Do Kwon, Oylama Sırasında Terra 2.0 Teklifini Değiştirdi

Do Kwon, Oylama Sırasında Terra 2.0 Teklifini Değiştirdi

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, uygulanması gerekip gerekmediğine ilişkin bir oylamanın ortasında, Terra blok zincirini canlandırma teklifini değiştirdi.

TerraUSD (UST) stablecoin’inin patlamasından sonra, Terraform Labs CEO’su Do Kwon, yeni bir blok zincirinde Luna (LUNA) 2.0 jetonları oluşturmayı önerdiği bir “yeniden doğuş” planı önerdi.

Bugün, orijinal planın şu anda zincirleme bir oylamadan geçmesine rağmen teklifi değiştirdi. Bu sözde “yeniden doğuş” önerisi hala geçerli olsa da, Kwon “topluluk geri bildirimini karşılamak için” birkaç dağıtım parametresini düzenlediğini belirtti.

İlk değişiklik, LUNA 2.0 jetonlarının dağıtımını, depeg gerçekleştiğinde jetonlarını Anchor’a yatırmış olan UST sahiplerine azaltır. Dağıtım payları %20’den %15’e düşürüldü.

Terraform Labs Bu Durumdan Çıkabilecek mi?

İkincisi, Kwon, yeni jetonlardan pay alması önerilen iki paydaş kategorisi için hak kazanma programını değiştirdi. Burada Kwon, LUNA 2.0 token tahsislerinin ilk token kilit açmalarını %15’ten %30’a çıkardı – kalan %70’i iki yıllık bir hak kazanma dönemi için kilitlendi.

Bir teklifin zincirleme bir oylama sırasında değiştirilmesi alışılmadık bir durumdur. Bu yüzden Kwon’da bugün yapılan değişiklikler, bazılarının onun geçerliliğini sorgulamasına neden oldu. Genellikle, bir teklifte bir değişiklik yapıldığında, oylama sırasında değil önceden yapılır. Anonim bir Terra analisti ve yorumcusu olan FatMan, yeni bir teklifin yeni bir oylama ile gelmesi gerektiğini vurguladı.

FatMan, “Çoğu kişi zaten oy vermişken (orijinal belge için) bir teklifte *orta oylamada* nasıl önemli değişiklikler yapabilirsiniz?” dedi.

Kwon’un orijinal önerisi Çarşamba günü onaylayıcı oylamaya gitti. Yazım sırasında, oyların büyük bir çoğunluğu (%80) lehte, sadece %15’i veto ile karşı çıkıyor. Beş gün daha olduğu için Kwon’un önerisinin oylanıp geçmeyeceğini söylemek için henüz çok erken. “Vetolu hayır” yüzdesi %33.4’ü aşarsa, onaylayıcılardan çoğunluk desteği almasına rağmen teklifin tamamı rafa kaldırılacaktır.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyalarımız

İnstagram : altcoinhabercom

Twitter :     HaberAltcoin

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap