BlockFi Şirketinin 100 Milyon Dolarlık Ceza Ödemesine Karar Verildi, Yeni Yüksek Getirili Bitcoin Hesapları Açmaları Yasaklanacak

BlockFi Şirketi Piyasa

Kripto kredi platformu BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve birden fazla devlet menkul kıymet düzenleyicisinden devam eden soruşturmaları çözmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Anonim kaynaklara dayanan bir Bloomberg raporuna göre şirket, çoğu ABD sakini için yeni yüksek getirili hesapları da durduracak.

BlockFi sözcüsü Madelyn McHugh, Decrypt’e “piyasa söylentileri hakkında yorum yapmayacağını” söyledi. Ancak, “Müşterilerin varlıklarının şirket platformunda korunduğunu ve BlockFi Faiz Hesabı müşterilerinin her zaman olduğu gibi kripto faizi kazanmaya devam edeceğini onaylayabiliriz” diye ekledi. Eğer öyleyse, bu, mevcut hesap sahiplerinin dedesi olabileceği anlamına gelir.

BlockFi Şirketi Piyasa Çalkalanmasını Durdurmak İstiyor

Şirketin iş modeli, müşterilere Bitcoin, Ethereum ve Tether gibi kripto para birimlerini tasarruf hesaplarına kilitlemek için yüksek faiz oranları sunuyor. Şirket daha sonra bu fonları daha da yüksek oranlarda ödünç verir. Ancak SEC, Kasım ayında %5 ila %10 arasında getiri sağlayabilen bu şirket Faiz Hesaplarının kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia etmişti.

SEC’in dikkati, Alabama, Kentucky, New Jersey, Teksas ve Vermont’tan devlet menkul kıymetleri düzenleyicilerinden oluşan beşli bir grubun, şirketin sakinlerine ürün sunmayı bırakmasını talep eden gösteri sebepleri veya durdurma ve vazgeçme emirleri vermesinden sonra geldi.



İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap