LayerZero Labs, Değerini Üçe Katlayarak 3 Milyar Dolara Çıkaracak Bir Destek Arıyor

LayerZero Labs, Değerini Üçe Katla

Farklı blok zincirleri arasındaki varlık akışını iyileştirmeye odaklanan bir protokolün geliştiricisi olan LayerZero Labs, son gelişmelerden sadece birkaç ay sonra ek fon arıyor.

Konuya yakın kaynaklara göre, Vancouver merkezli şirket son haftalarda çeşitli yatırımcılarla 3 milyar dolarlık yeni fon toplama konusunda görüşmelerde bulundu. İki aydan kısa bir süre önce 1 milyar dolarlık bir değerlemeyle 135 milyon dolarlık bir zam açıkladı.

Görüşmelere yakın bir kişi, son artışın eşitlik, LayerZero token garantileri ve zincirler arası bir köprü protokolü olan Stargate’e özgü tokenler cinsinden olacağını söyledi.

FTX Ventures, 3 milyar dolarlık tura liderlik etmeyi taahhüt etti, ancak başka herhangi bir yatırımcının katılmayı kabul edip etmediği belli değil. FTX ayrıca Mart ayı sonunda Sequoia Capital ve Andreessen Horowitz (a16z) ile birlikte 135 milyon dolarlık artışın ortak liderliğini yaptı. Bu turdaki diğer yatırımcılar arasında Coinbase Ventures, PayPal Ventures, Tiger Global ve Uniswap Labs yer aldı.

LayerZero Labs kurucu ortağı ve CEO’su Bryan Pellegrino, yorum yapmayı reddetti. FTX sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı.

LayerZero Labs Nedir?

2021’de kurulan LayerZero Labs, blok zincirler arasında birlikte çalışabilirlik sağlamak için tasarlanmış bir “omnichain” olan LayerZero protokolünün ana geliştiricisidir. Teknolojisi, merkezi olmayan uygulamaların (dApps) birden fazla blok zincirinde çalışabilen araçlar oluşturmasına yardımcı olur.

135 milyon dolarlık artışın ardından Pellegrino, firmanın hedefini “blok zincirleri arasındaki tüm birlikte çalışabilirliği destekleyen genel mesajlaşma katmanını oluşturmak” olarak nitelendirdi. Mart ayında toplanan fonlar, protokolde daha fazla dApp geliştirilmesini desteklemek için kullanılıyor.

Mart ayının başlarında LayerZero, jetonları farklı blok zincirleri arasında takas etmek için bir protokol olan Stargate’i başlattı. Projeyi, Yıldız Geçidi köprüsüne özgü 25 milyon dolarlık halka açık token satışıyla başlattı. Stargate’in arkasındaki fikir, blokajlar arasında tek bir işlemle jeton transferlerini kolaylaştırmak, kilitleme, para basma ve yakma ve varlıkları geri alma gibi hantal adımlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır.

DeFi Llama verilerine göre, Stargate protokolünde kilitlenen toplam değer Nisan ayı başlarında hızla 4 milyar doların üzerine çıktı, ancak o zamandan beri 736 milyon dolara düştü.

Özel yatırım için giderek daha zorlu bir pazarda bile, zincirler arası birlikte çalışabilirliği çözmeye çalışan yeni başlayanlar zam alıyor. Bu ayın başlarında, zincirler arası merkezi olmayan bir kripto borsası kuran Berlin merkezli bir girişim olan Chainflip Labs, risk sermayedarlarından 10 milyon dolar topladı. Ancak LayerZero Labs’in aradığı 3 milyar dolarlık fiyat etiketi, daha sonraki aşamadaki yatırımcıların kapakları kapatması ve sermayeyi korumasıyla daha zorlayıcı olabilir.

İçeriklerimiz tamamen bilgilendirme amaçlı üretilmiştir ve yatırım tavsiyesi içermez.Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap