Cardano Coin Geleceği Var Mı? 2022

Cardano Coin 1

Cardano Coin için Ethereum, birleşmeyi tamamlayana yani tamamıyla Proof-of-Stake (hisse kanıtı) mekanizmasına geçene kadar PoS ile çalışan en büyük akil sözleşme platformu denilebilir. Alonzo güncellemesine kadar ağda akil sözleşmeler kullanılamıyordu ve geçen senenin nihayetinde uygulanan güncelleme büyük bir dönüşüme de kapı araladı. Nitekim fiyatın 3 dolar seviyelerine dayanmasının nedeni de meydana gelen potansiyelle ilgiliydi.

Cardano, şimdilik en mühim ve kıymetli 10 kripto para biriminden bir tanesidir. Blockchain ağı, 2017 senesinde Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson yönünden kuruldu.

Cardano Coin Geleceği Var Mı?

Cardano’nun ADA tokeni, son birkaç ay içerisinde fiyatta keskin bir düşüş yaşadı. ADA, Eylül 2021’de hala bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü ve 3 doların üstüne çıktı. O zamandan beri düşüş devam etmekte. 2022 senesinde ADA yatırımcılarına kaybettiren şey kripto para piyasalarındaki umumi düşüş trendiydi. Buna tepki olarak Mayıs 2022’de ADA fiyatı 0,50 doların altına düştü. Cardano, en bilindik kripto para birimleri arasında en kuvvetli çöküşlerden birini yaşadı. Fiyat bütün zamanların en yüksek seviyesinden %80’den çok eridi.

Bir kripto para birimi olarak Cardano Coin, 2017 sonu ve 2021 sonundaki boğa piyasalarında, yatırımcıların büyük paralar kazanmasını sağlamış durumdadır. Son iki büyük boğa döneminde en çok kazandıran kripto paralar arasındaydı. Bir sonrakinde de niçin olmasın? Tabi ki bu fiyatın sahip olunan arz ile 100 dolara dayanabileceği anlamını taşımıyor. Ancak 10 dolar üstelik kripto para piyasalarındaki umumi büyümeyle beraber Bitcoin’in 250.000 dolarlara vardığı dünyada daha ileri seviyeler görülebilir.

Cardano Coin için en mühim detaylardan biri her daim büyüklerden olmasıdır. Güçlü ayı piyasalarında, düşüş trendlerinde en büyük 10 kripto para arasındaki konumunu korudu ve yatırımcılarını kaybetmedi. Cardano’nun reel bir Ethereum katili olduğunu fikir edinenler onunla alakalı uçuk amaçlar verse de Vasil ve ileri güncellemelerle ağın daha kullanımı kolay duruma gelmesi gerekiyor. Ethereum ağında sonsuz parlayan beyin var ve en bilindik blockchain programları burada yaşamını sürdürüyor. Örneğin Haskell programlama diline alternatiflerin gelmesi gerekiyor. Hoskinson bu ve buna benzeri “geliştirici aleyhine” detaylarla ilgilendiklerini pekçok fırsatta açıkladı.

Cardano Coin Geliştirici Aktifliği

Fiyat beklentisi olarak geçen sene vardığı 3 dolar amacı buradan dahi %600’lük bir artışa işaret ediyor. Ancak Bitcoin’in yeni ATH bölgeleri meydana getirdiği günlerde 3 doların birkaç katına ulaşan deli fiyatlar olanaksız değil. Elbette kripto paralar risklidir, bir sabah uyandığınızda en büyük 10 kripto para arasında bulunan bir rekortmenin %99 zayiat yaşadığını görebilirsiniz.

Tanıdık geldi mi? Evet, LUNA ve UST için bunu yaşadık ve bu deneyim kripto paraların ne kadar riskli olduğunu gösteren en büyük dersti. 2020 ve 2021 döneminde pazara girenler 2018 senesinde benzeri dersleri alanlarla aşağı yukarı tıpkı sınıfa yükseldi. İşte bu yüzden kripto paralarda “deneyim” paradan daha değerlidir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap