BIS Innovation Hub, stablecoin’lerin çöküşünden sonra bir platform oluşturacak

İsviçre The Hub

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi Cuma günü, yakında çıkacak olan Eurosystem Center’ın ilk üç projesini açıkladı.

Eurosystem Center, Frankfurt ve Paris’te konumlar açacak ve 19 euro bölgesi merkez bankasının tamamı ve Avrupa Merkez Bankası ile çalışacak.

İlk projesi, birçok stabilcoin ve merkezi olmayan finans (DeFi) kredi platformlarının çöküşüyle ​​vurgulanan bir ihtiyaç olan bir kripto para piyasası istihbarat platformudur. Amaç, piyasa değerlerine, ekonomik faaliyetlere ve finansal istikrara yönelik risklere ışık tutmak için açık kaynaklı bir piyasa istihbarat platformu oluşturmaktır.

İkinci bir proje, kuantum sonrası kriptografiyi ve ödeme sistemlerinin gizliliğini güvence altına almayı içeriyor. Kuantum bilgisayarlar, merkez bankaları ve özel finans sektörü tarafından ödeme ve ödeme sistemlerini güvence altına almak için kullanılan kriptografiyi kırabilir. Amaç, çeşitli ödeme sistemlerindeki kullanım durumlarını test etmek ve kuantum dirençli kriptografinin getirilmesinin performanslarını nasıl etkilediğini incelemektir.

İklimle ilgili açıklamaların şeffaflığının artırılması üçüncü BIS projesidir. Merkez bankaları, iklim değişikliğinin finansal istikrarı, enflasyonu ve diğer konuları nasıl etkileyebileceğini giderek daha fazla araştırıyor. Merkez, sürdürülebilirlikle ilgili açıklamaları belirlemek için tam metin arama motoruyla birlikte açık kaynaklı bir kurumsal rapor veritabanı oluşturmayı hedefliyor.

Eurosystem girişimlerine ek olarak, İnovasyon Merkezi’nin Hong Kong Merkezi, merkez bankası dijital para birimi ve siber güvenlik araştırmasında İsrail Bankası ve Hong Kong Para Otoritesi ile ortak olacak.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap