BCHA nedir?

BCHA nedir?

Borsaların çoğunda emtia ticareti için kullanılan birçok para birimi mevcuttur. Rupi, dolar, euro sterlin ve yen bu para birimlerinin arasındadır. Bunlar basılan para birimleri ve madeni paralardır. Ancak bitcoin ise dokunamayacağınız, göremediğiniz ancak emtia alışverişinde veya yatırımlarınızda etkili bir şekilde kullanabileceğiniz bir para birimidir. Elektronik bir şekilde saklanan bir para birimidir. Cep telefonlarınızda, bilgisayarlarınızda ya da başka herhangi bir depolama alanında sanal para birimi olarak saklayabiliyorsunuz. Bitcoin oldukça yenilikçi ve dijital bir ödeme sistem bütünüdür. Bu anlamda, kripto para biriminin bir örneğidir ve finanstan sonraki en büyük şeydir.

Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin Cash, Bitcoin’den biraz daha düşük işlem maliyetleriyle işlem görülen bir Bitcoin çatal türüdür. Bitcoin Cash, 2017 yılında oluşturulmuştur ve iki ayrı kriptoya bölündü: Bitcoin Cash ve Bitcoin SV.

Bitcoin Cash oluşturmanın asıl amacı, orijinal Bitcoin’den tek bir blokta daha çok işlem kaydı elde edebilmek için Blockchain’de 8MB’den 32MB’a kadar büyük bir blok platformu oluşturabilmekti.

Daha sonra oluşum, Kasım 2018’de Bitcoin Cash, Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin SV’yi oluşturulan bir çatala gitti.

Bitcoin Cash, orijinal Bitcoin’in yükseltilmiş bir çatalı ya da boyutu olmasına rağmen, ikisi de birçok ortak özelliği paylaşıyor. Arz hacimleri 21 milyon Bitcoin ile sınırlandırılmıştır. Her ikisi de Bitcoin madenciliği yapmak ve işlemler oluşturmak için izleme mekanizmasını kullanır.

Bitcoin Cash’in Tarihçesi

2010 yılında Bitcoin, kötü niyetli hackerlara karşı savunmasız olan Blockchain’ini piyasaya sürmüş oldu. O sürede işlem ücretleri de sent olarak çok daha düşük maliyetteydi ve işlem kayıtlarını sadece 100 KB’a kadar olan bloklarda depolayabiliyordu.

Aynı zamanda, yeni Bitcoin’leri oluşturmak için geçen zaman, diğer kripto para birimlerine nazaren 10 dakikadan uzundu. Bu anlamda orijinal Bitcoin tüm platformlarda gecikti.

Blok boyutu ve madencilik süresinin bu durumu, Blockchain’inin güvenliğini bir şekilde artırmaya yardımcı oldu.

Ancak, 2015 yılında, madencilerin daha fazla işlem ücreti alarak karlarını büyütme eğiliminde olmaları sebebiyle blok zincirinin ortalama blok boyutu 600K’ya yükseldi. Bu bağlamda sistemin verimliliği azalmış oldu..

Pek çok sorunla karşılaşmalar sonucunda, insanlar Ağustos 2017’de Bitcoin’de yeni bir çatal oluşturma eğilimine girdiler. O sıralar Bitcoin Cash, 900 $ gibi inanılmaz bir fiyatla piyasaya giriş yaptı.

Bitcoin Cash’in Temel Özellikleri

Bitcoin Cash’in en önemli özellikleri şunlardır:

Bütünüyle merkezi değildir ve Ledger Blockchain dağıtılmış sistemini kullanarak çalışır. Yapılan işlemler güvenli ve şeffaf olarak gerçekleşir. Tüm işlem kayıtları herkesin görebileceği şekilde işlenmiştir. Bu anlamda, dolandırıcılık gibi finansal saldırı da ortadan kaldırır.

Tüm işlemler, Blockchain tarafından uygulanan bir sistemi takip eder. Böylece işlemleri kimse manipüle edemez.

Orijinal Bitcoin gibi, Bitcoin Cash’in maksimum sınırlaması 21 milyon Bitcoin ile sınırlandırılmıştır.

İşlem kayıtları oluşturulduktan ve işlem Blockchain’den işlendikten sonra taraflar bunları değiştiremez.

Bitcoin Cash ne için kullanılır?

Uzun vadeli yatırım varlıklarını saklamak için Bitcoin Cash kullanılabilir. Merkezi olmayan bu ağlarda yatırımcılar, 21 milyonluk arz hacmi sabit olduğu için işlem mevcut kayıtlarını blokların içinde saklama isteğindeler.

Bitcoin Cash, normal nakit ve kredi kartlarından daha iyi sonuç verebilen para transferi yöntemidir.

İşlem ücretlerinde bir kuruş alıyorlar ve bunun için cebinizden ek olarak herhangi bir şekilde maddi kayup olmaz. İşlemler birkaç saniyeden az sürer ve aynı zamanda uzun mesafeli ticaretler için bile kullanılabilir.

Diğer bilinen para birimlerinden farklı olarak, sansür, enflasyon nedeniyle devalüasyon, para birimlerine el konulması gibi problemlere karşı güvenlik sağlar.

 

Kaynak:

https://proofofwriting.com/?p=9240

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap