Casper Coin Hangi Ülkenin? Sahibi Kim?-2022

Casper Coin 2

Casper coin reel dünya kullanımları için geliştirilmiş, ölçeklenebilen, geliştiriciler ve son kullanıcılar için deneyimleri kolaylaştıran merkezi olmayan bir blockchain ve akil sözleşme platformudur.

Özellikler

CBC (Casper-based proof-of-stake consensus) yönünden desteklenen ölçeklenebilir, güvenilir ve merkeziyetsiz blockchain hizmetleri sunuyor.

Basit ve kullanışlıdır. Sistem geliştiricileri, doğrulayıcılar ve son kullanıcılar için blockchain’in kitlesel kabulünün önündeki engelleri kaldırmaktadır.

Teknolojilerin ve endüstrilerin nasıl geliştiğine bakılmaksızın inşa ettiğiniz şeyi arka vermek için öngörüyle geliştirilmiş upgrade edilebilir (yükseltilebilir) bir altyapıya sahiptir.

Herkese açılmış, büyük ölçekli, merkeziyetsiz ağlar için geliştirilmiş. Ağ müsaade gerektirmeyen bir yapıya sahip olduğu için talip her bireyin konsensüse katılması mümkün.

Kötü tutum sergileyenlerin stake ettikleri token miktarı azaltılır; böylelikle düzenin güvenliği sağlanmış olur.

Yukarıda dahi açıkladığımız gibi ağ (Casper Labs network’ü), en iyi ölçekleme teknolojilerini arka vermek için upgrade edilebilecek şekilde oluşturulmuş. Eşzamanlı çalışma, sharding ve yan zincirler gibi…

Popüler ve donanımlı, lüzumlu altyapıya sahip vasıtalar ve iş akışları oluşturularak memnun bir son kullanıcı tecrübesi yaşatmak hedeflenmiş.

Casper coin programları (app) esasen bildiğiniz diller ve vasıtalar ile yazabilirsiniz. Bilgisayarınızda ve blockchain’de çalışan programlar (Rust gibi) yazmak için Web Assembly (Wasm) ile derlenen rastgele bir dili kullanmanız mümkün.

Gerçek vakitli bilgiler elde edilebilmesi için platforma GraphQL kullanıcı arayüzü eklenmiş.

Ayrıca platformun sunmuş olduğu “hazır sürüm” yardımıyla akil sözleşmenizi dilediğiniz vakit upgrade edebilirsiniz.

Sahibi Kim?

Ekip

Casper coin projesinin akademi, iş dünyası, mühendislik gibi alanlardan olmak suretiyle epey deneyimli bir ekibi var. Çekirdek takım 8 şahıs. 12 de danışmanları sahip olunan ve bunlardan bir tanesi de Türk: Ömer Özden. Kendisi Rocktree Capital’in başkanı.

Mrinal Manohar, CEO

Microsoft ve Bain Capital’de teknoloji ve finans önderliği yapmış. Teknoloji Medya ve Telekom pazarında +1 milyar dolar tutarında bir hedge fonu yönetmiş. Ethereum ve Blockstack gibi birtakım kripto para projelerinin er devir yatırımcılarından.

Medha Parlikar, CTO

Adobe, Omniture, Avalara, MP3.com ve DivX gibi büyük şirketlerde üretim yazılımı sağlama konusu ile ilgili onlarca senelik tecrübeye sahip mahsul ve mühendislik lideri.

Clifford Sarkin, COO

Daha evvela önder bir kripto fonu olan DNA.Fund’daki iş geliştirme bölümünde lider yardımcılığı yapmış bir girişimci.

VideoSurf’un Microsoft’a 80 milyon dolarlık satışını sağlamış. Harvard Hukuk Fakültesi mezunu.

Dr. Daniel Kane, Konsensüs Protokol Danışmanı

MIT mezunu, Harvard’dahi doktora yapmış. Casper coin konsensüs algoritmaları konusu ile ilgili müşavirlik yapıyor ve projenin Highway protokolüne esas katkıda bulunuyor.

Ashok Ranadive, Program Yöneticisi

Makine Mühendisliği mezunu. Nükleer Mühendislik bölümünde yüksek lisans yapmış. Hindistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunmuş. 12 yıldan çok Google dahi projenin inşası için ve ayrıyeten takım lideri olarak çalışmış.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap