Cardano Coin Hangi Ülkenin? Sahibi Kim? – 2022

Cardano Coin 2

Cardano Coin (ADA) “değişim yaratan, yenilikçi ve vizyonerlik” hedefi ile kurulan bir pay kanıtı (PoS) blok zinciri platformudur. Açık kaynaklı olmasının beraberinde Cardano (ADA) “hesap verilemez yapılardan marjlara ve bireylere kuvveti tekrar dağıtmayı hedefleyerek daha güvenilir, saydam ve adaletli bir cemiyet yaratmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Cardano (ADA) blok zinciri, merkezi olmayan uygulamaların ve akil sözleşmelerin geliştirilmesine müsaade veriyor. Cardano, tarım firmaları yönünden taze ürünleri tarladan tabağa gelene kadar takip edebilmek için kullanmak mümkün, platform üstüne inşa edilen başka mamüller, eğitim verilerinin kurcalanmaya karşı korumalı bir şekilde saklanmasına ve perakendecilerin düzmece malları kısıtlamasına müsaade veriyor.

Cardano (ADA) Bitcoin’in itimat ettiği iş kanıtı (PoW) algoritmasından daha düşük enerji kullanan bir pay kanıtı (PoS) ortak düşünce mekanizmasını başarı ile kullanan en büyük blok zincirlerinden biridir.

Cardano Coin (ADA) Hangi Ülkenin?

Cardano (ADA) merkezi olmayan bir yapıya sahiptir. Hatta, 2020’de Cardano (ADA) blok zinciri başka büyük blok zincirlerden “50 ila 100 kat daha merkezi olmayan” duruma getirmeyi hedefleyen bir Shelley güncellemesi yaptı. Bu nedenlerden ötürü Cardano (ADA) rastgele bir ülkenin değildir.

 

Cardano Coin (ADA) Sahibi Kim?

Cardano (ADA) Ethereum ağının kurucularından biri olan Charles Hoskinson yönünden kurulmuştur. Cardano (ADA) blok zincirinin arkasındaki işletme Input Output Hong Kong’dur. Şu anda Charles Hoskinson IOHK CEO’sudur.

Charles Hoskinson kripto para birimi pazarında her bireyin ismini duyduğu bir isimdir ve 2011’de kripto para birimlerine dahil olmuş ve bundan sonra madencilik ve ticarete başlamıştır.

Charles Hoskinson bir teknoloji girişimcisi olmasının beraberinde bunun yanı sıra bir matematikçidir. 2020’de Charles Hoskinson, Wyoming Üniversitesi’nin Blockchain Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarına 500.000 dolar değerinde Cardano (ADA) bağışladı.

Cardano Coin (ADA) Ne Zaman Çıktı?

Cardano (ADA) 2017 senesinde kuruldu. Cardano (ADA) şayet tıpkı vakit diliminde pazar sürüldü. Cardano (ADA) tokeni, sahiplerinin ağın işleyişine katılmasını sağlamak için hususi olarak tasarlanmıştır. Bu sebeple Cardano (ADA) sahipleri ADA blok zincirinin yönetimine katılabilir. Bu şahıslar Cardano (ADA) yazılımda tavsiye edilen rastgele bir farklılık için rey kullanabilir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap