Bitcoin Bep2 Coin

Bitcoin Bep2 coin, kripto paraların neredeyse ilki ve en popüleri olan Bitcoin (BTC) üzerinden ortaya çıkmış bir token olarak bugüne kadar bir çok yerel ve küresel kripto para piyasası borsalarında, kripto takas platformlarında listelenmiştir. 

Özellikle PancakeSwap (V2) gibi oldukça yüksek kripto para yatırımcısı sayısına ulaşan platformlarda listelendikten sonra adını daha çok duymaya başladığımız Bitcoin Bep2 coin, listelendiği piyasalarda BTCB coin kısaltmasıyla bulunabilmektedir.

Herhangi bir kripto para borsası ya da coin takas platformunda üyeliğiniz ve hesabınız varsa, web sitelerinde ya da mobil uygulamarındaki arama çubuğunda BTCB kısaltmasını arayarak orada satılıp satılıp satılmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğer henüz sizin kullandığınız platformda satışa sunulmadıysa coinmarketcap sitesini ziyaret ederek orada yapacağınız Bitcoin BEP2 coin (BTCB) aramasıyla hangi borsalarda listelendiğini öğrenmek de mümkündür.

Bitcoin Bep2 Coin Nedir?

Bitcoin BEP2 coin (BTCB), Binance’ın yerel ve dahili coini olan BNB blok zinciri üstünden üretilen ve işleyen bir kripto para birimi tokenidir. Bütün Bitcoin Bep2 coinler, bire bir oranında bitcoin (BTC) rezerviyle desteklenmektedir. Her zaman ve kesintisiz biçimde Bitcoin fiyatına endekslenmiş olan BTCB coin kısacası hep Bitcoin fiyatından alınıp satılır. 

İstekler dahilinde doğrulama işlemlerinin gerçekleşmesi adına BTCB coin için rezerv adresi herkese açık şekilde sunulmaktadır.

En geniş hacimli borsa olma özelliği bulunan Binance kripto para borsası, Bitcoin BEP2 yönetişiminin şeffaflığını perçinlemek için kullanıcı ve yatırımcılara BTCB’nin rezerv adreslerini paylaşmaktadır. Bu sayede üçüncü taraflar, Bitcoin havuzunu rahatlıkla kontrol edebilir ve ellerinde bulunan BTCB coinlerin miktarıyla bu rezerv verilerini kıyaslayarak kendilerince doğrulama da yapabilirler.

Bitcoin Bep2 projesi, merkezi olmayan borsa (Decentralised Exchange) kullanıcılarına, makul fiyatlardan, alım satım olanakları sunmak gibi hedefler de içeriyor.

18 Nisan 2019 tarihinde piyasaya sunulan BNB Chain, kısa sürede merkezi olmamak ve eş güdümlü çalışabilirlik hususlarında başarılar yakaladı. 

Bitcoin Bep2 Coin Kurucuları Kimlerdir?

Bitcoin Bep2 coin (BTCB) kurucuları sık sık efsanevi anonim isim Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto sanılmaktadır. Ancak 2009 yılında yaptığı çıkış ve BTC devrimi sonrası bir daha habe alınamayan Satoshi Nakamoto’nun bu projeyle bir ilgisi bulunmamaktadır.

BTCB kurucusu ise Nakamato’dan sonra belki de kripto piyasalarının en önemli en tanınan ikinci ismi Changpeng Zhao’dur. Bu isim büyün kripto yatırımcıları ve ilgilileri arasında CZ kısatlmasıyla bilinmekte hatta CZ’yi tanıyan bile zaman zaman adının açılımını hatırlayamayabilmektedir. Yalnızca altı aya tekabül eden yüz seksen gün gibi kısa bir sürede günlük işlem hacimleri açısında dünyanın en geniş hacimli kripto para borsası haline gelen Binance’ın kurucusu ve CEO’su da olan Zhao (CZ) bu projesiyle çalışmalarına devam etmektedir. 

CZ Montreal’de bulunan, McGill Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2013’ten bu yana blok zincir teknolojisine odaklanmış ve kripto para birimleri dünyasına yoğunlaşmış işler yapmakta.

CZ bütün bunların yanısıra 2015 senesinde kurulan BijieTech’in firmasının da CEO görevini üstlenmekte. BijieTech’ten önce Zhao, OKCoin’in kurucu ortağı ve CTO’suydu. Ayrıca bir de marjinal işlemler için vadeli işlem platformunu kurmuş olan CZ, Blockchain.info teknoloji departmanının başkanı olarak tecrübelere sahip oldu.

Bitcoin Bep2 Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Siz de Bitcoin Bep2 coin satın almak istiyrosanız öncelikle onun listelendiği kripto para borsaları ve takas platformlarında aktif bir hesap oluşturmalısınız. BTCB coinin listelendiği en büyük işlem hacimli borsalardan bazıları şunlardır: HitBTC, PancakeSwap (V2), Biswap, THORChain.

Ancak bir de Binance bulunmaktadır ki hem projenin geliştirici olduğu hem de en yüksek hacimli günlük işlem borsası olduğu için Bitcoin Bep2 coin almak adına daha tercih edilebilir olmaktadır. 

Binance ayrıca Türkiye sınırları içindeki kullanıcılara Vakıfbank üzerinden doğrudan TL bakiyesi oluşturmaya izin vererek daha rahat bir kayıt sürecini kapsar.

Binance üzerinden  Bitcoin Bep2 coin almak için ilk adım sitesine giderek ya da mobil uygulamasını indirerek üyelik işlemlerini tamamlamak gereklidir. 

Sonrasında çift aşamalı güvenlik doğrulamalarını tamamlamak ve bakiye oluşturmak için itibari para transferi yapmak gerekir. Son aşamada arama çubuğunda Bitcoin Bep2 kısaltması olan BTCB’yi aratarak ister limit ister piyasa alım emri oluşturabilirsiniz.