Bitcoin’in İki Haftada %30’luk Toparlanması, BTC Balinalarını Birikim Moduna Geri Döndürdü

Bitcoin Balinaları Ve Kurumsal Girişler


En az 1.000 BTC tutan Bitcoin adreslerinin sayısı son haftalarda arttı.
Balinalar olarak adlandırılan en az 1.000 BTC tutan Bitcoin (BTC) adresleri, son piyasa toparlanması sırasında daha fazla token biriktirmeye başladı. Coin Metrics verilerine göre, 10 Şubat itibariyle, bu adreslerdeki toplam arz, 24 Ocak’taki 7.95 milyona karşılık 8.096 milyon BTC idi.


Bitcoin Balinaları Ve Kurumsal Girişler


En zengin kripto yatırımcıları arasındaki satın alma hissi, BTC’nin 24 Ocak’ta 2022’deki en düşük 33.000$’dan 11 Şubat’ta yaklaşık 43.500$’a yükselmesiyle, Bitcoin’in son iki haftadaki toparlanması sırasında ivme kazandı.
“Balıklar” olarak adlandırılan, 1 BTC’den daha az tutan adresler olan küçük Bitcoin yatırımcıları da son Bitcoin fiyatındaki toparlanma sırasında birikim çılgınlığına katıldı.


Bu arada, veri kaynağı Ecoinometrics, Bitcoin balinaları ve balıkları arasında senkronize bir birikim davranışı gösteren, Coin Metrics verilerini kümeler şeklinde gösterir.


İlginç bir şekilde, kümeler, BTC’nin Kasım 2021’de 69.000 dolarlık rekor seviyeye ulaştığı günlerdekiyle aynı görünüyordu.


“Şu anda sadece ısınıyor”


Nick, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda değerlemesini büyütmek için yeterli alana sahip olduğunu ve sözde “toplu risk puanı” olarak adlandırılan dört parametreden yola çıkarak önerdi: aşırı genişlemiş piyasa riski, düşük talep riski, yüksek arz durumu, sahiplerinin kar elde etme riski ve artan satış baskısı riski.
İzlenecek BTC fiyat seviyeleri


Bu arada, zincir üstü veri izleme plan formu WhaleMap, geçmişte fiyat alanında daha yüksek ticaret faaliyetine atıfta bulunarak, Bitcoin’in “mevcut direnç aralığı” olarak 46.200-49.000 $ öngördü.
Benzer şekilde firma, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi 41.400$-42.400$ aralığının artık destek görevi gördüğünü belirtti.

İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap