Hifi Finance Coin

Hifi Finance coin ilk adıyla Mainframe olarak bilinir ve kripto para borsalarında halen eski isimden gelen bir kısaltma olan MFT simgesiyle satılmaktadır.

Merkezi olmayan takas platformları üstünden satın alabileceğiniz Hifi Finance coin için diğer bir dijital para olan Ethereum’a (ETH) gereksinim duyulmaktadır. 

Ayrıca sadece ETH sahibi olmanız yeterli olmayacaktır çünkü, MFT coinlerinizi aktaracağınız bir self-custody cüzdanı da gerekir. Yaşadığınız ülke doğrultusunda bu emanet edilemeyen cüzdan seçenekleri değişiklik gösterebilir.

Örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde Coinbase Wallet, Hifi Finance coinleri desteklerken bazı ülkelerde farklı alternatifler kullanmanız gerekebilir. Bu nedenle satın alacağınız platformların hangi cüzdanları ve kripto para birimlerini destelediğini araştırmak, boş yere üyelik açarak zaman kaybetmenizin önüne geçecektir.

Hifi Finance Coin Nedir? 

Hifi Finance (MFT) coin, platform olarak kullanıcılarına sabit faizli borç sağlama alternatifleri hizmeti sunarken, Ethereum blockchaini üzerinden dönüştürülebilir borç yükümlülükleri almalarını olanaklı kılar

Bu niteliği sayesinde, yatırımcılar finansmanlarını ve ticaret stratejilerini çok daha randımanlı biçimde yürürlüğe sokabilirler.

MFT coin kısaca Hifi Finance ekosisteminin dahili dijital para birimidir ve blok zincir ağı içinde yönetişim, stake ödülleri gibi farklı işlemler için de kullanılmaktadır. Bir yatırımcının elinde bulundurduğu Hifi Finance tokenler ne kadar çok ise yönetişimin nasıl ilerlemesi meselelerinde o kadar çok etkileme potansiyeline sahip olur.

Hifi Finance Coin Kurucuları Kimlerdir?

Bir projenin aynı anda iki farklı kurucu ortağı olması normal karşılansa da iki farklı kurucunun bir projeyi farklı zamanlarda farklı isimlerle kurması nadir görülen bir olaydır.

Hifi Finance kurucuları da eski ve yeni olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Eski kurucu Mick Hagen projeyi 2017 yılında kurmuştur. Sonrasında gelen 2018 ve 2019 seneleri süresince büyüyen ekip, merkeziyetsiz bir chat uygulaması ve merkeziyetsiz bir işletim sistemi ürettiğini duyursa da ilk adımda yeterli ilgiyi çekememiştir. Bu dönemde halen Mainframe adı kullanılmaktadır.

Ancak 2019 bir dönüm noktası olmuş ve Hifi Finance projesi DeFi alanında çalışmaya başlayarak ve merkeziyetsiz bir borç verme ve borç alma mekanizması inşa etmiştir. 

2020 yılına kadar CEO’luk görevini de yürüten Mick Hagen, bu yılın ilk aylarında koltuğunu Doug Leonard’a devretmiştir. Doug, software geliştirme ve BT güvenliği alanlarında 2018 yılından beri projede tecrübe kazanmış bir ekip üyesiydir.

Doug ise tabiri caizse projeyi yeniden kurmuş, coin trafiği protokolü Sablier’i alarak ve bu projenin geliştiricisi ve fikri sahibi Paul Razvan Berg’i baş mühendis olarak atamıştır. Şubat 2021’de Mainframe resmi olarak Hifi Finance olarak yeniden isimlendirilmiştir.

Hifi Finance Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

Hifi Finance coin alabileceğiniz borsalar üzerinden MFT almak için çoğu zaman üç sıralı bir adımlar zinciri izlemelisiniz.

Bunlardan ilki MFT Coin’i listelemiş bir borsa bulmaktır. Ancak Binance, KuCoin ve Gate io gibi üç önemli küresel kripto piyasasında listenmiş bir para birimi olduğu için bu adım neredeyse en kısa olan adımdır.

İkinci adımda buralardan bir hesap ve oluşturmanız gereklidir. Örnek olarak Binance üzerinden önce Binance Global uygulamasını ve arkasından Binance TR uygulamasını yükleyebilir ve anlaşmalı bankalar üzerinden Binance cüzdanınıza TL, Dolar, EURO gibi itibari para birimlerinizi transfer edebilirsiniz. 

Bu adımda iki uygulama içinde çift düzeyli kimlik doğrulaması yapmanız şartı bulunmaktadır. Binance TR borsası daha küçük ölçekli ve yerel olduğu için Hifi Finance gibi yeni coinler henüz burada bulunamayabilir.

Bu nedenle üçüncü adımda Binance TR uygulaması üzerinden Tether (USDT) ya da Ethereum (ETH) alarak, transfer butonundan Binance Global hesabınıza aktarmalısınız. MFT coin, sadece bu diğer iki kripto birimi üzerinden işlem görmekte ve herhangi bir fiat para ile satın alınamamaktadır.

Cüzdanınızda yeterli miktarda USDT, ETH olduğu zaman uygulamanın arama çubuğundan MFT’yi bulabilir ve ister piyasa emri vererek o anki fiyattan isterseniz limit emri vererek düşmesini beklediğiniz fiyattan alım emri verebilirsiniz. 

Binance üzerinden eğer var ise Mandala Exchange veya BingX gibi platformlara da kripto para aktarabilirsiniz çünkü bu platformlar da Hifi Finance listemelesi yapmıştır. Bu borsaların hepsi sizden en az iki şifre oluşturmanızı isteyecektir ve bu şifreleri sadece sizin bilmeniz, unutmamanız yatırımlarınız için hayati önem taşır.