Blockchain 2022’de Afrika’ya Nasıl İstihdam Getirecek?

Blockchain 2022'de Afrika'ya Nasıl İstihdam Getirecek?

2022’de Afrika nüfusunun sadece yüzde 48’i bankacılık hizmetlerine erişebiliyor. Resmi finansal sisteme ilk giriş noktası olan hesaplar, vatandaşları sadece ticari olmayan işlemlere yönelmek zorunda kaldıkları için büyük bir gerileme yaşıyor. uygunsuz ve savurgan ama çoğu zaman da riskli.

Sadece nakit yerine bir finansal hesaba erişime sahip olmak, kullanıcıların parayı yönetmenin yollarını sunarak finanslarını kontrol etmelerini sağlar. Hem hükümetler hem de işletmeler, nakit yerine hesapları kullanarak on milyonlarca yetişkinin dijitalleştirilmiş finansal sisteme getirilmesine yardımcı olabilir.

Dünya Bankası’nın bir raporuna göre, yalnızca tarımsal ürünler için yapılan ödemelerin dijitalleştirilmesi, bankaya alınmamış malların sayısını, 16 milyonu Nijerya’da olmak üzere yaklaşık 125 milyon azaltıyor. Kenya, Tanzanya ve Uganda’da yetişkinlerin %10’undan fazlası hâlâ tarımsal ödeme alıyor.

Global Findex ekibinden mobil parayla ilgili bir politika notu, Sahra Altı Afrika için büyük bir finansal potansiyel buldu. Spesifik olarak, bölgesel olarak 350 milyon yetişkinin bir hesabının olmadığını, ancak 155 milyonunun kendi cep telefonuna sahip olduğunu, 200 milyonunun ise evde bir hesaba erişimi olduğunu söyledi. Bu insanlardan çoğu, mobil yöntemin henüz çıkmadığı Batı Afrika’da bulunuyor, ancak 40 milyonu dünyanın en yüksek mobil hesabı sahiplik oranlarından birine sahip olan Doğu Afrika’da yaşıyor.

Afrika Gelişmeleri Yakından Takip Edecek mi?

Şu anda teknolojisini Afrika’da ve dünyada yaygınlaştıran World Mobile’ın hibrit ağı, geleneksel ağların çevrimdışı bıraktıklarını birbirine bağlamaya çalışıyor.

Kıtada ki aboneler sadece internete erişim sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda uygun fiyatlı, adil ve sürdürülebilir olacak. Kendi kendini yöneten ve merkezi olmayan teknolojisi, kullanıcıların gizliliklerini tehlikeye atmadan bağlantı kurmasına olanak tanır. Aboneler kendi verilerine sahip olabilir ve kendi kimliklerine sahip olabilir, böylece daha önce dışlandıkları bankacılık, sigorta, borçlanma, tasarruf gibi hizmetlere erişebilirler.

2022’de finansal teknolojiye erişimde hala gelişmekte olan dünyanın büyük ölçüde gerisindedir. Blockchain teknolojisinin ortaya çıkması sayesinde World Mobile gibi şirketler, Afrika vatandaşlarının ekonomik, adil ve sürdürülebilir hizmetlere erişim yoluyla finansal teknolojiye erişimini özgürleştiren platformlara öncülük ediyor. Gelişmekte olan kıtanın finansal özgürlük yolunda dünyanın geri kalanına katılması uzun sürmeyecektir.

 

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyalarımız

İnstagram : altcoinhabercom

Twitter :     HaberAltcoin

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap