Intel, verimli Bitcoin madenciliği için 2. nesil Bonanza Mine Çipini Tanıttı

İntel Mining Konusu

Intel’in yeni yongaları, dengeli bir ortamda 40 TH/s’ye kadar hız sağlamak için yüksek performanslı bir chipset tarafından destekleneceği açıklandı.

Bilgisayar çipi üretim devi Intel Corporation, nihai hedefi Bitcoin (BTC) madencilik verimliliğini artırma hedefiyle yüksek performanslı 3.600 watt’lık bir madenciyle birleştirilecek yeni bir madencilik çipinin ayrıntılarını paylaştı.

Intel, elektronik ve çip üretim endüstrisine adanmış bir konferans olan IEEE Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı (ISSCC) 2022 sırasında ikinci nesil BTC madenciliği kurulumunu açıkladı.

Şirkete göre Bonanza Madeni (BMZ2), saniyede 40 terahash (TH/s) verebilen ultra düşük voltajlı, enerji verimli bir Bitcoin madenciliği ASIC’idir.

İntel Mining Konusunda Öncülük Yapmaya Devam Ediyor

BMZ2 yongalarının, birinci nesil madencilik yongası BMZ1’e benzer bir mimariyi izlemesi bekleniyor; burada 3.600 W’lık bir madenci tarafından desteklenen 300’den fazla yonga, dengeli bir ortamda 40 TH/s’ye kadar sunmak için birlikte çalışıyor.

Intel’in yeni nesil BTC madencisi, terahash başına 56,97 jul (J/TH) gibi düşük bir enerji tüketimi kaydederek 2.293 W güç çekerek 40,4 TH/s’lik dengeli bir performans sunabilecek. Bitmain’in donanımıyla karşılaştırıldığında, Antminer S19j ASIC Bitcoin madenci, oda sıcaklığında 90 TH/s’ye kadar sunmak için 3100 W tüketir ve bu da 34.5 J/TH verimlilik sağlar.

Ek olarak, donanım, çeşitli madencilik verimliliği derecelerinde enerji-maliyet oranını optimize etmek için yüksek performans ve güç tasarrufu modlarında çalışma seçeneğine de sahip olacak.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap