BinanceUSD Coin

Kripto para ekosistemlerinin içinde olan ya da kripto para piyasaları ile ilgili az çok bilgi sahibi olan tüm okurların en azından ismen duymuş olması gereken platform Binance, 2022 yılının ilk çeyreğini tamamlamak üzere olduğumuz bu dönemde hali hazırda piyasada hizmet veren en büyük kripto para borsası ve kripto para borsa platformu olarak bilinir. Son dönem teknolojileri ile uzaktan yakından ilgili herhangi bir kimsenin Binance platformunu duymamış olma olasılığı yok denilebilecek kadar azdır. BinanceUSD coin, ya da kripto para toplulukları tarafından yaygınca kullanılan bir başka ismi ile BUSD coin, Binance platformu tarafından geliştirilen bir dijital varlık birimidir.

Binance tarafından geliştirilmiş olan BinanceUSD Coin, geliştirici firması olan Binance başta olmak üzere birçok kripto para borsa platformu üzerinden rahatlıkla satın alınabilmektedir. Dünyanın en büyük kripto para borsası tarafından geliştirilmiş olması onu bir hayli güvenilir yapar.

BinanceUSD Coin Nedir ?

BinanceUSD Coin aslında isminden de kolayca anlaşılabileceği gibi Binance platformu tarafından geliştirilmiş olan, değeri 1 Amerikan Doları’na endeksli bir sabit coin projesidir. Geliştiricisi olan Binance başta olmak üzere birçok kripto para borsası platformu aracılığı ile alım satım işlemleri yapılabilmektedir. BinanceUSD Coin bu platformlarda BUSD kısaltması ile geçer. BinanceUSD Coin (BUSD) alım satım işlemleri yapmak isteyen kullanıcıların tercih ettikleri platformun arama kısmına BUSD yazmaları, daha sonra platformun yönlendirmeleri aracılığı ile işlemlerini tamamlamaları gerekir.

Bir sabit coin (stablecoin) olan BinanceUSD Coin, piyasadaki diğer stabil coinler gibi piyasa dalgalarından etkilenmeyen bir dijital varlık birimi alternatifi olarak tasarlanmış, kısa sürede ekonomistler ve analistlerin tahmin ettiği gibi büyük bir başarı elde etmiştir.

BinanceUSD Coin değeri 1 Amerikan Doları fiyatının üstüne çıktığı anda BinanceUSD Coin için toplam arz miktarı artırılır. Buna karşın BUSD coin değeri 1 Amerikan Doları fiyatının altında kaldığı durumlarda ise piyasada dolaşımda bulunan BinanceUSD Coinlerin bir kısmı yakılır. Bu yöntemler ile BUSD coin değeri 1 Amerikan Doları’na sabit olacak şekilde muhafaza edilir ve para sabit coin işlevini bu şekilde görür.

BinanceUSD Coin Kurucuları Kimlerdir ?

BinanceUSD Coin, ya da bilinen daha popüler ismi ile BUSD coin, ya da kripto para borsalarındaki simgesi ile BUSD, isminden de kolayca tahmin edilebileceği üzere Binance platformu tarafından kurulmuş ve gelişimi Binance ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. An itibari ile 14.68 Türk Lirası değerinde olan BUSD coin aslında yukarıda da bahsedildiği gibi bir sabit coin olarak tasarlanmıştır. 14,68 Türk Lirası miktarında olan bu değer Türk Lirası’nın Amerikan Doları karşısındaki değerine eşittir. Bunun nedeni BinanceUSD Coin’in Amerikan Doları’na endekslenmiş bir stabil coin olmasıdır.

BinanceUSD Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Satın Alınır ?

Kripto para ekosistemi ve borsa genel anlamda yapı itibari ile oldukça hareketlidir. Bitcoin, Ethereum ya da Monero gibi eski ve değerli kripto para birimlerinde bile anlık yüksek dalgalanmalar olabilir. Bu dalgalanmalar piyasada birçok kullanıcıya varlık kazandırsa da buna karşın birçok kullanıcı için de büyük kayıplar anlamına gelebilir. BinanceUSD Coin gibi sabit dijital varlık birimleri tam olarak bu durum karşısında daha güvenli bir pozisyon almak isteyen, düşük riskle yatırım yapma amacında olan kullanıcılar için tasarlanan ve kripto para toplulukları arasında sabit coin, stabil coin ya da stablecoin isimleri ile bilinen kripto para çeşitleridir.

Binance tarafından geliştirilmiş olan ve Amerikan Doları’na endekslenen BUSD coin’de bu sabit coinlerden biridir ve geliştirici olan Binance başta olmak üzere birçok kripto para borsa platformu üzerinden rahatça alım satımı yapılabilmektedir.

Bu kripto para borsa platformları BUSD satın alma işlemlerinde kullanıcılarından ekstra bir teknik bilgi ya da resmi belge talep etmez. Kullanıcılar eğer daha öncesinde hesaplarını açtılar ve gerekli kimlik doğrulama işlemlerini başarı ile tamamladılar ise platformun onlardan talep edeceği başka bir bilgi kalmamış demektir.

Hem platformun hem de kullanıcının güvenliği için yapılan bu kimlik doğrulama işlemlerine ek olarak kullanıcıların tercih ettikleri platform üzerinden kendi isimleri üzerine kayıtlı olan bir banka hesabı tanımlamaları gerekmektedir.