Bitcoinden Tarihi Düşüş! 2017’nin Altına Düştü!

BTC düsüs

Coingecko’nun istatistiklerine göre, Bitcoin (BTC) fiyatı şu anda 20.000 doların altında işlem görüyor ve Cumartesi günü 19.147 dolara kadar düşüyor.

Tüm kripto para piyasası darbe almaya devam ederken, BTC fiyatı 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000$’ın altına düştü ve bir bütün olarak piyasa ciddi kayıplar yaşamaya devam ediyor. O zaman, 19.500 dolara ulaşması, potansiyel ABD stabilcoin düzenlemesi ile ilişkili bir “dalgalanma” olarak adlandırıldı.

TradingView verilerine göre BTC/USD çifti, Aralık 2020’den bu yana ilk kez 20.000 doların altına düştü ve basın zamanında 19,065 dolara ulaştı.
Kasım ayından bu yana, en büyük kripto para birimi değerinin yüzde 70’inden fazlasını kaybetti.

Bitcoin Düşüşü Piyasa Duyarlılığını Etkiledi

Bitcoin, nadir görülen bir olay olan 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapanarak bu hafta tarih yazabilir. Bu fenomen geçmişte sadece beş kez gözlemlendi. Son hesaplamalar, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasının yaklaşık 21.700 dolar olduğunu gösteriyor.

Tüm kripto para birimleri, piyasa genelindeki bir gerilemenin bir sonucu olarak şu anda kırmızıda. Yazma sırasında, Bitcoin’in piyasa değeri 885 milyon dolar ile 1 trilyon dolar eşiğinin daha da altına düştü.

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederken, birkaç piyasa gözlemcisi, duyarlılığın aşağı doğru sarmal olarak devam edebileceğinden korktuğunu dile getirdi.

Sonraki Dip 15.500 Dolarda mı?

Yatırımcılar şimdi bir sonraki Bitcoin dip seviyesinin 15.500 dolarda gerçekleşebileceğini tahmin ediyor. Kripto para birimi tüccarı Rekt Capital’e göre, haftalık hareketli ortalamalardaki geçmiş istatistiklerine dayanarak, bir sonraki BTC dip seviyesi 19.000 dolar veya 15.500 dolar civarında olabilir.

İki büyük kripto para projesinin, Terra Luna ve Celsius’un başarısızlığı, Bitcoin’in çöküşüne katkıda bulundu. Her ikisinin de dijital paranın istikrarını arttırmanın önemli yolları olması amaçlandı, ancak teknolojiye olan güveni aşındırdılar.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap