Dawn Protocol Coin

Dawn Protocol coin son zamanlarda dikkatlerini üzerine çeken bir diğer kripto para birimi olarak ortaya çıkmıtıştır. Henüz en büyük borsalardan Binance gibi platformlarda listelenmemiş olması hem bir dezavantaj hem de fırsatlar doğurmaktadır.

Dawn Protocol coin listelendiği FTX gibi kripto para borsalarında DAWN kısaltması ile birlikte farklı işlem çiftleriyle alınıp satılabilmektedir. Eğer güncel olarak bir kripto para borsasında işlemler yapıyorsanız arama kısmında DAWN coini aratarak siz de satın alabilirsiniz. 

Ancak sizin kullandığınız platformda Dawn Protocol yer almıyorsa coinmarketcap web sitesini ziyaret ederek orada yapacağınız Dawn  coin araması sonucunda bu kripto paranın nerelerde listelendiğini öğrenebilirsiniz.

Henüz en büyük kripto borsalarda satışa sunulmamış DAWN coin gibi kripto paralar Binance ve Gate io gibi borsalarda listeme anlaşması yaptıklarında ilgi çekici yükselişler yapabilmektedir.

Dawn Protocol Coin Nedir?

Dawn Protocol coin (DAWN), FirstBlood platformunun en yeni blok zincir temelli kripto parasıdır. Dawn token takası 2020 yılının Mayıs ayında başlatılmıştır. Dawn coinin, FirstBlood Platformuna entegre olma süreçleri hala devam etmektedir. Dawn coin, oyun ve yarışmalar için açık kaynaklı bir protokol olan Dawn Protocol içindeki ticaret aracı olarak kullanılmaktadır.

En önemli DAWN coin misyonu, katılımcılar ve yatırımcılar hangi devletten ya da uyruktan olursa olsun, adaletli, şeffaf ve ödüllendirici bir oyun ekosistemi sağlamaktır. Oyun geliştiricileri bu noktada Dawn Protocol blok zincir ağını, oyuncuların ödüller için rekabet etmesine olanak sağlamak adına kendi oyunlarını, açık kaynaklı DAWN protokolü oyunlarına eklemleyebilmektedir.

Dawn Protocol Coin Kurucuları Kimlerdir?

Dawn Protocol coin kurucuları kendilerini Esports dünyasını değiştirmek isteyen 40 tan fazla oyuncu, mühendis ve vizyoner olarak tanımlamaktadır. Projenin kurucu ortaklarından olan Joe Zhou aynı zamanda CEO’luk görevini üstlenmiştir. 

Bir diğer kurucu ortak Anik Dank ise iş yöneticisi olarak projenin başında yer almaktadır. Projenin CTO koltuğunda Mikko Ohtamaai, büyümeden sorumlu yöneticiliğinde ise Trey Christensen bulunmaktadır. 

Jose Ortega kuruluşundan bu yana Dawn Protocol coin için yazılım mühendisliği yapan genç bir isim olarak takım içinde göze çarpmaktadır. Sherry Xia ve William Ray ise aktif bir biçimde sosyal medya işlerine ve topluluk yönetimine odaklanmışlardır.

Ekibin son önemli üyesi ise bir bilgisayar mühendisi olan Luca Podlenik’tir. Dawn Protocol gibi oyun sektörü odaklı kripto paraların çalışma ekipleri sürekli göz önünde bulunmakta ve bu durum da projeye, haliyle DAWN tokene güç katmaktadır.

Dawn Protocol Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Dawn Protocol coin ne yazık ki Türkiye’de de sıklıkla kullanılan Gate io, Binance ve  Coin base gibi platformlarda henüz listelenmemeiştir. Ancak yine de Dawn protocol coin alabileceğiniz bir çok kripto para piyasa borsası ve token takas platformu bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok işlem hacmine sahip platformlar şu şekilde sıralanabilir: FTX, Upbit, BitMart, ZB.COM.

DAWN coin almak isteyen kullanıcı ya da yatırımcılar öncelikle hangi borsa ya da platform üzerinden alacaklarına ve hangi işlem çiftiyle işlem yapacaklarına karar vermelidir. Bu noktada USDT (Tether) makul bir seçenek olabilir. Hem Tether Türkiye’de kullanılan bütün borsalarda bulunduğu için seçeceğiniz borsa cüzdanına aktarmak kolay olacaktır.

Tercih edilen platformun sitesine ya da varsa çevrim içi mağazalardaki mobil uygulamasına giriş yapmak ilk adımı oluşturur. Sonrasında KYC kısaltmasıyla anılan süreçlerde cep numarası mail adresi ve kimlik bilgileri gerekmektedir.

Çoğunlukla iki farklı aşamadan oluşan doğrulama süreçlerinde bazı platformlar kimlik önlü arkalı fotoğrafı isterken bazı borsalar ise selfie istemekle yetinmektedir. 

Dawn Protocol coin almak isteyen kullanıcılar özellikle gelen mail ile aktive ettikleri hesaplarında bakiye bulundurmalıdır. Bu durumda Paribu ya da Bitlo gibi yerel borsalardaki cüzdan adresleriniz üzerinden TRON-20 ağını kullanarak yeni cüzdanınıza USDT transfer edebilirsiniz.

Sonrasında aktif hesabınız ve spot cüzdanınız olan kripto para borsasının arama çubuğunda DAWN kısaltmasını aratarak satın alma sayfasına ulaşabilirsiniz. İstediğiniz miktarı ve fiyatı doğru girdiğinizden emin olduktan sonra satın al butonuna basmanız DAWN coinlerin borsadaki spot cüzdanına geçmesine yetecektir.

Sonrasında saklamak isterseniz soğuk cüzdan seçeneklerine de DAWN transfer edebilirsiniz.