Gatetoken Coin

Gate io kripto para borsası, kripto paralar ile yeni tanışan yatırımcıların bile en az bir kere karşısına çıkmış küresel sıralamalarda işlem hacmi ve kullanıcı sayısı bağlamında ilk beş sıraya oynayan bir kripto para piyasasıdır. 

Mobil uygulamasının yanı sıra internet sitesi üzerinden de kaydolabileceğiniz Gate io kripto borsası aynı zamanda kendi blok zincir tabanlı dahili ve yerel gatetoken coin parası üretmektedir. Bir borsa tokeni olması olmasına rağmen fiyatı 2022 yılının Mart ayı itibariyle 100 TL sınırının biraz altında bulunmaktadır.

Onun değerli bir kripto varlık değeri haline getiren özelliği ise Gate io ürünü olmasına rağmen birden çok ulusal ve küresel borsada da işlem görmesidir. Yani GT coin almak için illa Gate io üyesi olmanız gerekmez. 

Ancak her kripto varlık için olduğu gibi gatetoken coin’inin de kendi üretildiği platformdan almanın çeşitli avantajları bulunmaktadır.

Gatetoken Coin Nedir?

GT kısaltmasıyla ve çok çeşitli işlem çiftleriyle kripto piyasalarda işlem gören gatetoken her şeyden önce önemli bir yatırım aracıdır.

Bu yatırım aracı dünyaca ünlü Gate io uygulamalarının blok zinciri olan GateChain içindeki blok üretimleriyle arz edilir. GateChain, portföy güvenliği odaklı açık bir blok zinciridir. Blockchain içinde güvenlik hesabı ve özelleştirme seçenekleriyle gelen gecikmeli kurtarma niteliği, kullanıcılara özel şifreler tehlikeye girdikten sonra bile blok zinciri yatırım güvenliği sağlamak için dizayn edilmiştir.

GT token düşük transfer ücretleri ve oldukça süratli işlem hızı gibi kayda değer nitelikleriyle özelliklerle kullanıcılara yüksek performanslı bir ticaret deneyimi sunar.

2 Mart 2020’de resmi olarak Gate.io’nun yeni adı “GateToken” ile değiştirildi. O zamandan beri GT coin, Gate.io ile birlikte gelişiyor. İlk evrede GT token, Gate.io Point yatırımcılarına bedava bir ödül biçiminde dağıtıldı ve ilk arz 1 milyardı. 

Gate.io blok zincir evreninin mühim bir öğesi olan GT, VIP katmanı geliştirme ve üst düzey hale getirme, işlem ücretleri, çeşitli etkinliklere katılma gibi pek çok konuda kullanılabilir. Gate.io ek olarakı  GT coini daha çok uygulama ve kullanım senaryoları ile kendi gerçek değerini geliştirmek için giderek daha fazla geliştirme yapmaktadır.

Gatetoken Coin Kurucuları Kimlerdir?

Gate io kripto borsası Çin merkezli bir girişim olduğu için Gatetoken coini de her ne kadar tüm ülkelerden satın alınabilse de bir Çin menşeli kripto para olarak ele alabiliriz. Haliyle GT coin kurucusu da Gate io kurucusu Lin Han olarak kabul edilmektedir.

Gate.io borsasının kurucusu ve CEO’su olan Lin Han 2013 senesinde projeyi ilk olarak “Bter.com” ismiyle hayata geçirmiştir. Ancak Çin Halk Cumhuriyet’i, 2017 yılı içinde kripto paraya dair bir dizi kısıtlama getirdiğinde fiat para birimleri karşılığında kripto para alınmasını yasaklamıştı. Bu gelişmeler “bter.com” isminin Gatetoken’e dönüşümünü hızlandırmıştır.

Lin Han Hong Kong serbest bölgesinde yaşayarak platformun yöneticiliğini sürdürmektedir.

Gatetoken Coin Hangi Borsalar’dan ve Nasıl Alınır?

Kripto piyasalarının rekabetçi yapısı göz önüne alındığında bir borsa yerel tokeni olan Gatetoken’in çok fazla küresel borsada listelenmesi bir başarı hikayesidir. Gatetoken satılan borsalardan en bilinenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Huobi Global

Lbank

Bitfinex

Hoo

AscendEX

HitBTC

Pionex

AEX 

Ancak elbette en kolay Gatetoken alımı kendi platformundan mümkün olmaktadır. Gate io borsası, GT/USDT ve GT/BTC gibi işlem çiftleri üzerinden bu coini almanızı mümkün kılıyor. 

Gatetoken coin alabilmek için gate borsasının resmî sitesine, masaüstü bilgisayarınızın internet tarayacısından ulaşabilir ya da Google Play Store gibi çevrimiçi uygulama mağazalarından bu borsanın mobil uygulamasını indirerek işe başlayabilirsiniz.

Bu noktada her yerde benzerlerinin istendiği e-posta adresi ve mail gibi bilgilerini verdikten sonra bir de çift aşamalı kimlik bilgileri doğrulaması yapmak gerekmektedir. Bu noktada belirtmek gerekir ki Gate io, Çin’de yapılan düzenlemeler nedeniyle doğrudan itibari para birimleri yatırmaya kapalı bir borsadır.

Bu nedenle Binance TR, Paribu, Bitlo gibi platformlardan hesap açarak önce fiat para birimi TL ya da dolarlarınızı ana akım kripto paralardan herhangi birine çevirmeniz ve öyle Gate io cüzdanınıza transfer etmeniz gereklidir.

Sonrasında istediğiniz işlem çiftleri üzerinden Gatetoken coin alabilir ya da spot cüzdanınızdaki küçük bakiyeleri mobil uygulama üzerinden tek tıkla toplu biçimde GT coine çevirebilirsiniz.