İota coin geleceği var mı? – 2022

featured

Bu yazımızda sizler ile İota coin geleceği var mı? Iota (miota), nesnelerin interneti (iot) ekosistemindeki makineler ve cihazlar arasındaki işlemleri kaydetmek ve icra etmek için tasarlanmış dağıtılmış bir defterdir.

İota coin nedir?

İota coin geleceği var mı 1
Iota, iot ekosistemindeki işlemleri kaydetmek ve uygulamak için kullanılan açık kaynaklı bir dağıtılmış defter ve kripto para birimidir.

Iota, blok zinciri teknolojisinden sapar ve özel bir yönlendirilmiş döngüsel grafik (dag) teknolojisi olan “tangle” olarak malum teknolojiye odaklanır. Iota’nın amacı, kripto pazarındaki ölçeklenebilirlik problemlerını çözmek ve nesnelerin interneti’nin omurgası olmaktır. Gelişmiş ölçeklenebilirlik problemi, işlem ücretlerinin artmasına neden olabilir

Böylece iota, ademi merkeziyetçilik teriminı en ham haliyle koruyarak ücretsiz işlemler başlattı.
Iota ağı biroldukça düğümden doğar ve her düğüm doğrudan öteki iki düğüme bağlıdır.
Dag’da yönlendirilmiş – düğüm bağlantılarının yalnızca bir doğrultuü olduğu anlamına gelir: x düğümü direkt y düğümüne bağlanabilir, ancak y düğümü x düğümüne doğru hareket edemez.

Ağın dairesel olamayacağı yada herhangi bir şekilde döngülü olamayacağı anlamına gelir: x düğümü direkt y node’una bağlıysa ve y node’u doğrudan z node’una bağlıysa, o vakit node z, x node’una yönlendirilemez.
Ağdaki her düğüm iki node’una yönlendirilebilir yada bağlanabilir ve bu iki node’un her biri diğer iki node ile rabıtalıdır ve bu bu şekilde sürer. Her node, bağlı olduğu iki node’un işlemlerini doğrulamaktan mesuldür.
Iota’daki işlemler, siteler olarak da bilinir. Ağa ne kadar çok düğüm eklenirse, o kadar emin olur.

örneğin, a düğümü diğer iki düğüm, b ve c tarafınca doğrulanırsa ve her ikisi de d node’u tarafınca doğrulanırsa, bu, a düğümünün b, c ve d düğümleri tarafından doğrulandığı demektir, doğrusu üç düğüm sorumludur. A düğümünün işlemlerini onaylamak için.
öteki düğümlerin bu bilgilere erişimi vardır ve a düğümünün emin olup olmadığını belirler. Bir düğüme ne kadar çok düğüm bağlanırsa, o kadar güvenli olur. Bu düşünce tarzını kullanarak, bir düğüm tangle’da ne kadar fazla zaman harcarsa, yeni düğümler iota ağına katıldıkça ve onunla rabıtalı daha çok doğrulama gerçekleştikçe o denli güvenli olabilir.

İota coin geleceği var mı? Fiyat geçmişi ne?

İota coin geleceği var mı 2
Coinmarketcap’e nazaran miota tokeni haziran 2017’de piyasaya sürüldü vfe yaklaşık 0,50 Amerika doları değerindeydi. Bir ay içinde fiyat 0.15 dolara düştü, sadece 2017 seneninın ağustos ayında 1 dolara ulaştı.
Kasım 2019’da iota, ortalama iki ay devam eden bir yükseliş koşusu başlattı ve 19 aralık’ta bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 5,69 $’a ulaştı.

Bundan kısa bir müddet sonra fiyat düşmeye başladı, nisan ayında 1 doların altına düştü, peşinden mayıs 2020’de 2,60 dolar yöreına geri döndü.

İota coin yorum ve geleceği

Iota, ağına birkaç yeni özellik eklemek istiyor. Daha önce de açıklandıği gibi iota, koordinatör düğümünü coordicide adını verdiği bir planla yakında kaldırmayı planlıyor. Bu, sonucunda iota’nın merkezileşme doğrultuünü ortadan kaldıracak ve daha bereketli hale getirecektir.

Coordicide tamamlandıktan sonra, iota ayrıca shimmer olarak bilinen ağda yeni bir düşünce donanması mekanizması uygulamayı planlıyor.

Başka bir yükseltme, chrysalis veya iota 1.5 adında olan bir şeydir. Bu bununla beraber ağın verimliliğini arttırmada da rol oynar.
Son olarak, tangle ağını güvenilir hale getirmenin yeni yollarını yaratması beklenen qubic adlı yeni bir protokol geliştiriliyor.

Iota, gayelanan bütün bu güncellemelerden başarıyla geçerse, daha çok şirketin onunla ortak olmak isteyebileceğini söylemek güvenlidir. üstelik her geçen gün daha ergonomik hale geldi, elde edilen sınırlı arz sebebiyle deflasyonist bir fiyatla miota’nın fiyatı uzun solukta artabilir.

Iota, yüksek işlem ücretleri ve ölçeklenebilirlik şeklinde iki ana sorunu çözmek için kripto para birimi alanının gerektirdiği teknolojik değişimi getirdi. Tangle ağı, doğrulamaları işlemek üzere tasarlanmıştır, böylece işi yapmak için bloklara yada madencilere ihtiyaç duymaz. Ancak öte yandan, kripto para biriminin başarısı, iddialı bir hedef olan nesnelerin interneti vizyonunun başarsıcaklıkna çok bağlıdır. Iota’nın bu hedefe ulaşmada başarılı olup olmayacağını vakit gösterecek.

Miota coin kaç tl?

Aktüel kripto para piyasası verilerine gore 1 miota coin 4.95 tl tl’den işlem görüyor. Miota coin fiyatı son 24 saat içinde -0.22% değişiklik gösterdi. Miota coin’in son 24 saatteki muamele hacmi ise 36,701,751 $ dolar, toplam piyasa kıymeti ise 807,159,734 $ dolar seviyesinde.

Miota coin kaç dolar?

Aktüel kripto para piyasası verilerine bakılırsa 1 miota coin 0.285361 $ dolardan işlem görüyor. 2022 seneninın ocak ayı itibariyle miota coin bütün zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 5.69 dolarla kaydetti.

Bu yazımızda sizler ile İota coin geleceği var mı? sorusuna cevap vermeye çalıştık. Eğer sizlerde İota coin geleceği var mı? benzeri başlıklar arıyorsanız Altcoinler sekmemize göz gezdirebilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap