Coinbase Custody Nedir?

Coinbase Custody Nedir?

Coinbase Custody, Amerika’da kripto para dönüşüm platformu olan Coinbase şirketinden farklı olarak Jason Park, Jeff Wentworth, Yong Su Jung ve Young Jung Kim adında kripto para uzmanları tarafından üretilmiş olan  Xtock ticari şirketin yerel belirtecidir. Alıcıların kazançlarını koruyarak tüm dijital varlıkların güvence ile himaye altına alınması için kullanılır. Şirket kendisi için globalde en güvenilir cold storage yolu olarak tanımlar. Coinbase Custody, New York Eyaleti Bankacılık Yasasılarına bağlı operasyonlarını geliştiren ve sürdüren bir yediemindir (birden çok kimse arasında hukuksal durumu çekişmeli olan bir malın, çekişme sonuçlanıncaya dek emanet olarak bırakıldığı kişi, kurum veya şirkettir).

Coinbase Custody Projesinin Amacı Nedir

CoinBase Custody projesini geliştiren ekip; şahıslar, kurum ve kuruluşlar adına kripto varlıklar, Amerikan doları ve diğer para birimleri için basit ve güvence altında bir değişim ve transfer yolu sunmayı amaçladı. Bu amaç doğrultusunda tasarlayıcılar, kripto varlıklar adına ulusal ve şirketler düzeyinde kripto varlıkları koruma ve güvenilir biçimde saklama imkânı sunmayı amaçladılar. Coinbase Custody, depolama, güvence, finans ve güvenlik alanlarında var olan teknolojisinin yanı sıra yenilikçi yollar sunan kripto para projesidir.

Coinbase Custody Nasıl Çalışır

Şirket tarafından müşterilere, varlıklarını güvence altında saklamak ve kullanılması adına CUST token (Xtock Custody hizmetlerini kullanması adına, ödeme yapmak için kullanılan kripto token) belirteci verir. Bu tokenler ile müşteriler şirketin sunduğu imkanlardan faydalanabiliyorlar. Bu süreç şu şekilde ilerliyor:

  • Şirket tarafından müşterilere, kripto varlıklarını koruma ve saklama hizmetlerinden yararlanması adına CUST token belirteci verir.
  • Müşteriler, sahip oldukları CUST tokenlar sayesinde işletme hesabı açma, koruma, gönderi ve değişim gibi işlemlere yönelik ücretlerin ödenmesi doğrultusunda kullanır. 
  • Velayet komisyonlarını geri almak isteyen müşteriler, CUST Token’e bahis koyar ve saklama hizmetlerinden kazanılan karın bir bölümünü tekrar geri alabilir.
  • Belirteç, illegal işlemlerin önüne geçmek adına önceden bilgi sağlar ve beyaz liste aracılığı ile yalnızca doğrulanmış müşteriler ile işlem görür.

Coinbase Custody Projesinin Benzersiz Özellikleri Nelerdir

Coinbase Custodyyasalara bağlılığını New York Eyaleti Bankacılık Yasası’ndan alan bir yediemin (birden çok kimse arasında hukuksal durumu çekişmeli olan bir malın, çekişme sonuçlanıncaya dek emanet olarak bırakıldığı kişi, kurum veya şirket) platformu olarak sınıfının yalnız örneğidir.

  • Şirkete yalnızca şahıslar değil, ulusal ve uluslararası kuruluşlara yönelik kripto varlık korunması çözümleri sunar.
  • SOC 1 Tip II ve SOC 2 Tip II adı ile bilinen ve sistemin güvenliğini oluşturmakla görevli teknolojiler, düzenli bir şekilde belli aralıklar ile farklı şirketler aracılığı ile kontrolden geçmektedir.
  • Varlıklarını çevrimdışı cold storage (soğuk cüzdan) ile muhafaza eden müşteriler, protokolde geliştirilecek tedbirlerle alakalı düzenlenen oylamalara katılabilir ve yönetim faaliyetlerinde sonuç mekanizmasında rol oynayabilirler.
  • Şirketin kendi adına geliştirdiği token’i olan CUST belirteci, şirket işlemleri dışında herhangi bir ödeme maksatlı kullanılmamaktadır.

Coinbase Custody Güvenilir midir

Coinbase Custody, tasarlayıcılar tarafından dünyanın en güvenli ve geliştirilen soğuk depolama (cold storage) uygulaması maksadı ile geliştirildi ve piyasaya sunuldu. CUST belirteci ile Security Token Offerings (STO) ve Security Exchange işlemlerinin kullanıldığı yediemin platformunda varlık gösterir. Kimlik doğrulaması dışında şirket, mail onaylaması ile güvenlik sağlar. Ayrıca şirket tarafından sitesinde paylaşılan en sık gelen sorular kısmında verdiği bir yanıtta 7 yıllık operasyon süresi boyunca şirketi kullanan müşteriler 20 milyar doları aşkın dijital varlık depolama işlemi sağlandığı ve tüm işlemlerin sıkıntısız sağlandığını belirttiler. Ayrıca Coinbase Custody Exchange gibi büyük bir borsa tarafından kullanılır.

 

Kaynak:

https://www.coininsider.com/what-is-coinbase-custody/

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap