Güney Koreli yetkililer, Terra’nın ana tasarımcılarının ülkeyi terk etmelerini yasakladı

Terra Tasarımcısı Sınır Yasağı

Terraform Labs’ın sabit parası TerraUSD (UST) ve yerel token Terra’nın (LUNA) kötü şöhretli çöküşünün ardından, Güney Koreli savcılığın şirkete yönelik soruşturması yoğunlaşıyor ve yetkililer Terra’nın kilit tasarımcılarının ülkeyi terk etmelerini engelleyen bir emir yayınlıyor.

Gerçekten de Güney Koreli medya kuruluşu JBTC’nin 20 Haziran tarihli haberine göre, Seul Güney Bölge Savcılığı Ortak Mali ve Menkul Kıymet Suçları Soruşturma Ekibi, soruşturmalarının bir parçası olarak yakın zamanda Bay A’ya ülkeden ayrılma yasağı getirdi.

Raporlara göre Bay A, daha önce çıkışa Terraform Labs CEO’su Do Kwon ile konuştuğunu ve kendisine “bir ada satın almak için yeterli para kazandığını” söylediğini söyledi. Bay A ayrıca gazetecilere verdiği demeçte, Kwon’un kripto para birimini gizlice kurumlara sattığını ve böylece büyük miktarlarda para toplayabileceğini söyledi.

Soruşturma kapsamında savcılar, bu şekilde toplanan fonların madeni paranın fiyatını yapay olarak artırmak için kullanılıp kullanılmadığıyla ilgileniyor. Raporda ayrıca, savcılığın faaliyetlerinin, arama ve el koyma emirlerini ve ayrıca kilit görevlileri çağırmayı içeren zorunlu bir soruşturma başlatma olasılığını artırdığı belirtildi.

Çöküş içeriden bir iş miydi?

Bu arada, yeni araştırmalar, çöküşe neden olan bir işlem oluşturmak için bir “saldırgan” olarak tanımlanan cüzdanın aslında Terraform Labs tarafından sürdürüldüğü için Terra’nın çöküşünün içeriden bir iş olabileceğini belirtti.

Bunun da ötesinde, Terraform Labs, Seul merkezli bir “blockchain danışmanlık firması K” yi içeren ayrıntılı bir şemada Güney Koreli bir paravan şirket aracılığıyla 4,8 milyon dolar aklamakla suçlandı.

Mayıs ayı sonlarında Finbold, çöküşün Güney Koreli yetkilileri Dijital Varlıklar Çerçeve Yasası’nın onaylanmasına ve bir devlet kurumunun kurulmasına kadar kripto endüstrisinin katı şekilde düzenlenmesine ve denetlenmesine odaklanacak bir komite oluşturmaya da ittiğini bildirdi.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap