Huobi, Eski Kıdemli Yöneticisini Yasadışı Ticaret Yoluyla 5 Milyon Dolar Kazanmakla Suçladı

Huobi Haber

Önde gelen kripto para borsası Huobi’de bir kerelik üst düzey bir yönetici, kontrolü altındaki bir şirket hesabına gizlice ticaret yaparak Tether’de (USDT) 5 milyon dolar komisyon toplamakla suçlandı.

Financial Times’ın Çarşamba günü bildirdiğine göre, eski çalışan Chen Boliang, Şubat ve Mart 2020’de yaptığı iddia edilen alım satımlar nedeniyle Hong Kong’da yargılanıyor. Huobi, 2014 yılında Çin’de kuruldu ancak o zamandan beri anakaradaki kripto baskılarını takiben Seyşeller’de tescillendi.

Bir şirket sözcüsü  verdiği demeçte, Chen’in Huobi Global’deki istihdamı Mayıs 2020’de sonlandırıldı. Huobi’nin kurumsal müşteriler bölümünün bir parçasıydı.

“Bay Boliang Chen’e yöneltilen suçlamalarla ilgili başka bir yorumumuz yok ve HK Özel İdari Bölgesi tarafından adalet yönetimine inanıyoruz” diye eklediler.

FT, Hong Kong mahkeme kayıtlarına atıfta bulunarak, görevden alınmasından kısa bir süre sonra, Chen, Huobi’nin bilgisayarlarını suç ve dürüst olmayan niyetle kullanmak ve ayrıca USDT’de 5 milyon dolarlık yasadışı geliri kullanmaktan tutuklandı. Toplamda yedi sayıyla karşı karşıya.

Kripto borsası tarafından açılan bir hukuk davası, Chen’in babasının adını kullanarak bir Huobi perakende hesabı oluşturduğunu ve ona doğrudan firmadan 20 milyon dolarlık bir kredi sağladığını gösteriyor.

Dava, eski çalışanın, gözetimi altındaki bir Huobi kurumsal hesabına karşı işlem yaptığını ve bu hareketlerin 5 milyon doları cebine koymasına yardımcı olduğunu iddia ediyor.

FT’ye göre Chen, önümüzdeki hafta ön duruşmada bir sulh hakimiyle karşı karşıya gelecek. Bu, davanın mahkemeye gitmek için yeterli kanıta sahip olup olmadığını belirleyecektir. Rapora göre, şu anda 25.000 dolarlık kefaletle serbest.

Huobi’nin Chen’in iddia edilen yasadışı alım satımlarını nasıl keşfettiği açık değil, ancak borsa onu Nisan 2020’de polise bildirdi. Huobi şu anda ticaret hacmi bakımından Coinbase, FTX ve Binance’in ardından dünyanın dördüncü en büyük kripto borsası ve daha fazlasını işledi. CoinGecko verilerine göre, geçtiğimiz gün içinde 1,3 milyar dolardan fazla işlem yapıldı.

Yetkililer, geçen yılki meteorik büyümesinin ardından kripto para birimi sektörünü yakından izliyorlar. Bu ayın başlarında Adalet Bakanlığı, eski OpenSea ürün başkanı Nathaniel Chastain’i NFT içeriden öğrenenlerin ticaretiyle bağlantılı olarak elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla suçladı.

Chen’in avukatı Blockworks’ün yorum talebini hemen geri göndermedi.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap