Kava.io Coin

Kripto paralarda ve kripto para ekosistemlerinde çeşitliliğin hızla arttığı bugünlerde artık bu teknolojilere yeni bir tanesinin eklenmediği tek bir hafta, hatta tek bir gün bile geçmiyor. Bu teknolojilerden biri olan KAVA platformu kendine ait yerel token birimi olan Kava.io ile kripto para ekosistemine iddialı bir giriş yapıyor.

Kendisi ile aynı ismi taşıyan KAVA Labs tarafından geliştirilen ve platformun yerel kripto para birimi olarak piyasaya sürülen Kava.io Coin, bu isminin yanında Kava Coin, Kava Token, ya da borsa kısaltması ile yalnızca KAVA olarak da biliniyor.

Kava.io Coin satın alma niyetinde olan kullanıcılar Binance ya da Bitlo gibi onlarca örnek ile genişletilebilecek seçeneklerden birinde bu kripto para birimini, KAVA ismi ile arama yaparak kolayca bulabiliyorlar.

Kava.io Coin Nedir ?

Kava Coin, Kava Token ya da kripto para borsa platformlarında yalnızca KAVA kısaltması ile bilinen Kava.io Coin, Kava Labs tarafından geliştirilen ve platformun yerel kripto para birimi olan yerel yönetişim tokeni, yani basitçe dijital bir varlıktır. Kava.io coin Cosmos blok zincir ağı üzerine inşa edilmiş bir kripto para birimidir. Yani Cosmos blok zincir ağı güvenlik protokollerine uygun bir biçimde işler, bu durum Kava.io Coin’i güvenli kripto para birimi seçenekleri arasına rahatlıkla sokar.

Kava.io Coin geliştiricisi olan Kava platformu merkeziyetsiz finans, yani DeFi üzerinden çalışan ve çeşitli kripto para birimleri ile işlem ve yatırım yapmaya imkan tanıyan bir merkeziyetsiz finans (DeFi) borç verme platformu olarak bilinir. Kava platformu kullanıcıları için merkezi olmayan bir banka görevi görmektedir. Platform kullanıcılarına Amerikan Doları’na (USD) sabitlenmiş bir stabil coin olan USDX satın alma imkanı sunmanın yanı sıra, başka kullanıcılar tarafından oluşturulan özel sentetik coinler de dahil olmak üzere bir çok kripto para birimi üzerinden işlem yapmaya da olanak tanır.

Kava.io Coin Kurucuları Kimlerdir ?

Kava.io Coin kendisi ile aynı isme sahip olan Kava Labs şirketi tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüştür. Kava Labs kurucu kadrosu Ruaridh O’Donnel, Brian Kerr ve Scott Stuart isimlerinden oluşur. Kava.io Coin kurucu isimlerinin de bu isimler olduğu söylenebilir. Yani Kava.io Coin kurucuları kimdir sorusunun cevabı Brian Kerr, Scott Stuart ve Ruaridh O’Donnel olarak cevaplanabilir. 

Kurucu isimlerden ilki olan Brian Kerr Kava Labs Inc şirketinin kurucusu olmanın yanında şirketin CEO görevini de üstlenmiştir. Levelworks şirketinde analistlik ve mühendislik yapmış olan ve MSC Fizik bölümü mezunu Ruaridh O’Donnel ise ikinci kurucu ortaktır. Eski bir profesyonel poker oyuncusu olan Scott Stuart ise şirketin üçüncü ortağıdır ve an itibari ile Kava Labs Inc şirketinin ürün yöneticiliği pozisyonunda görev yapmaktadır. 

Bahsedilen bu üç kurucu ismin yanında Kava Labs Inc şirketinin bir düzine kadar çalışanı bulunuyor. Bu çalışanlardan en dikkat çekeni ise Kava Labs’in blok zinciri mühendisi olan ve işini büyük bir başarı ile yapması ile ünlü olan deneyimli akıllı sözleşme geliştiricisi Denali Marsh oluyor.

Kava.io Coin Hangi Borsadan ve Nasıl Alınır ?

Kava Labs tarafından geliştirilmiş olan ve KAVA, KAVA coin ya da Kava Token isimleri ile de bilinen Kava.io Coin, Bitlo.com, Binance, Gate.io gibi onlarca örnek ile çoğaltabileceğimiz güvenli kripto para borsa platformlarından kolayca satın alınabiliyor. Son dönemde popüleritesi artmış olan Kava Coin için KAVA / USDT, KAVA / BTC ya da KAVA / BNB gibi bir çok satın alma çitfi seçeneği bulunuyor.

Kava.io Coin satın almak isteyen kullanıcılar Binance ya da Bitlo gibi platformlar üzerinden kimlik doğrulaması işlemlerini tamamlamış oldukları bir hesaba sahip oldukları takdirde kendilerinden Kava Coin satın almak için özel bir teknik belge ya da özel bir veri istenmiyor.

Kullanıcıların bu platformlarda kendilerinden istenen kimlik bilgileri ve banka bilgilerini kesinlikle doğru girmeleri gerekiyor. Aksi takdirde platform kimlik onaylaması süreci başarılı olmuyor ve hem kullanıcının hem de platformun güvenliği açısından hesap açım işlemi gerçekleşmiyor. Milyonlarca onaylı kullanıcısı olan bu platformlar aktif oldukları yıllar boyunca herhangi bir güvenlik sızıntısı ya da benzeri bir sebep ile kullanıcılarını mağdur etmemeleri ile biliniyorlar. Yani bu platformlara kimlik bilgileri vermek ve bu bilgileri onaylamak güvenlik açısından herhangi bir problem barındırmıyor.