Anchor Protocol Coin

Anchor Protocol coin piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra, 2020 yılının ilk aylarında Binance borsada listelendiğini duyurarak, altcoinler arasında adından çokça söz ettiren bir dijital para birimi haline gelmiştir.

ANC kısaltmasıyla bir çok yerel ve küresel borsada hali hazırda listelenmiş olan Anchor Protocol coinin, Binance haberiyle birlikte, bu dijital parayı alabileceğimiz alternatif platformlar da kullanıcıların merak konusu olmuştur.

Bu bağlamda ilk akla gelen projenin resmi web sitesi anchorprotocol.com adresi seçeneğidir. Sitenin ana sayfasında yeşil renkteki WebApp butonuna tıklayarak projenin kendi uygulamasından ANC coin almak, günlük kripto alım satımı yapan yatırımcılar için verimli olmayabilir.

Bu nedenle bu yazımızda ANC alabileceğimiz alternatif borsaları ve projenin niteliğini aktarmaya çalışacağız.

Anchor Protocol Coin Nedir ? 

Anchor Protocol coin Terra ekosisteminin blockchain’i üzerinde aktif olarak kullanılan ve bir tür karşılıklı borç alışverişi protokolünün yerel token birimidir. Anchor  Protocol platformu üzerinden stake kazanç modelleri, birikim servisleri gibi çeşitli finansal uygulamalar kullanılabilmektedir.

Terra evreni kendi içinde bir takım merkeziyetsiz finans projesi barındırır ve ANC coin bunların birisi üzerinden üretilmiştir. Anchor Protocol coin, stabil kripto mevduatlarında %19,5 gibi yüksek oranda faiz kazancı sağlayan bir mekanizma şeklinde çalışmaktadır. 

Bu doğrultuda ANC coin üzerinden borç veren yatırımcılar, düşük volatileden yararlanabilir ve Tether vasıtasıyla yatırımlarından cezbedici seviyelerde kar elde edebilirler.

Aynı şekilde ekosistem için ANC coin üzerinden borçlananlar ise Terra’ya verdikleri LUNA coin teminatlarından vazgeçmeden yatırım için likitide sağlayabilmektedirler. 

Anchor Protocol coin yüksek getirili, düşük volatiliteli nitelikleri sayesinde, az riskli yatırımlar arayan yatırımcıları bünyesine kattıkça ve piyasadaki UST taleplerinin yükselmesi beklenmektedir. 

Terra ana ağının buradan kazanımı ise kendi DeFi uygulamalarının benimsenmesi ve bu doğrultuda UST ile satın alınabilen ana coini LUNA’nın satış fiyatının yükselmesidir.

ANC coin toplam arzı, şirket tarafından duyurulan maksimum arza ulaşmış ve bir milyar ANC seviyesinde üretim yapılmıştır. Ancak bu miktarın henüz yüzde yirmi beşi kadar küçük bir payı dolaşımdadır.

Anchor Protocol Coin Kurucuları Kimlerdir ? 

Anchor Protocol coin kurucuları, Güney Kore uyruklu; Daniel Shin ve Do Kwon olarak bilinmektedir. Bir fintech firması olarak Terraform Labs çatısı altında 2021 yılının Mart ayında kurulmuştur. 

Terraform Labs’ın kurulmasından önce, Do Kwon, merkeziyetsiz ve kablo gerektirmeyen ağ hizmetleri sunan bir firma olan Anyfi şirketinde CEO görevinde tecrübe kazanmıştır. Ayrıca Kwon’un özgeçmişi,Microsoft ve Apple gibi teknoloji devlerinde yer aldığı yazılım mühendisli deneyimleri ile doludur. 

Diğer kurucu Daniel Shin ise oldukça kapsamlı ve piyasa değeri yüksek bir çevrimiçi ticaret platformu olan Ticket Monster’ın yöneticiliği ve kurucu ortaklığı yapmıştır. Daha da önemlisi, girişimcilerin bütünüyle efektif ve verimli firmalar kurmasında destek sağlayan bir kuluçka merkezi olan Fast Track Asia’nın  da kurucu ortağıdır.

Terraform Labs kurucularının bireysel deneyimleri kadar doğrudan şirketin partnerleri ve iş birlikçeleri de projeye deneyim ve önem katmaktadır. Galaxy Digital gibi teknoloji firmaları başta olmak üzere Arrington XRP Capital, Pantera Capital ve BlockTower Capital gibi yüksek sermaye yatırımcılarından da takribi 150 milyon ABD doları toplayabilen bir proje olarak kullanıcı ve yatırımcılarına güven vermektedir.

Anchor Protocol Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır ?

Anchor Protocol coin almak için proje içinde borç alım satımı yapacak kullanıcılara ilk başlık altında belirttiğimiz resmi siteyi önerebiliriz.

Ancak ANC coin, küresel kabul edilen neredeyse bütün kripto borsa platformlarında da bulabileceğiniz oldukça yaygın bir coindir. 

Spekülatif dalgalanmalar esnasında alım satım yaparak ANC coin kullanmak isteyenler ya da uzun süre saklama yoluyla kar amaçlayanlar için en güvenilir platformlar şu şekilde sıralanabilir;

KuCoin, Gate.io, Okex, Binance, Mandala Exchange, BingX

Üstelik Anchor Protocol token bütün bu borsalarda; Bitcoin, Ethereum, BUSD, Tether, UST gibi en önemli işlem çiftleri üzerinden alınıp satılabiliyor.

Bu coini alabileceğiniz sonuncu ama oldukça önemli bir diğer ana aktör ise ANC’nin de bağlı olduğu ekosistemin öz merkeziyetsiz finans uygulaması olan Terraswap platformudur.

Terraswap üzerinden açacağınız bir hesap ve kimlik doğrulama işlemleri sonucunda uygulamanın kendi cüzdanına aktaracağınız desteklenen bir itibari para birimi ya da kripto sayesinde ANC coine kendi ekosistemi üzerinden de sahip olabilirsiniz.