iExec RLC Coin

İexec rlc coin kendi sektörünün ileri gelen blok zincir tabanlı ve merkezi olmayan bilgi işlem sağlayıcısı konumunda bir projedir. Projede blok zincir inovasyonu, kişilerin bilgi işlem güçlerinden, aplikasyonlardan ve zaman zaman veri kümelerinden gelir elde edebilecekleri bir serbest piyasa fanusu oluşturmak için kullanılıyor.

İexec rlc coin, RLC kısaltmasıyla yerel ve küresel ölçekli bir çok kripto para borsasında ve token takas platformunda listelenmiş önemli bir yatırım aracı olarak giderek popüler hale geliyor. Bu noktada mevcut olarak kullandığınız Binance benzeri kripto uygulamaları ya da siteleri var ise buralardan RLC coini aratarak siz de iExec rlc coin satın alabilirsiniz. 

Eğer iExec rlc (RLC) coinin listelendiği borsa ve platformları merak ediyorsanız coinmarketcap sitesinden bu kripto parayı aratarak öğrenebilirsiniz.

iExec RLC Coin Nedir?

iExec rlc coin projesi, bilgi işlem kaynakları arz eden kullanıcılardan vücut buluyor. Bu sağlayıcılar “iExec Workers” olarak isimlendiriliyor. Katılımcılar iExec rlc coin protokolünün bir üyesi olmayı arzu ederse, işlemci donanımlarını blok zincir ağına entegre edebiliyor. Karşılıklı olarak paylaşılan kaynaklar üsünden ağa katkıda bulundukları oranda RLC token ile ödüllendiriliyorlar.

Ayrıca uygulama sağlayıcıları da algoritmalar üstünden RLC kripto para geliri elde edebilir ve kıymetli veri kümeleri bulunduran sağlayıcılar da bunları iExec RLC coin aracılığıyla kullanıma sunabilir. Arkasından, Katkı İspatı (Proof of Contribution, PoC) denilen fikir birliği algoritma protokolü ile blok zincir dışı bilgi işlem sistemlerinde mutabakat sağlanabiliyor.

İexec rlc coin işte bu prensipler ile birlikte hem mainnet hem de kripto para olarak 16 Ekim 2016 tarihinde piyasaya sunularak hizmete geçti.

iExec coin kısaca; çoğul uygulamalar, sorun toleransı, çoklu katılımcı, dijital görsel lojistiği, özel altyapı, veri yönetişimi gibi bir çok kullanım alanında servis sunan açık kaynak kodlu masaüstü şebeke yazılımı olan XtremWeb-HEP sisteminin dahili kripto tokenidir.

iExec RLC Coin Kurucuları Kimlerdir?

iExec RLC coin kurucusu aynı zamanda CEO’su olan Gilles Fedak’tır. Fedak, iExec Rlc coin üzerinde çalışmaya başlamadan önce, UC San Diego bünyesinde doktora tezini savunmuş ve INRIA’da bünyesinde aktif olarak çalışmıştır.

Bu tecrübelerin akabinde Paris-Sud Üniversitesi ATER’de araştırma görevlisi olarak bir müddet çalışan Gilles Fedak hem felsefe hem de bilgisayar bilimi alanında Dr. Ünvanı almaya hak kazanmıştır.

iExec coinin bir diğer kurucu ortağı ise Haiwu He’dir. Projenin ve RLC coinin Asya coğrafyasındaki faaliyetlerinin başında yer alıyor. Bu pozisyonundan önce Çin Bilimler Akademisi’nde profesör olarak çalışan Haiwu aynı zamanda bir akademisyen. ENS Lyon’da inovasyon araştırma mühendisi, iRentCPU kuruluşunun kurucu ortaklarından birisi, ek olarak da INRA’da mühendis uzmanı olarak çalışmış Haiwu He’nin bilgisayar bilimleri ana bilim dalında doktorası bulunuyor.

iExec RLC Coin Hangi Borsa’dan ve Nasıl Alınır?

İexex RLC coin almak isteyen yatırımcılar ve blok zincir kullanıcılarının birden çok seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında en bilinen alternatifler şunlardır: Binance, Mandala Exchange, Bitget, Hotcoin Global. 

Eğer siz de RLC coin almak isterseniz Binance sitesi üzerinden ya da Google Play store ve App Store üzerinden mobil uygulama indirerek işe başlayabilirsiniz.

Özellikle Türkiye sınırları içinde yaşayan yatırımcılar Binance TR mobil uygulaması sayesinde kolayca Türk lirası varlıklarını kriptoya çevirerek RLC coin alabilirler. Ancak bu noktada önce üyelik işlemlerini tamamlamak gereklidir.

İndirdiğiniz mobil uygulama üzerinden cep numaranızı, mail adresinizi ve önlü arkalı kimlik fotoğrafınızı onaylayarak çift aşamalı doğrulama süreçlerini tam biçimde tamamlamalısınız. Belirlediğiniz şifreleri unutmamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Sonrasında binance tr ye aktaracağınız Türk liralarını Tether gibi (USDT), RLC coin alabileceğiniz kripto paralara çevirmeniz gerekli. Sonra Binance Global cüzdanınıza aktaracağınız kriptolarla uygulama ya da site üzerindeki arama çubuğuna İexec rlc coin ya da doğrudan RLC yaparak bu kripto paranın satın alma sayfasına geçebilirsiniz.

Bu noktada o anki fiyattan piyasa emri mi vermek yoksa düşeceğini ön gördüğünüz daha ucuz bir fiyattan limit alım emri mi vereceğiniz size kalmış. Gireceğiniz miktar doğrultusunda satın al tuşuna bastığınızda RLC coinleriniz spot cüzdanınıza aktarılacaktır.