Kripto Patronu Bankman-Fried, Süper PAC’lere 31,5 Milyon Dolar Bağışladı

Kripto Patronu Bankman-Fried, Süper PAC'lere 31,5 Milyon Dolar Bağışladı

FTX’in milyarder CEO’su Samuel Bankman-Fried, bu seçim döngüsünde süper siyasi eylem komitelerine 31.5 milyon dolar katkıda bulundu.

ABD ara sınav ön seçimleri tüm hızıyla devam ederken, kripto paranın altın çocuğu Sam Bankman-Fried, süper siyasi eylem komitelerine, belirli siyasi adayları destekleyen veya onların yenilgisini savunan kuruluşlara fon pompalama konusunda George Soros’un beğenisine katıldı. Süper PAC, ilk olarak 1944’te tanıtılan bir PAC’nin bir çeşididir. Bir PAC’de, adaylara veya partilerine doğrudan fon katkısında bulunmadan siyasi adayları seçmek ve yenmek için fonlar toplanır. Bir süper PAC, harici bağışçıların katkılarını sınırlamamasıyla PAC’den farklıdır.

Kripto yöneticileri, süper PAC’yi kripto dostu yetkililerin seçilmesi için lobi yapmak için bir fırsat olarak gördüler. Nisan ayında, FTX CEO’su bir sonraki pandemiyi önlemeyi amaçlayan adayları destekleyerek bir süper PAC olan Geleceğimizi Koru’ya 10 milyon dolar katkıda bulundu. Protect Our Future, şimdiye kadar Demokratik Ev yarışlarına 19 milyon dolar bağışladı ve Oregon’un 6. kongre bölgesinde bir koltuk için yarışan ancak ön seçimi Andrea Salinas’a kaptıran Carrick Flynn’i desteklemek için 10.5 milyon dolar ayırdı. Protect Our Future ayrıca Gürcistan’dan Demokrat Lucia Bath’ı 1,9 milyon dolar ve altı ek adayla destekledi. Bankman-Fried ayrıca House Democrats’ı destekleyen süper PAC olan House Majority PAC’a 6 milyon dolar bağışladı.

Bankman-Fried, kripto lobicilik çabalarına öncülük ediyor
Bankman-Fried’in mevcut seçim döngüsünde süper PAC’lere toplam katkısı, desteklediği diğer kuruluşlara fon dağıtmak için kullandığı bir komite olan Democracy PAC II’ye 125 milyon dolar katkıda bulunan hedge fon milyarderi George Soros’un arkasından 31.5 milyon dolar. Bankman-Fried, karısı Liz ile birlikte 31,5 milyar doların biraz altında bir para toplayan Cumhuriyetçi Richard Uihlein’ı devirdi.

FTX‘in Dijital Piyasalar eş CEO’su Ryan Salame de dahil olmak üzere bir grup kripto finansçısı, kongre adaylarını desteklemek için 20 milyon dolar toplamayı hedefleyen GMI PAC’ı kurdu. Kripto ticaret grubu Blockchain Association başkanı Kristin Smith, “Kripto endüstrisi, ABD’deki kripto ekonomisinin gerçek potansiyeline inanan seçilmiş yetkilileri desteklemekten gurur duyuyor” dedi. değer verdiğimizi söylemek ve desteklemektir ve buna siyasi bağış da dahildir.”

Bankman-Fried PAC’lerin Politikacıları da Devireceğini Düşünüyor

Financial Freedom PAC (veya web sitesine göre “Bitcoin PAC”) Cumhuriyetçi Brad Sherman, D-Calif’i devirmek için kullanılıyor. Bir ilkokul öğretmeni olan ve bitcoin’in finansı demokratikleştirmenin anahtarı olduğuna inanan Aarika Rhodes’u destekleyerek.

Financial Freedom PAC’nin kurucularından biri olan Grant McCarty, bu ayın başlarında CNBC’ye verdiği demeçte, “Bu bizim için kısa vadeli bir oyun değil. Bitcoin için mücadele bir sprint değil, bir maraton olacak. 2022 sadece başlangıç. 2024’te gerçekten Washington’da turuncu bir dalga göreceğimizi düşünüyorum.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap