Biconomy Coin

Biconomy coin günümüzde giderek artan merkezi olmayan uygulamalar furyasına eklenen ve 22 Mart 2022 günü itibariyle yaklaşık 24 ile 25 Türk lirası üzerinden işlem gören nispeten yeni bir projenin yerel kripto para birimidir 

Biconomy coin, Binance gibi sektörel devler de dahil olmak üzere bir çok tanınmış kripto para borsasında ya da kripto token takas platformlarından alınıp satılabilmektedir. Bu nedenle Biconomy coin almak isteyen yatırımcı ve kullanıcılar hali hazırda kullandıkları kripto para platformları ve borsalarından arama yaparak Biconomy’i bulurlarsa satın alabilirler. 

Ancak mevcut biçimde kullandığınız borsada Biconomy coin listelenmediyse coinmarketcap sitesindeki arama çubuğun Biconomy coinin kısaltması olan BICO coin şeklinde bir arama yaparak nerelerde listelendiğini öğrenebilirsiniz.

Sonrasında orada listelenen borsaların birinden hesap açmanız yeterli olacaktır.

Biconomy Coin Nedir?

Biconomy coin, merkeziyetsiz uygulamalarda (DApp’ler) katılımcıların ağa katılımını ve işlem tecrübesini geliştirmeyi hedefleyen çok zincirli bir geçiş protokolüdür. Projenin tanıtılan misyonları arasında, web3 üzerinden üretilen ürün ve hizmetlerin web2 ürünleri kadar sezgisel ve kullanımı rahat hale getirilmesi yer almaktadır. Biconomy coin kısaca, birden çok web3 problemine çözüm getirmek için bir altyapı  ve araçlar sunar:

Bu sayede protokoller, kullanıcıların transfer ücreti ödemeden dahil edebilir niteliği kazanmasına yardımcı olur. Ek olarak katılımcılar, kendi seçtikleri bir ERC-20 coini üzerinden ücret ödeyebilirler.

BICO coin kullanıcıları onun özellikleri sayesinde, ağ değişikliği gibi blok zinciri karmaşıklıklarından kaçınır. Aynı zamanda Biconomy coin ile yapılan işlemler çok daha hızlı onaylanır.

BICO esasında işlem yönetişimi ve gaz ücretleri denen transfer bedellerinin optimizasyonu ile ilgilenir ve bu bedelleri %40 oranına kadar azaltabilir. Bu doğrultuda çalışan protokol meta işlemleri kullanır, katılımcıları sıfır bedelle bir işlem göndermesine ve kişiler adına işlem maliyetlerinin üçüncü bir tarafın ödemesine izin verir. Biconomy coin, otoritesiz ve transfer ücretleri bağlamında verimli bir geçiş altyapısı blok zincir ağı sağlayarak bunu geniş ölçeklerde uygulayabilir.

Biconomy Coin Kurucuları Kimlerdir?

Biconomy coin kurucuları ve ekibi, küresel bir blok zincir girişimcileri ağı tarafından birleşmiştir. ve Queen Mary Üniversitesi bünyesinde lisans derecesi olan Ahmed Al-Balaghi projenin kurucu ortaklarından birisi olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Britanya ve Çin Halk Cumhuriyeti blok zinciri endüstrilerinde üç seneyi aşkın bir süre geçirdi.

Öncesinde ise ileri gelen bir Çin Halk Cumhuriyeti blok zinciri şirketi olan Viewfin için çalıştı. 

Öteki kurucu ortaklar ise iki kişidir. Bunlardan ilki olan Sachin Tomar, software mühendisliği geçmişi olan Hintli blok zincir girişimcisidir. Diğeri ise Aniket Jindal’dır. Jindal da Birleşik Arap Emirlikleri sınırlarında uzun süre blok zincir çalışmaları yapmıştır.

Biconomy coin (BICO) ek olarak Coinbase Ventures, Binance Launchpad, Mechanism Capital, Huobi Ventures benzeri birden çok ünlü girişim fonlayıcısı tarafından desteklenmektedir.

Biconomy Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

BICO coin almak isteyen kullanıcılar için ne yazık ki henüz Türkiye merkezli Paribu, Bitlo gibi seçenekler mevcut değildir. Ancak yine de bir çok küresel borsada bulunan Biconomy coin’in başlı başına Binance üzerinde satışa konulması bile onu önemli bir yatırım aracı yapar.

Diğer önemli listelendiği kripto para borsaları ve platformlar ise şöyledir: Binance, OKX, Bybit, Mandala Exchange.

BICO satın almak isteyen kullanıclar Binance sitesinden ya da Play Store ve APP Store gibi online mağazalardan ücretsiz indireceği mobil uygulamalardan birkaç farklı işlem çiftiyle bu işlemi gerçekleştirebilir. 

Bu noktada öncelikle bir hesap oluşturup, aktive edip gerekli doğrulamaları yaparak cüzdana bakiye aktarmanız gereklidir.

Binance ve benzeri uygulamalar genellikle kimlik fotoğrafı ya da selfie çekimi ile doğrulama isterler. Binance Global uygulamasına Binance TR ‘ye aktaracağınız (Vakıfbank üzerinden) Türk liralarını, Tether (USDT) kripto parasına dönüştürerek transfer edebilirsiniz.

Sonrasında arama çubuğunda BICO / USDT işlem seçeneğini aratarak istediğiniz miktarı istediğiniz fiyattan girmeniz gerekir. O anlık fiyattan satın alabileceğiniz gibi ileride gerçekleşmek üzere daha düşük bir fiyattan da alım emri vermek mümkündür.

Eğer Biconomy coinleri kısa vadede alıp satmayı değil de uzun süre tutmayı düşünüyorsanız, BICO tokenlerinizi TrustWallet gibi soğuk cüzdanlara da aktararak güvenle saklayabilirsiniz.