Apple Ceo’su Metaverse Projesine Yatırım Yaptığını Açıkladıktan Sonra Apple Hisselerinde Büyük Artış Gerçekleşti. Bu Yeni Bir Coin Habercisi mi?

Apple Ceo'su Metaverse Projesi

Apple Ceo’su Time Cook, bir yatırım seminerinde Metaverse uygulamalarının çok fazla potansiyele sahip olduğunu ve şirketinin cihazlarında AR geliştirmelerine yatırım yaptığını söyledi.

Apple için Bu Yeni Bir Coin Habercisi mi?

28 Ocak’ta yapılan bir özel konuşma sırasında şirketin Metaverse içindeki fırsatları sorulduğunda Cook, “Bu alanda çok fazla potansiyele inanıyoruz ve buna göre yatırım yapıyoruz” yanıtını verdi.
Metaverse, kısmen kullanıcılar tarafından yaratılan, sosyalleşme, oyun ve hatta canlı konserler sunan, birlikte çalışabilir bir sanal evrendir. Bir tarayıcı ile erişilebilmesine rağmen, sanal gerçeklik (VR) veya artırılmış gerçeklik (AR) ile deneyim çok daha gerçekçi düzeylere çıkabilir.

Apple CEO Tim Cook Reveals He Owns Cryptocurrency


Appleinsider adlı şirkete yakın olan bir yayıncı, 28 Ocak tarihli aramada Cook’un, Apple’ın (APPL) App Store’da AR geliştirici platformu ARKit kullanılarak tasarlanmış 14.000’den fazla uygulamaya sahip olduğuna dikkat çektiğini bildirdi. ARKit kullanılarak tasarlanan uygulamalar, kullanıcıların Metaverse’e erişmesine yardımcı olabilir.

Cook’un Metaverse’i benimsemesine rağmen, geliştirilmekte olan kulaklığın oyun, iletişim ve içerik tüketimine odaklandığına inanılıyor. Şimdiye kadar, piyasa değerine göre dünyanın en büyük şirketi, her ikisi de Metaverse’de geliştirme planlarıyla ilerleyen Meta ve Microsoft gibi diğer teknoloji liderlerinin gerisinde kalıyor.

Finansal çevreler bu konuda şirketin ani ve beklenmedik bir atak yapıp bir anda sektörü değiştireceğini düşünmekteler.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap