Avustralya’da Haftanın 4.Gününde Kripto Toplantısı

Avustralya'da Haftanın 4.Gününde Kripto

Avustralya’daki ilk merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili ilk işlem Salı günü ülkenin kuzeydoğusundaki Egemen Yidindji Hükümeti (SYG) bölgesinde gerçekleşti.SYG Topluluğu ile bir anlaşma kurma misyonunu ilerletmek için geçen hafta blockchain cüzdan ağı MetaMUI ile ortaklaşa CBDC’sini başlattı.

Avustralya’da Aborjin Halkı Kriptoya Yöneliyor

Yidindji halkı, bölgede en az 60.000 yıldır yaşıyor ve kıtadaki diğer Aborijin topluluklarında olduğu gibi, hiçbir zaman egemenlikten vazgeçmedi veya hükümetiyle bir anlaşma yapmadı.

Yidindji halkı, bölgede en az 60.000 yıldır yaşıyor ve kıtadaki diğer Aborijin topluluklarında olduğu gibi, hiçbir zaman egemenlikten vazgeçmedi veya hükümetiyle bir anlaşma yapmadı.

Avustralya anayasası hiçbir Aborijin ülkesini tanımıyor ve Murrumu, Yidindji topraklarını bir anlaşmaya varılana kadar İngiliz Milletler Topluluğu’na yabancı kıldığını söylüyor. SYG, 2014 yılında Murrumu’nun Avustralya vatandaşlığından feragat etmesi ve Yidindji kabile yasalarına göre bölgeyi egemen ilan etmesiyle kuruldu.

Yaklaşık 100 Yidindji vatandaşı, CBDC’yi bir Android uygulaması aracılığıyla herhangi bir devlet hizmetinde ve bölgedeki büyüyen özel işletmeler listesinde harcayabilir.

Vatandaşlar ayrıca CBDC ile aynı cüzdandan erişilebilen dijital bir kimlik için de uygundur.

Avustralya’nın gönülsüz bir şekilde imzaladığı Birleşmiş Milletler Yerli Halkların Hakları Bildirgesi’nin 4. Maddesi, Yerli halkların özerk işlevlerini finanse etme araçlarına sahip olma hakkına sahip olduklarını söylüyor. Murrumu, blok zinciri teknolojisinin bu tür toplulukların kendi kaderini tayin hakkını neredeyse sınırsız şekilde kullanmalarına yardımcı olabileceğini söylüyor.



Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap