İngiltere’de Kripto Para Reklamlarına 2. Kez Yeni Düzenleme Geliyor

İngiltere

Birleşik Krallık hükümeti, adil, açık ve tüketiciler için yanıltıcı olmadıklarından emin olmak için kripto para reklamlarına yeni kurallar getirme planlarını duyurdu. Kurallar Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından uygulanacaktır.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, “Kripto varlıklar heyecan verici yeni fırsatlar sunarak insanlara işlem yapmaları ve yatırım yapmaları için yeni yollar gösterebilir ancak önemli olan tüketicilere yanıltıcı iddialarla satılan ürünler değildir.” dedi.

 

İngiltere’de Kripto Para Reklamları İnanılmaz Düzeyde Artış Gösteriyor

 

2000 tarihli Birleşik Krallık Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası uyarınca, bir şirket bir finansal ürünün tanıtımını ancak FCA veya İhtiyati Düzenleme Kurumu (PRA) tarafından yetkilendirilmişse veya promosyonun içeriği bir şirket tarafından onaylanırsa gerçekleştirebilirdi.

Son zamanlarda, Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu (ASA) yanıltıcı kripto reklamlarına karşı önlem aldı. Aralık ayında, İngiltere’nin reklam gözlemcisi Papa John’s Pizza, Coinbase, Kraken, Etoro, Luno, Coinburp ve Exmo için yedi kripto reklamını yasakladı.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap