Ledger Nedir?

featured

Kripto dünyasında şu an için en çok merak edilen konulardan birisi de şüphesiz ki Ledger’dir. Bu içerikte sizlere Ledger nedir, ne işe yarar gibi konuları işleyeceğiz.

Ledger Nedir?

Ledger 2013 yıllarının sonuna doğru güvenlik, kripto paralar ve girişimcilik anlamında kuvvetli bir seçenektir. Şirket Blockhain uygulamaları için güvenli çözümler ulaştırmak üzere yola çıktı. Bunlara ek olarak Fransa Paris’te ofisleri bulunmaktadır. Ledger, kripto varlıklarınızı güvenlik bir şekilde tutup saklamanıza yarayan bir offline cüzdanıdır. Bu cüzdanlar Bitcoin, Etherum ve bir çok kripto paralarınızı güvenli bie şekilde cüzdanlarınızda tutmaya yarar. Ledger’in tam olarak amacı bu kripto dünyasında insanların varlıklarını güvenlik bir şekilde cüzdanlarında saklayabilmesidir. Ki bakacak olursa bu durumu fazlasıyla karşılıyor. Bildiğiniz gibi dijital varlıklar kağıt cüzdanlarla da saklanabilir. Uzmanlara soracak olursak bunların arasında em güvenilir sistemin donanım sistemi olduğunu söylemektedirler. Bu cüzdanlarda sizlere ait keyinizi saklayan bir çip bulunmaktadır. Bununla birlikte güvenlik en üst seviyeye çıkarılmış olmaktadır. Ledger ile cüzdanlarınızı üst seviyede saklayabilir ve koruyabilirsiniz. 

Ledger Ayrıcalıkları

Ledger’in kendine ait bir işletim sistemi bulunmaktadır. Bu işletim sisteminin adı Bolos’tur. Donanım güvenlik modülü İle birlikte entegre olarak işbirliğinde çalışmaktadır. Bu zamana kadar Ledger bu teknolojiyi sağlan tek firma olmuştur. Ledger ürünleri Fransa’da üretilmektedir. Bu üretilen ürünler müşterilere garantili bir şekilde verilmektedir. Bu sistemi bilgisayarınızda kullanarak cüzdanınızı bilgisayardan da yönetebilirsiniz. Bakacak olursanız eğer cüzdanınızı böylece offline olarak yani internet erişimi olmadan güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Özellikleri;

  1. Masaüstü uygulaması
  2. Çoklu kripto para desteği
  3. Çoklu donanım desteği
  4. Donanıma gerek kalmadan hesapların incelenmesi
  5. Varlıkların takip edilebildiği arayüz
  6. Borsa ve para birimi seçimi
  7. Alma, verme hesap ayrıntısı
  8. Transferden önce onay merkezi
  9. Hızlı hesap senkronizasyonu

Modeller;

  1. Ledger Nano X

Yeni Bluetooth özelliği olan Ledger Nano x cüzdanı ile varlıklarınızı koruyabilir, hesaplarınızı bir şekilde yönetebilirsiniz. 

  1. Ledger Nano S

Maksimum güvenlik sağlayan paranız ve varlığınız için kontrol sağlayan Ledger Nano S’i live ile birleştirebilirsiniz. Bu model ile çevrimdışı ve korumalı olarak kullanım sağlayabilirsiniz. 

Aksesuarlar

Donanım cüzdanlarının yanına ayrı olarak Ledger Otg Kit, the Billfodl gibi kullanabileceğiniz bir çok aksesuar kullanabilirsiniz. 

Ledger teknolojisi ile sizlerin artık kripto varlık hesapları güvende olacağı gibi artık cüzdan sorunları, varlıklarınızın kaybolması, uçması ve hesaplarınızda kimlik sorunları gibi sorunlardan kurtulmuş olacaksınız. Ledger sizlere en iyi kripto varlık cüzdanını sunmaktadır. Yıllar geçmesine rağmen internet erişimi olmadan kripto varlıklarınıza zarar gelmeden, cüzdanınızı güvenle yönetebilecek ve kontrolleri sağlayacaksınız. Kendi içersinde gelişmeye devam edem Ledger gün geçtikçe en çok tercih edilen ve sürekli araştırılan bir cüzdan haline gelmiştir.

 

Kaynak:

https://www.investopedia.com/tech/what-cryptocurrency-public-ledger

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap