DASH Coin Geleceği 2022

Dash Coin 1

Esasen Bitcoin‘in kullandığı blockchain kurulumu üzerine inşa edilen Dash Coin, kendini geliştirmiş ve mahremiyet ve yüksek prosedür adedi bakımından Bitcoin’i geçmiştir.

DASH Coin Nedir?

Dash coin, Bitcoin protokolünden çatallanan açılmış kaynak kodlu bir kripto paradır. Aynı vakitte, “masternod” adı verilen, kullanıcıların katılımı ile yönetilen, merkezsiz otonom bir organizasyondur (DAO). Dash, mahremiyete dayalı işlemeler gerçekleştirmenize olanak verir

Esasen Bitcoin‘in kullandığı blockchain kurulumu üzerine inşa edilen Dash, kendini geliştirmiş ve mahremiyet ve yüksek prosedür adedi bakımından Bitcoin’i geçmiştir.

 

Dash Kullanımı Basit mi?

Dash coin her yerede kullanabileceğiniz bir kripto paradır. Özellikle son senelerde ekonomik krizin tavan yaptığı Venezuela ve Arjantin’de Dash kullanım oranın rekor üzerine rekor yapması, Dash tüketimi ne kadar basit olduğunu gösteriyor.

Dash Masternode Nedir?

Aynı Bitcoin’de olduğu gibi Dash’de de işlemleri doğrulayan ve sıralayıcı madenciler vardır. Ancak sistem bunları iki farklı kısma ayırmıştır.”Masternodlar ve Madenciler”.

Madencileri normal süratte prosedür onayı yapan birimler olarak değerlendirirken, Masternodları herşeyin çok daha hızlı yapıldığı birimler olarak algılayabiliriz. Bir diğer tabirle, madenciler havaalanındaki iç hatlar giden yolcu girişi gibi çalışırken, Masternodlar VIP girişi gibi çalışır. Kısacası her şey çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Tabi belli bir ücret karşılığında.

Masternodların fonksiyonu nedir?

Masternodlar, Dash coin tutulan teminatlarla desteklenen kuvvetli sunuculardır ve blockchain üstünde ilerlemiş hizmetler vermek ve idaresi denetim etmek için tasarlanmıştır. Masternodlar, Dash’ta belirtilen teminatlarla destekleniyor ve karşılığında ağa sağladıkları hizmetler için tertipli ödeme alıyorlar.

PrivateSend özelliği

Bitcoin Blockchain’inin en büyük problemi tümden halka açılmış olmasıdır. Örnek vermek gerek görülürse rastgele bir Bitcoin prosedürü yaptığınızda internete sahip olan cümle alem alttaki maddeleri öğrenebilmektedir.

Ancak Dash, kullanıcılarına işlemlerinde mahremiyet gerçekleştiren PrivateSend denen bir hizmet sunmaktadır. Bu sayede Dash’in hiç bir prosedürü izlenemez ve açığa çıkartılamaz.

 

InstantSend özelliği

Yine Bitcoin üzerinden misal vermek gerekilirse, rastgele bir Bitcoin işleminin onaylanma zamanı aşağı yukarı 10 dakikadır. Evet epey çok bir süre. Dash şayet, InstanSend adlı çok hususi bir hizmet sağlayarak bu problemi çözmektedir. InstantSend kullanan bir Dash kullanıcısının işlemleri, Masternode yönünden çok daha seri bir şekilde gerçekleştirilir. Kısaca anlatmak gerekirse bu 3 Özellik Dash’i, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri karşısında bir adım öne çıkartır.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap