Enjin Nedir? Enjin (ENJ) Coin Ne Kadar? – 2022

Enjin

Enjin Coin (ENJ), NFT’nin tüm kullanıcılar ve markalar için kullanımını kolaylaştırmayı amaçlayan Ethereum tabanlı bir belirteçtir. “NFT’ler için Altın Standart” sloganı altında ENJ, Enjin ekosisteminde ortaya çıkarılan yeni nesil NFT’lerin finansal değerini güvence altına almak için kullanılır.

Enjin Coin web sitesine göre, birçok blockchain projesi ENJ tarafından destekleniyor. Birçok girişimcinin ENJ’yi tercih etmesinin belli sebepleri olduğu söylenebilir. Böyle bir neden, müşterilerin ENJ’ye duydukları güvendir. Kullanıcıların NFT’lerini kolayca ENJ’lere çevirebilmeleri, sürece dahil olan projelerin güvenilirliğini sağlamakta ve kullanıcıların kendilerini güvende hissettikleri bir ortam oluşturmaktadır. Ayrıca ENJ’lerin ekosistemde sertifikalı olması, bankalarda kullandığımız dijital para birimlerine benzer gerçek değere ve somutluğa sahip olması tüm projeyi daha güçlü kılıyor. Sınırlı sayıda ENJ’nin de kullanıcılara güven verdiğini belirtmek gerekir.

Enjin Coin (ENJ) Ne Zaman Çıktı?

Enjin Coin projesinin girişimcileri 2009 yılında başlamış ve o zamandan beri birçok Blockchain projesinde çalışmışlardır. Proje web sitesine göre şu anda 12,4 milyon ENJ varlığının kullanıcılar tarafından bloke edildiğini belirtirsek, ENJ girişimcilerinin kurulduğu günden bu yana kat ettiği mesafeyi daha iyi anlayabiliriz.

Enjin Coin (ENJ) Fiyatı Nedir?

Enjin Coin projesinin white paper’ında yer alan bilgilere göre toplam 1 milyar ENJ çıkarılması planlanıyor. Şu anda dolaşımda olan token sayısı yaklaşık 830 milyon ENJ’dir.

Enjin Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enjin coin 10.34 Türk Lirası’ndan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde Enjin Coin fiyatı %8,63 değişti. Enjin Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi 57.600.784$ ve toplam piyasa değeri 53.284,000,010$’dır.

Enjin Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Enjin Coin 0,637571 dolardan işlem görüyor. Eylül 2021 itibariyle, Binance Coin 3.82 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak Dogecoin, yılın en düşük seviyesini 0.736 $ olarak belirledi.

Enjin (ENJ) Madeni Parası Nasıl Çalışır?

Enjin Coin’in (ENJ) temel kullanım amacının, kullanıcıların dijital oyunlarda sanal değeri depolamasını ve yönetmesini sağlamak olduğu söylenebilir. Bu sanal değerlere örnek olarak oyunlarda oluşturulan dijital paraları veya oyun karakterleri için tasarlanmış aksesuarları gösterebiliriz. Oyunlarda bu tür aksesuarlar oluşturmak veya bu tür öğeleri yok etmek için geliştiricilerin belirli adımları izlemesi gerekiyor.

Bunların başında, geliştiricilerin doğrudan ENJ’den satın alabilecekleri “satın alma” seçeneği gelir. Geliştiriciler, oyun içi öğeler oluşturmak için satın alınan bu ENJ’leri kullanabilir. Ayrıca kullanıcılar oyunlardaki performansları sonucunda jeton alabilmektedir. Bu işlemler sayesinde, kullanıcıların kendi aralarında token alıp satmalarına da olanak tanıyan Enjin Coin ekosisteminde ENJ için değer yaratılıyor.

Enjin Coin (ENJ) ekosistemi hakkında en sık sorulan sorulardan biri “Blockchain tabanlı varlıklar oluştururken kodlama bilmem gerekiyor mu?” Soru vurgulanır. Kodlama, günümüzde yaygın bilgisayar becerilerinden biri olsa da, ENJ ekosisteminde varlık yaratırken bu gerekliliğe sahip olmak, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle Enjin Coin ekibi, varlık oluşturma sürecinde kodlama ihtiyacını ortadan kaldıran görsel bir arayüz geliştirmiştir. Ancak bu şekilde oluşturulan varlıkları oyunlarla entegre edebilmek için elbette belli bir miktar kodlama gerekiyor.

Enjin Coin ekibi, yukarıda bahsedilen işlevleri gerçekleştirmek için bir dizi yazılım geliştirme aracı oluşturmuştur. Bu araçlar ayrıca ödeme veya jeton cüzdanı ile ilgili platformları da içerir. Böylece kullanıcılar, daha yüksek kalitede bir kullanıcı deneyimi sağlayan oyun içi işlemlerin karmaşıklığından ve maliyetinden en iyi şekilde kurtulur.

Enjin Coin ekosisteminden bahsetmişken Enjin akıllı cüzdanından bahsetmek gerekiyor. Bu akıllı cüzdan ile oyuncular sanal değerlerini kolayca saklayabilir veya değiştirebilir. Cüzdan; Bu, kullanıcıların mevcut envanterlerini kolayca değerlendirmelerine, birçok oyuna sunmalarına ve birden fazla platformda kullanmalarına olanak tanır. Ayrıca cüzdan aracılığıyla dijital varlıkları satabilir ve bunları ENJ’ye dönüştürebilirsiniz. Böylece oyun evrenlerinin dışında madeni para veya dijital eşya alıp satmak mümkün hale geliyor.

ERC-1155 Olarak Enjin Madeni Parası

Enjin Coin (ENJ), ERC-1155 adlı bir belirteç standardını benimsemiş Ethereum tabanlı bir belirteçtir. Bu standart sayesinde, kullanıcılar her türlü varlığı yaratma yeteneğine sahiptir. Bu standart ile uygulanabilen ve geniş bir varlık yelpazesine sahip olan dijital oyun bölümü, Enjin Coin ekosistemine hitap ediyor. ERC-1155 standardı sayesinde Ethereum blok zincirinde akıllı bir sözleşme yoluyla çok sayıda jetonun uygulanması mümkündür.

Enjin Coin (ENJ) Kullanım Alanları

Enjin Coin’in popülaritesi, özellikle son zamanlarda NFT ve Merkezi Olmayan Finans (DeFi) sektörlerinin büyümesi sayesinde arttı. Enjin Coin kullanım alanları ve iş ortakları:

Atari: Enjin, oyun dünyasını blockchain teknolojisi ile entegre etmek için oyun dünyasının ikonik markalarından Atari ile ortaklık kurdu.

BMW: Enjin, BMW Vantage uygulaması kullanıcılarının BMW Coin Ödül Puanlarını Enjin Coin’e dönüştürmelerini sağlamak için BMW ile ortaklık kuruyor.

Microsoft: Microsoft, Azure Heroes adlı bir sosyal ödül programını başlatmak için Enjin teknolojisini kullanıyor.

Samsung: Enjin, Samsung Blockchain Keystore’u Enjin Wallet ile entegre etmek için Samsung ile ortaklık kuruyor.

Unity: Enjin, Unity ekosistemindeki 4,5 milyon geliştiricinin onu blok zinciri uygulamalarına ve oyunlarına kolayca entegre etmelerini sağlayacak bir SDK başlatmak için Unity ile ortaklık kurdu.

Enjin Coin ile Ortaklık

Enjin Coin, kripto para piyasasına yeni girmiş bir proje olmasına rağmen başarılı ortaklıklara imza atmayı başardı. Oyunculuk sektörünün vazgeçilmez unsuru haline gelen Enjin Coin, dijital pazaryeri olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Enjin projesinin iş birliği yaptığı platformlar arasında Microsoft, Binance, Coinmarketcap, Blockchain.com gibi teknoloji devleri yer alıyor. Bunun yanı sıra binlerce kullanıcı tarafından düzenli olarak oynandığı bilinen birçok oyun platformu da Enjin projesi ile çalışıyor.

NFT, Enjin coin projesinin sunduğu imkanlarla kendisine yeni kullanım alanları yaratmayı başardı. Dijital sanattan oyunculuk öğelerine kadar, düşünebildiğimiz hemen hemen her şey NFT’de değerlendirilebilir. Son günlerde ünlü isimlerin bu akıma sessiz kalamadığına ana akım medyadan bile şahit oluyoruz. Aslında kripto para piyasasının son günlerde geldiği noktayı ifade ediyor. Benimseme oranı önemli ölçüde artan kripto para birimleri, toplumun birçok kesimi tarafından kabul görmeyi başardı.

Blok zinciri teknolojisini geleneksel yerleşik sektöre getirerek yeniliği desteklediğini herkese kanıtlamış olan Enjin madeni para, mevcut düzeni sarsan bir kaliteye sahip. Uzmanlar tarafından kripto para projesine gönderilen değerlendirmeler arasında ENJ’lerin gelecekte sektörde vazgeçilmez hale geleceğine dair yaygın bir kanı var. Ancak zamanın ve değişen koşulların ne getireceğini kestirmek çok zor. Bu nedenle kripto para yatırımı yapmayı planlayan kullanıcılar, detaylı araştırma ve analizlerden sonra herkesin yararına sonuçlar verecektir.

Enjin Coin Değerlendirmesi

Kripto para piyasasında birçok proje var. Kullanıcılara sunduğu fayda ve hizmetlerle dikkat çekmeye çalışan birçok proje arasında öne çıkmak için fark yaratmak gerekiyor. Bunun için sürdürülebilir bir hedef ve aynı kalitede altyapının kaliteli bir ekiple buluşması gerekir. Bir proje gerçek kullanım durumlarını ele alabilmişse ve kullanıcı ihtiyaçlarını gerçekten karşılayan bir noktaya ulaşmışsa, başarı kaçınılmazdır.

Enjin Coin’in hedeflediği sektörün gelecek vadeden bir yapıya sahip olduğunu söylemek yanlış olur. Her geçen gün dijitalleşmeye devam eden dünyamızda sanal oyunların her zaman var olacağı sonucuna varabiliriz. Bu durumda Enjin Coins’in piyasada varlığını sürdüreceği tahmin edilebilir. Ancak kripto paranın yolculuğuna başarılı bir şekilde devam edebilmesi için bazı şartlar bulunuyor. Birincisi, değişen trendlere ve gelişmelere ayak uydurmak. Yenilikçi anlayışı benimseyen ve toplumu dinleyen isimlerin var olmaya devam edeceği sonucuna varabiliriz.

Enjin Coin (ENJ) Nasıl Satın Alınır?

Enjin Coin (ENJ), Binance, Coinbase, Huobi, Bithumb, KuCoin veya Kraken gibi birçok kripto para ticaret platformunda satın alınabilir. Türk kripto borsaları arasında kullanıcılarına ENJ sunan platformlar da bulunuyor. Her açıdan ekosistemin doğası gereği ortaya çıkan güvenlik açıklarından haberdar olmak ve kripto para ile işlem yaparken bilinçli hareket etmeyi unutmamak faydalı olacaktır.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap