DigitalBits Coin

Geçtiğimiz yıl olan 2021’in Ekim, Kasım aylarında en yüksek değerini gören ve yatırımcıların oldukça dikkatini çekmiş olan DigitalBits Coin, günümüz itibarı ile hala güncelliğini ve dikkat çekiciliğini korumakta. Bu durumda kullanıcılar için bir merak konusu olan DigitalBits Coin nispeten yeni bir proje olmasına rağmen hızla büyümeye devam etmekte.

DigitalBits Coin, geliştiricisi olan DigitalBits projesi ile eş zamanlı olarak piyasaya sürüldü ve kripto para borsa platformları tarafından XDB simgesi ile listeleniyor. Bu nedenle kullanıcıları ve kripto para toplulukları tarafından yaygın olarak XDB Coin ya da XDB Token isimleri ile de anılıyor.

DigitalBits projesinin geliştirmiş olduğu dijital varlık birimi DigitalBits Coin henüz yerel bazda hizmet veren platformlar tarafından kullanıcılarına sunulmamış olsa da global bazda hizmet veren bazı güvenilir kripto para borsa platformları tarafından listeleniyor ve bu platformlarda kolaylıkla DigitalBits Coin (XDB) alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Önümüzdeki günlerde bazı yorumcular ve analistler tarafından DigitalBits Coin değerinde artış görülmesi, paranın yaygınlaşması ve de dolayısı ile bu dijital varlık üzerinden alım satım işlemleri gerçekleşten kripto para borsa platformlarının da çoğalması bekleniyor.

DigitalBits Coin Nedir ?

XDB Coin geliştiricisi olan DigitalBits projesi genel anlamda işletmelerin hali hazırda sahip oldukları varlıkların blok zinciri üzerine entegre edilmesi fikri ile tasarlandı. DigitalBits projesi bahsedilen bu entegrasyon sürecini yönetebilmek ve blok zinciri üzerinde alım satım işlemlerini güvenle yönetebilmek için kendi geliştirdiği dijital varlık birimi olan DigitalBits Coin’i kullanıyor. DigitalBits Coin kullanıcıları ve genel anlamda kripto para toplulukları tarafından daha çok XDB coin ya da XDB token isimleri ile biliniyor. 

Bir Stellar çatallanması olarak geliştirilen DigitalBits Coin (XDB Coin) 2019 yılının üçüncü çeyreğinde gelişim sürecini tamamladı ve DigitalBits yerel tokeni olarak XDB simgesi ile kripto para piyasalarına sunuldu. 

DigitalBits Coin (XDB) maksimum arz miktarı DigitalBits tarafından bir buçuk milyar XDB coin ile sınırlandırılmış durumdadır. Buna karşın hali hazırda dolaşımda olan DigitalBits Coin miktarı 762,156,000 adet XDB coindir. Günümüz itibari ile DigitalBits Coin birim değeri 0,526 Amerikan Doları olarak bildirilmiştir.

Geçtiğimiz yılın son aylarından beri sağlam bir yükseliş trendi içinde olan DigitalBits Coin gelecek için oldukça ümit vadeden bir dijital varlıktır. En düşük seviyesini gördüğü değerden %10000 oranından daha fazla yükselmiş ve günümüzdeki değerine ulaşmıştır. Bu yükselişin çok büyük bir kısmı geçtiğimiz yılın son aylarında gerçekleşmiştir.

DigitalBits Coin Kurucuları Kimlerdir ?

DigitalBits projesinin yerel yönetişim tokeni olan ve kullanıcıları tarafından genelde XDB coin ismi ile bilinen DigitalBits Coin 6 Ağustos 2019 yılında gelişim süreçlerinin sonuna gelmiş ve kripto para borsalarına sunulmuştur.

Kurulduğu günden bugüne büyük ses getirmiş olan DigitalBits projesi ve projenin yerel yönetişim tokeni olan DigitalBits Coin, Al Burgio ismi tarafından kurulmuştur. Al Burgio, Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinden, San Diego şehrinden ünlü bir yatırımcı kişiliktir.

DigitalBits Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Satın Alınır ?

DigitalBits projesi tarafından geliştirilmiş olan ve projenin işlem parası olan DigitalBits Coin henüz ana dalga tarafından bilinirliği çok yüksek olmadığından sadece belli platformlar aracılığı ile satın alınabilmektedir. Bu platformlar şu şekilde listelenebilir;

KuCoin borsası

BiKi borsası

HotBit borsası

Bittrex borsası

Uniswap borsası (V2)

Bu kripto para borsa platformları dışında herhangi bir kripto para borsa platformu aracılığı ile günümüz itibariyle henüz alım satım işlemleri ne yazık ki yapılamamaktadır. Bahsedilen bu platformlar arasında işlem hacmi en yüksek olanı listenin ilk sırasında yer alan KuCoin kripto para borsası platformudur.

Listede adı geçen kripto borsa platformları global çapta hizmet veren ve kripto para toplulukları tarafından güvenilirlikleri yüksek bulunan platformlardır. Ancak Türkiye’ye yerel hizmet veren Binance ya da Bitlo gibi platformlarda henüz XDB coin alım satım işlemlerini yapabilmek mümkün değildir. Yalnızca listelenen platformlar üzerinden işlem gören DigitalBits Coin, bu platformlarda herhangi bir resmi belge ya da teknik bilgi talep etmeksizin kimlik bilgilerini doğrulamış olan kullanıcılara satılabilmekte sonrasında satın alınmış olan bu XDB coinler platform cüzdanında muhafaza edilebilmektedir. Kullanıcılar istedikleri takdirde sahip oldukları DigitalBits Coinleri kendi isimleri üzerine açtıkları dijital kripto cüzdanlarına aktarabilir ve XDB coinlerini bu cüzdanlarda da saklayabilirler.