Hong Kong, e-CNY Sisteminin Sınır Ötesi Kullanım için 2 Aylığına Uygun Bir Test Ortamı Sağlayacak

Hong Kong Ticaret Deneği Olarak Tekrar Sahnede

Şehrin küresel erişimi, Hong Kong doları ve anakara bağları, Çinli yetkililerin e-CNY uluslararası ödemelerini denemesi için onu uygun kılıyor.

Endüstri uzmanları, şehrin siyasi ve ekonomik nüansları göz önüne alındığında, Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan e-CNY’yi kullanarak uluslararası ödemeler için uygun bir test ortamı olarak hizmet ettiğini söylüyor.

Şehir’deki pilot uygulama, Çin’in eski İngiliz kolonisinin dünyaya köprü görevi görmesine yönelik genel stratejisiyle aynı doğrultuda ilerliyor. Örneğin, Hong Kong Para Otoritesi’nin (HKMA) Şubat ayındaki bir brifingine göre,kentin fiili merkez bankası olan Hong Kong Para Otoritesi’nin (HKMA) Şubat ayında yaptığı brifinge göre, offshore yuan yerleşimlerinin %70’inden fazlasının şehir üzerinden yapıldığı birincil bir offshore yuan ticaret merkezi olmuştu.

Hong Kong Ticaret Deneği Olarak Tekrar Sahnede

Şimdi şehrin, Çinli yetkililerin dijital yuan ile sınır ötesi ödemeleri yönlendirmesi için bir laboratuvar haline gelmesi bekleniyor.

Roche, Hong Kong’un “çünkü başlangıç ​​için Çin’in bir parçası ama ayrı bir para birimine sahip olduğundan” bariz bir seçim olduğunu ve yetkililerin e-CNY uluslararası ödemelerini nasıl yapacaklarını öğrenmesi için onu iyi bir test sitesi haline getirdiğini söyledi.

Uzmanlar, yaklaşmakta olan pilot programın e-CNY’nin sınır ötesi kullanımı için daha geniş bir uygulamanın sadece başlangıcı olduğunu söyledi.

Varlıklara göre dünyanın en büyük bankası olan Industrial and Commercial Bank of China’nın kıdemli finans müdürü Matteo Giovannini, “İlk olarak perakende ödemelere odaklanıldıktan sonra, [pilot] daha sonra toptan işlemlere genişletilecek” dedi.

Başlangıçta Hong Kong, Makao ve Guangdong eyaletini birbirine bağlayan Greater Bay Area (GBA) ile sınırlı olan bu özel pilotun küçük ölçeği, gözlemcileri çok fazla endişelendirmemelidir, çünkü “Çin pilot testlerde her zaman çok ihtiyatlı bir yaklaşım izlemiştir”. Giovannini, Forkast’a söyledi.

Chao, pilot uygulamanın önemli sınır ötesi etkileri olduğunu da sözlerine ekledi. Singapur, Malezya ve Orta Doğu’da Çin ile önemli ticarete sahip olan ülkeler, kendi dijital para birimlerini geliştirmeye ve “sonunda Çin’in e-CNY’sine bağlanmaya” çalıştıkları için pilot sonuçlarla ilgileneceklerini söyledi.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz



Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap