Bitcoin Diamond Nedir? BCD Geleceği

Bitcoin Diamond Nedir?

Bugün sizler ile Altcoinhaber.com olarak Bitcoin Diamond Nedir? Bitcoin Diamond Geleceği konuları hakkında inceleme yapacağız.

Bitcoin Diamond (BCD), 24 Kasım 2017’de meydana gelen bir Bitcoin hard fork’udur. BCD, geliştirilmiş gizlilik ve seçici şeffaflık özelliklerine sahip bir Bitcoin klonudur.

Bitcoin Diamond Nedir?

Bitcoin Diamond, 24 Kasım 2017’de oluşturulan bir Bitcoin hard fork’udur. Fork’un amacı, blok boyutunu 8mb’ye çıkararak ve Segregated Witness protokolünü kaldırarak daha eşitlikçi bir kripto para birimi oluşturmaktı.

Bitcoin Diamond ayrıca ASIC’e dayanıklı Equihash madencilik algoritmasını kullanır.

Bitcoin Diamond’ın ilk dağılımı 1 BTC: 10 BCD idi. Ancak, borsalardaki düşük hacim ve madencilerin ilgisizliği nedeniyle, piyasaya sürülmesinden bu yana fiyat önemli ölçüde düştü. Ocak 2022 itibariyle, bir Bitcoin Diamond yaklaşık 30 USD değerindedir. İşte Bitcoin Diamond Nedir? Sorusunun önemli bir kısmı aydınlanmış olmalı.

Düşük değerine rağmen, sonunda Bitcoin’den daha popüler bir kripto para birimi olacağına inanan Bitcoin Diamond’ın bazı savunucuları var. Bitcoin Diamond’ın amacı, Bitcoin’in gizliliğini ve ölçeklenebilirliğini geliştirmektir. Geliştiriciler, Bitcoin’in yapabileceği saniyede 3-4 işlemle karşılaştırıldığında, BCD’nin saniyede 7 işlemi gerçekleştirebileceğini iddia ediyor.

Bitcoin Diamond, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi diğer Bitcoin çatalları kadar başarılı olmadı. 4 Ocak 2018 itibariyle, BCD’nin 142 milyon dolarlık bir piyasa değeri vardı ve bu, Bitcoin Cash (12 milyar dolar) ve Litecoin’in (7.5 milyar dolar) piyasa değerlerinin çok gerisinde kalıyor. Jeton, herhangi bir borsada en az 1 EOS jeton tutan kullanıcılara airdrop olarak verildi.

Platform, kullanıcıların çeşitli hizmetler sağlamak için ağın üzerine kurulabilen DApp’ler (merkezi olmayan uygulamalar) adı verilen yazılımlar oluşturmasına olanak tanır. Şirket, ilk test ağını geçen yılın Temmuz ayında başlattı ve o zamandan beri ana ağ sürümü üzerinde çalışıyor. Bu hafta platform nihayet ana ağını başlattı ve artık kitlesel benimsenmeye hazır.

İlginizi Çekebilir: COTI Coin Nedir?

Bitcoin Diamond Kaç TL?

Bitcoin Diamond (BCD), 495,866 bloğunda meydana gelen bir Bitcoin çatalıdır. Merkez bankası olmayan merkezi olmayan bir dijital para birimidir ve kullanıcıların eşler arası işlemler yapmasına olanak tanır. BCD’nin toplam 210 milyon jeton arzı ve yılda maksimum 10 milyon jeton arzı vardır.

BCD’nin fiyatı 2 Aralık 2017’de 0.20$’dan 7 Ocak 2018’de 59.38$’a yükseldi. Fiyat o zamandan beri düştü ve şu anda 10$’dan işlem görüyor.

Bitcoin-diamond-gelecegi

Bitcoin Diamond (BCD) Nasıl Çalışmaktadır?

Bitcoin Diamond (BCD), 24 Kasım 2017’de meydana gelen bir Bitcoin çatalıdır. Gerçekleşmeyen SegWit2x hard fork’una bir yanıt olarak yaratılmıştır. Bitcoin Diamond, blok boyutunu 8mb’ye çıkararak ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi hedefliyor.

Bitcoin Diamond’ın toplam arzı 210 milyondur ve 10 milyonu maden öncesi için kullanılabilir. İlk dağıtım şu şekilde olacak: Madenciler için %50, kullanıcılar ve yatırımcılar için %20, geliştiriciler için %10 ve vakıflar için %10.

Bitcoin Diamond, Bitcoin’i destekleyen herhangi bir cüzdanda saklanabilir. BCD şu anda Binance, Upbit, OKEx ve Huobi dahil olmak üzere çeşitli borsalarda işlem görmektedir.

İlginizi Çekebilir: STORJ Coin Nedir?

Bitcoin Diamond Geleceği

Bitcoin Diamond Geleceği, BCD’nin arkasındaki geliştirme ekibi son derece deneyimli ve iyi finanse edilmiş. BCD’yi en iyi kripto para birimi haline getirmeye kararlılar ve şimdiden bir dizi güncelleme ve yenilik yayınladılar.

BCD’nin başlangıç fiyatı 30$ civarındaydı, ancak o zamandan beri 2,50$ civarına düştü. Bu, BCD’nin uzun vadeli potansiyeline inanan yatırımcılar için iyi bir satın alma fırsatı sunuyor.

Benzersiz özellikleri ve güçlü geliştirme ekibi nedeniyle Bitcoin Diamond’ı çevreleyen çok fazla heyecan var. Bitcoin Diamond’ın bir stablecoin olarak kabul edilebilmesi için kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu unutmamak önemlidir. Geliştiriciler hala çok çalışıyor ve ürün henüz bitmedi. Bitcoin Diamond, Bitcoin fiyatına sabitlenmiş bir sabit para olarak yaratıldı. Geliştiriciler, gerçekten merkezi olmayan ve sansüre dayanıklı ilk madeni para olacağına inanıyor.

Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond (BCD) Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin Diamond, 1 Ağustos 2017’de oluşturulan yeni bir dijital varlıktır. Bitcoin Diamond, yeni özellikler ve geliştirmeler ekleyen Bitcoin blok zincirinin bir çatalıdır. Bu geliştirmeler şunları içerir: daha hızlı işlemler, gelişmiş güvenlik ve merkezi olmayan yönetişim. Bitcoin Diamond, mal ve hizmet satın almak için kullanılabilir. Bitcoin Diamond’ın resmi web sitesi www.bitcoin-diamond.com’dur.

BCD Coin’i herhangi bir borsadan BCD/BTC paritesinden alabilirsiniz.

BCD Coin’in Özellikleri ve Projesi Nelerdir?

Bitcoin blok zincirinin bir çatalıdır ve Bitcoin ile aynı madencilik protokolünü kullanır. Bitcoin Diamond, çıkarılan her bir elmasın belirli sayıda Bitcoin Diamond jetonuyla ilişkilendirildiği benzersiz bir şema sunar. Bu jetonlar daha sonra Diamond Reserve Club’dan elmas satın almak için kullanılabilir. Bitcoin Diamond Aralık 2017’den beri piyasada ve Bittrex, Binance ve Upbit’te alınıp satılabilir.

 

Bitcoin Diamond Nedir? Bitcoin Diamond Geleceği gibi  konuları takip etmek için Ana sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap