Astar Coin

Astar coin çıktığı günden bu yana yayınlandığı bütün kripto para piyasaları, borsaları ve kripto takas platformlarında kullanıcıların ilgisini çekmiştir. Astar coin küresel kripto piyasalarında  ASTR coin kısaltmasıyla işlem görmektedir.

Astar Coinin (ASTR) listelendiği borsalar arasında Binance en gibi günlük işlem hacmi devasa boyutlara ulaşan platformlar da bulunmaktadır. Ancak Binance Astar coinin listelendiği tek küresel alternatif değildir.

Eğer siz de ASTR coin almayı düşünüyorsanız bir hesabınızın olduğu kripto borsada bu coini aratabilirsiniz. Ancak ASTR listemiş bir platformda üyeliğiniz yoksa coinmarketcap üzerinden Astar araması yaparak hangi borsalardan alabileceğinizi öğrenmek de mümkündür.

Tercih edeceğiniz kripto para borsasına karar verdikten sonra hemen hemen bütün platformlarda aşağı yukarı benzerlik gösteren hesap açma işlemleri, aktivasyon ve kimlik doğrulama işlemlerini yerine getirmelisiniz. Sonrasında oluşturacağınız bakiye ile ASTR coin alabilirsiniz.

Astar Coin Nedir?

Astar coin, Astar Network projesinin içinde yer alan blok zincir üzerinden üretilen ve yatırım amaçlı da kullanılabilen yerel ve dahili bir token kripto para birimidir.

Astar Network ise kripto yatırımcılarının gayet aşina olduğu Polkadot (DOT coin) ekosistemi üstünde ETH (Ethereum), WebAssembly ve ZK Rollups gibi alternatif katman hizmetlerini destekleyen bir tür merkezi olmayan uygulamalar (dApp) merkezidir. 

Astar coin (ASTR), birden çok blok zinciri ve dijital mekanizmayı destekleyebilecek çok blok zincirli bir akıllı kontrat (Smart Contrat) platformu haline gelmeyi amaçlamaktadır. 

Polkadot (DOT) coinin Relay Chain akıllı kontratlarını desteklememesi Astar coinin ortaya çıkışındaki ana dinamik olmuştur. Astar network ün, kendi sistemlerini, Polkadot ekosisteminde inşa etmek isteyen büyün yazılımcılar için bu hizmeti veren bir paralel zincire sahip olması mühimdir. 

Astar coin, ek olarak EVM’yi destekleyerek, bir yandan da EVM ve WASM akıllı kontratlarının birlikte bulunbileceği, çalışabileceği ve birbirleriyle uyumlu iletişim kurabileceği bir parachain (paralel blok zincir) inşa ederek tüm geliştiriciler için en iyi çözümü sunacağını iddia etmektedir.

Astar Coin Kurucuları Kimlerdir?

Astar coin kurucuları, Astar Network projesini 2019 yılının Ocak ayında başlatmıştır. Bu projenin ve ASTR coinin merkezi ise özellikle son zamanlarda bir teknoloji atılımı yapan ve kripto endüstrisinde de önemli bir yeri olan Singapur ülkesidir.

Astar coin kurucusu da Singapur uyruklu tecrübeli girişimci Sota Watanabe’dir. Sota Watanabe, 2019’da kurduğu şirketin temellerini daha önce atmış olsa da o tarihten beri CEO’luk görevini üstlenmektedir. 

Watanabe Japonya’da bulunan bir üniversitede ekonomi alanında lisans eğitimi tamamladıktan sonra bir süre gönüllülük işlerin çalışmıştır. 2017 yılında San Francisco (Kaliforniya) bölgesinde TechCrunch bünyesinde bulunmuştur.

Ayrıca Japonya’daki eğitim hayatı boyunca yarı zamanlı olarak devlet kurumlarında işler yapan Sota Watanabe’nin girişimci ruhu halen yeni projelere de imza atmaktadır. Son projesini yaklaşık üç ay önce duyuran Sota, Ocak 2022 itibariyle Next Web Capital adlı sermaya yönetimi ve yatırım şirketini de kurarak orada da CEO’luk görevini üstlenmiştir.

Astar Network’ün Linkedin üzerinden ulaşabileceğiniz on iki kişilik çalışan bir takımı da mevcuttur. Bu ekip içinde Polkadot (DOT) projesinden bildiğimiz Chris Malize gibi tanınan isimler de bulunmaktadır.

Astar Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Siz de Astar Coin (ASTR) almak istiyorsanız ilk önceliğiniz hangi borsa ya da platform üzerinden ASTR coin alacağınıza karar vermek olmalıdır. Bu noktada en büyük hacimli ASTR coin listelemiş borsaları şu şekilde sıralayabiliriz: Binance, OKX, Huobi Global, Gate.io.

Bu seçenekler arasında Binance gibi itibari (fiat) paralar transfer edebileceğiniz alternatiflerin yanı sıra Gate io gibi sadece kripto paralarla işlem yapılan borsalar da bulunmaktadır. 

İki uygulamanın da çeşitli farklılıkları bulunsa da temelde Astar coin almak için yapacağınız işlemler benzerlik gösterecektir. 

İlk önce bu borsa ya da platformların web sitelerine giderek ya da çevrimiçi mağazalardan ücretsiz mobil uygulamalarını indirerek hesap oluşturma işlemlerine başlamalısınız. Hemen arkasından KYC olarak kısaltılan bilgilerinizi yüklemeli ve çift aşamalı güvenlik doğrulamalarını eksiksiz yerine getirmelisiniz. 

Sonrasında cüzdanınıza Astar coin alabileceğiniz bir miktar bakiye aktararak seçtiğiniz platformda astar coinin hangi işlem çiftleriyle alınabildiğine bakmalısınız.

Örnek olarak Binance üzerinden Tether coin (USDT) kripto parası alarak bu birimle rahatça ASTR alabilirsiniz.