Kripto Paralar Neden Düşüyor? Altcoinler Neden Düşüyor? 15 Haziran

Kripto Paralar Neden düşüyor 1

Kripto Paralar Neden düşüyor? Hafta sonu süresince elde edilen verilere göre kripto varlıklar düştü ve evvelki hafta süresince elde ettikleri hafif kazanımları sildi. CoinMarketCap’e göre, global kripto pazarı kıymeti yalnızca 24 saat içerisinde %7,5’lik bir düşüşle 1,03 trilyon dolara kadar geriledi.

Bitcoin son yedi gün içerisinde %18 düştü ve 26.000$’ın altına düşerek 2022’nin en düşük standardına ve 12 ayın en düşük seviyesi olan 25.513$’a kadar geriledi. Ethereum, Çarşamba günü Ropsten test ağında genellikle etkin bir birleştirme test sürüşünden sonra dahi, geçen hafta %28 düşüşle daha dahi kötüye gitti.

Sadece BTC ve ETH değildi. Piyasa değerine göre ilk 20 kripto paranın her biri, son yedi gün içerisinde çift haneli yüzdelerde düştü.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Kripto Paralar Neden düşüyor

Geçen hafta BNB %22, Cardano (ADA) %24, XRP %18, Solana (SOL) %31, Dogecoin (DOGE) %28, Polkadot (DOT) %28, Avalanche (AVAX) 35 % ve Poligon (MATIC) %25 oranında düşüş gözler önüne serdi.

Kripto pazarı, 2020 ve 2021’deki büyük bir boğa koşusunun sonrasında bütün sene süresince kararlı görünmedi, fakat sahip olunan Kripto Kışı, büyük paraların borsa ile beraber düştüğü Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir şekilde başladı. Ardından Terra ekosistemi (UST ve LUNA) alevler içerisinde kaldı (gerçi bu hafta bir Chainalysis raporu, Bitcoin’in düşüşünü Terra’ya değil, daha geniş teknoloji hissesi satışına bağladı). O zamandan beri, teknoloji payları vuruş almaya devam etti ve kripto daha dahi düştü. Slayt geçen hafta yoğunlaştı ve Mayıs ayı TÜFE okuması ile beraber tüketim malları fiyatlarının Mayıs 2021’e kıyasla %8,6 arttığını gözler önüne serdi, bu dahi 1981’den bu yana senelik en yüksek enflasyon rakamı.

Bitcoin senelerce enflasyona karşı bir tedbir olarak kullanıldı, fakat 2022’de bu yolla davranmadı ve bu senenin Ocak ayında 2020’den bu yana S&P 500 ve Nasdaq ile en yüksek korelasyon standardına ulaştı.

 

Kripto Paralar Neden Düşüyor? Altcoinler Neden Düşüyor?

Kripto Paralar Neden düşüyor? Makro faktörler, süregelen enflasyonun devam etmesi ve ABD Merkez Bankası’nın artan fiyatları denetim etmek için bu hafta faiz oranlarını artırması bekleniyorken, kripto piyasalarındaki düşüşe neden oluyor.

Geçen hafta ABD endeksleri, teknoloji çoğunluklu Nasdaq’ın keskin bir şekilde düşmesiyle beraber yoğun bir şekilde satıldı. Bitcoin ve başka kripto para birimleri, pay senetleri ve başka risk varlıkları ile korelasyon gösterme eğilimindeydi. Bu endeksler düştüğünde kripto dahi durumuyla düşüyor.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap