosisteminde bulunan tüm kilit roller için katılımı teşvik etmek amacı ile geliştirilmiş ve tasarlanmıştır.

Alchemy Pay Token’in destekleyici ve kurucu firması olan Alchemy Pay, Alchemy Pay Coin ile desteklenmekte olan hibrit yapıda bir kripto fiat ödeme altyapısı olarak bilinir. Alchemy Pay kullanıcılarına ve yatırımcılara hem kripto hem de fiat ücretin ödenmesi adına birden fazla alternatif sunan bir sistemdir. Bu sayede Alchemy Pay hibrit yapıda olan kripto fiat ödeme modeli aracılığı ile eski finansal sistemlerin sebep olduğu yükleri ve sistem yavaşlıklarını azatlamak için bir çözüm oluyor. Hatta Alchemy Pay bununla da kalmıyor ve kripto paralar ile fiat arasındaki boşluğu kapatabilmek adına piyasadaki ilk ödeme ağ geçidi çözümlerini sunuyor. Ayrıca Alchemy Pay kripto para piyasaları için nispeten yeni sayılabilecek DeFi, yani merkeziyetsiz finans hizmetlerine de problemsiz ve temiz bir erişim sağlıyor.

Alchemy Pay Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Alchemy Pay Coin, 2018 yılında Alchemy firmasının da kurucuları olan Joe Lau ve Nikil Viswanathan tarafından geliştirildi ve piyasaya sürüldü. Alchemy Pay Coin projesi 2018 yılında gelişim sürecini tamamlamanın ardından Hong Kong ülkesinin en büyük mobilya üreticisi olan Pricerite, Kanadalı ünlü ayakkabı markası Aldo, güçlü yazılım firmaları Midwest Global Asia ve Arcadier gibi önde gelen firmalardan kaydadeğer oranda destek gördü ve öne çıkarıldı. Alchemy Pay Coin bahsedilen bu şirketlere uzman oldukları alanlarda birçok pratik çözümler sunarak kısa sürede büyüdü ve bugünki boyutlarına ulaştı. 

Günümüz itibari ile Alchemy Pay Token kripto parasının borsalara ve yayınladıkları whitepaperlara göre 10 Milyar Alchemy Pay Coin adedindedir. Buna karşın dolaşımdaki arz miktarı 4 milyar adet olarak raporlanmıştır. Dolaşımda olan bu 4 milyar Alchemy Pay Coin’in yüzde altmış ikilik bir kısmı kamu hizmetleri için ayrılırken geri kalan yüzde otuz sekizlik kısmı paydaşlara, yani kullanıcılara ayrılmış durumdadır. Alchemy Pay Coin sahipleri istedikleri takdirde ellerinde bulunan Alchemy Pay Coinleri stake edebilir, işlem ücreti olarak kullanabilir, bu sayede platformun sağladığı işlem ödüllerini yine Alchemy Pay Coin biriminde olarak alabilirler.

Alchemy Pay Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır ?

ACH kısatlması ya da ACH coin ismi ile de bilinen Alchemy Pay Coin konumu ve durumu itibari ile adeta Alchemy Pay ekosisteminin kalbi niteliğindedir. Akıllı sözleşme özelliğine sahip olan Alchemy Pay Coin, Coinbase, Binance, Gate.io, Bitlo.com, Bybit, Huobi ya da MEXC gibi onlarda örnekle daha çoğaltılabilecek, uzun süredir piyasada olan ve kullanıcılara güvenilir olduğunu kanıtlamış olan kripto para borsa platformlarından kolaylıkla satın alınabilir. Bu platformlarda Alchemy Pay Coin (ACH) ile işlem yapmak da aynen diğer kripto paralar ile işlem yapmak gibi oldukça rahat ve kolay olacaktır. Bu platformlardan Alchemy Pay Coin ya da başka bir alım satım işlemi yapabilmek için resmi bir belge ya da teknik bir bilgi gerekmez. Ancak bu platformlara üye olup işlem  yapmaya başlayabilmek için platforma kimlik bilgilerinizi tamamen doğru bir şekilde vermeli ve platform tarafından talep edilen onaylama süreçlerini başarı ile tamamlamalısınız.