Babel Finance, Yeni Finansman Turunda 2 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı

Babel Finance, Yeni Finansman Turunda

Kurumsal yatırımcılara borç verme ve ticaret hizmetleri sunan Hong Kong merkezli bir kripto girişimi olan Babel Finance, şirkete 2 milyar dolar değerinde bir B Serisi finansman turunda 80 milyon dolar topladı.

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, turdaki yatırımcılar arasında Hong Kong merkezli teknoloji yatırımcısı Jeneration Capital, Dan Tapiero’nun 10T Holdings, Dragonfly Capital, BAI Capital, Circle Ventures ve Asya Pasifik bölgesindeki birkaç isimsiz aile ofisinin yer aldığını duyurdu. Babel Finance sözcüsü The Block’a verdiği demeçte, turda lider yatırımcı olmadığını söyledi.

Babel Finance‘in ortağı Yulong Liu, The Block’a verdiği bir röportajda, Babel Finance’in elindeki taze sermaye ile özellikle İngiltere, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’da küresel olarak genişlemeyi planladığını söyledi. Liu, bu amaçla şirketin 170 kişilik mevcut ekibini yaklaşık 200’e çıkarmak istediğini söyledi.

Liu, firma ekibini geçen yıl 50 kişiden agresif bir şekilde genişlettikten sonra, kripto piyasalarındaki mevcut kasvetli ruh hali göz önüne alındığında “Daha fazla insanı işe almak için oldukça temkinli bir yaklaşım sergileyeceğiz” dedi.

Babel Finance Nedir?

2018 yılında kurulan Babel Finance, hem kripto-yerli hem de geleneksel finans kurumlarına hizmet vermektedir. Vadeli işlemler ve seçenekler de dahil olmak üzere kripto kredisi ve türev ticaret hizmetlerinde uzmanlaşmıştır.

Firmanın yaklaşık 500 müşterisi olduğunu iddia ediliyor. Babel yetkilileri, 2021’in sonunda 3 milyar dolardan fazla ödenmemiş kredi bakiyesine ve türev ürünlerde aylık ortalama 800 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu söylüyor.

Liu, Babel’in müşterilerinin kripto ve geleneksel finans arasında yaklaşık %50/50 oranında bölündüğünü söyledi – ancak kripto-yerli firmalardan daha fazla hacim geldiği bilinmekte. Müşteriler, Asya, Avustralya, Afrika ve Latin Amerika da dahil olmak üzere küresel olarak konumlanıyor, ancak Asya, firmanın işinin %50’sinden fazlasını oluşturuyor, diye ekledi.

Babel, işini bitcoin, ethereum ve belirli sabit paralarla sınırladığını söylüyor. Liu, bu stabilcoinlerin USD Coin, tether ve Paxos’un pax dolarını içerdiğini söyledi. Firmanın müşterilerine Terra’nın bu ayın başlarında çöken algoritmik stabilcoini TerraUSD’ye herhangi bir maruz kalma teklif etmediğini söyledi.

B Serisi turu, Babel’in bugüne kadarki toplam fonunu 120 milyon doların üzerine çıkardı. Mayıs ayında Geçen yıl, firma A Serisi finansmanda 40 milyon dolar topladı. Babel, Seri A’nın ardından değerini açıklamayı reddetse de, Dealroom 240 milyon $ değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Liu, o zaman şirketin değerlemesi ve son turda tahsis edilen yeni yönetim kurulu koltukları hakkında yorum yapmayı reddetti.

İçeriklerimiz tamamen bilgilendirme amaçlı üretilmiştir ve yatırım tavsiyesi içermez.Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap