Federal Rezerv Başkan Yardımcısı CBDC’yi Destekliyor, Stablecoin’lerle 2022 Yılında ‘Birlikte Var Olabileceğini’ Söyledi

Federal Rezerv Başkan Yardımcısı

Federal Rezerv Başkan Yardımcısı Lael Brainard Perşembe günü bir CBDC’nin veya merkez bankası dijital para biriminin yararları ve riskleri hakkında bir Meclis komitesi önünde ifade verdi.

Geçen ay, ABD Senatosu Brainard’ın Federal Rezerv’in bir sonraki başkan yardımcısı olduğunu ve Başkan Jerome Powell ile birlikte oturduğunu onayladı. Terra (LUNA) son çöküşünde, stabilcoin sabit para birimini kaybettikten sonra milyarlarca yatırımcının fonlarını da alarak daha katı kripto yaptırımları arayan düzenleyiciler hala var.

Federal Rezerv Başkan Yardımcısı Açıklamaları ile Ümit Verdi

Terra’nın patlamasının ardından “net düzenleyici korkuluklara duyulan ihtiyacı” vurgulayarak devam etti.

UST ile yaşanan fiyaskodan bu yana, yatırımcılar, Deus Finance‘in DEI tokeni sabit değerini kaybederken, Tether (USDT) birkaç saat boyunca 1 doların altında işlem görürken nefeslerini tutarak izlediler.

Brainard, tanıklığı sırasında, stabilcoinlerin ticari banka parasıyla aynı korumaları paylaşmadığı fikrini, bu tür korumalara sahip olmanın “ödeme sistemine anlamlı karşı taraf riskini yeniden sokabileceği” gerekçesiyle eleştirdi.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap