Dusk Network Coin

Kripto para borsalarında DUSK kısaltması ile bilinen Dusk Network Coin gizli menkul kıymek odaklı ve programlanabilme özelliğine sahip bir blok zinciri projesidir. Kendine özel bir PoS konsensüs menüsü ve Zero Knowledge (sıfır bilgi) kanıtlarını kullanarak çalışan bu blok zincir ağı, kullanıcılara oldukça güvenli bir seçenek sunması, gizliliğe oldukça önem vermesi ve menkul kıymet alımı seçenekleri sunması ile biliniyor.

Dusk Network Coin Nedir ?

Kısaca açıklamak gerekirse Dusk Network Coin, ya da bilinen bir diğer kısa ismi ile DUSK, Dusk Network projesinin yerel yönetişim tokenidir. Dusk Network Coinleri birçok başka altcoinde de görülebileceği gibi merkezi bir kontrol yerine merkeziyetsiz bir şekilde tokenleştirilmiştir. Proje bu merkeziyetsiz tokenleştirme durumu ile menkul kıymet alım ve satımlarına odaklanmış vaziyettedir. Dusk Network Coin tarafından kullanılmakta olan XSC teknolojisi ve bu teknolojinin kullandığı layer 1 blok zincir ağı normal ağlara kıyasla daha sağlam bir güvenlik alternatifi sunuyor. XSC teknolojisi bununla da kalmayıp aynı zamanda ölçeklenebilirlik problemlerinin çözümü konusunda da ağa çok önemli faydalar sağlıyor. 

DUSK kısa ismi ile de bilinen Dusk Network Coin Ethereum tabanlı bir tokendir ve ERC-20 standartlarında geliştirilmiştir. Ancak Dusk Network Coin Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olmasının yanında Binance Smart Chain ağı üzerinden de alım satımı yapılabilen bir token olması ile de bilinir. Dusk Network Coin kripto parasının hem Binance Smart Chain hem de Ethereum blok zincirleri tabanlarına inşa edilmiş olması onu diğer kripto para birimlerine göre oldukça öne çıkaran bir özelliktir.

Dusk Network Coin borsa kısaltması olan DUSK isminin yanında kısaca Dusk Coin olarak da bilinir. Kripto para borsalarında an itibari ile 474. sırada yer alan Dusk Network Coin günümüz itibari ile tam 192 milyon Amerikan Doları ederinde bir piyasa değerine sahiptir. Toplam arz miktarı 500 milyon DUSK olarak belirlenen bu kripto paranın dolaşımdaki arz mikarı 383 milyon DUSK değerindedir. 

Dusk Network Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Hem Binance ağı hem de Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş ve bu iki ağ üzerinden de rahatlıkla işlem yapabilmesi ile öne çıkan Dusk Network Coin 2018 yılında gelişimini tamamlamış ve borsa piyasalarına sürülmüştür. Günümüzde oldukça başarılı bir proje olan Dusk Network Coin (DUSK) projesi 2018 yılında Emanuele Francioni ve ekibi tarafından geliştirilmiştir. Ekip bu kripto parayı, önceki satırlarda da bahsedildiği gibi Ethereum ve Binance Smart Chain blok zincirleri üzerine bir ERC-20 standartlı token olarak inşa etmişlerdir.

Merkezi Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan Dusk Network Coin global düzenlemelere göre oluşturulmuş tüm güvenlik kriterlerini karşılamaktadır ve yerel mevzuatlara uygun bir seçenek olarak tasarlanmıştır. Dusk Network Coin bu güvenlik kriterlerini  karşılayabilmek amacı ile Zero Knowledge, yani Sıfır Bilgi kriptografisini ve buna ek olarak oldukça gelişmiş bazı şifreleme yöntemleri kullanır.

Dusk Network Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır ?

Dusk Network Coin Binance, Bitlo, Gate.io, Bitfinex, Bittrex gibi uzun zamandır piyasada olan ve güvenilirliğini çoktan kanıtlamış sağlam kripto para borsalarından kolayca alınıp satılabilmektedir. Bu platformların, özellikle Türkiye’de oldukça popüler olan Binance platformunun sunmuş olduğu güvenlik seviyesi ve likidite kullanıcılar tarafından bu platformların sıklıkla tercih edilmesindeki ilk ve en güçlü faktör olarak gösteriliyor. Dusk Network Coin kripto para cinsini bahsedilen bu platformlarda DUSK kısaltması ile listelerde kolayca bulmak mümkün. Kullanıcılar DUSK ismi ile arama yapıp bu kripto paraya Binance gibi platformlardan kolayca ulaşabilir.

Türkiye’de bulunan kullanıcıların Dusk Network Coin alabilmek için öncelikle bu platformlardan birinde hesap açmaları, sonrasında hesap için istenilen kimlik bilgilerini uygun bir biçimde doğrulamaları gerekir. Kimlik doğrulaması aşamasını tamamlayan kullanıcılar sonraki süreçte platforma kullanmayı arzuladıkları kadar Türk Lirası göndermeli, daha sonra bu Türk Lirası ile Dusk Network Coin alım satımlarında kullanılmaya uygun bir kripto para cinsi satın almalılar.

Bitcoin bu tarz işlemler için daima güvenli ve sıklıkla tercih edilen bir kripto para birimi olarak dikkat çeker. Kullanıcılar Bitcoin gibi kripto paralar ile rahatlıkla Dusk Network Coin satın alabilmektedirler. Dusk Network Coin yukarıda bahsedilen platformların cüzdanlarında güvenle saklanabilmektedir.