Litecoin Nedir? Litecoin Yorum ve Geleceği 2022

Litecoin

Bu yazımızda LTC coin nedir, Litecoin (LTC) kripto para nedir, LTC coin nasıl alınır gibi soruları yanıtlamaya çalıştık. İşte LTC coin yorumu ve geleceği ile ilgili detaylar…

“Bitcoin gold” ifadesini duymuş olabilirsiniz. Bakalım birbirlerini nasıl tamamlayacaklar.

Litecoin, 2011 yılında Google çalışanı Charlie Lee tarafından oluşturulan bir kripto para birimidir. Başlangıçta, 84 milyon adet üretildi. Herhangi bir merkeze bağlı değildir. Litecoin Blockchain, Bitcoin Blockchain’den daha hızlı bloklar üretir.

LTC Coin’in değeri ne kadar?

Kripto para piyasasının güncel verilerine göre 1 LTC coin 1.126,78 TL fiyattan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde LTC Coin fiyatı 0.20% değişti. LTC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi 551.886.737$ ve toplam piyasa değeri 4.843.939.389$’dır.

Bir LTC madeni paranın değeri nedir?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LTC 68.85 dolardan işlem görüyor.

Litecoin nedir?

Litecoin (LTC), Bitcoin’in bir değer deposu olarak daha doğal faydasını tamamlayan, ödemeler için daha uygun olacak artan kullanılabilirlik ve işlem hacmine sahip bir kripto para birimini tanıtmak için 2011 yılında oluşturuldu. Yani litecoin-bitcoin anlatısı ilişkiyi aşırı basitleştiriyor ya da daha doğrusu litecoin, bitcoin’in altınının gümüşü haline geldi.

Litecoin (LTC), Satoshi’nin teknik incelemesinin bitcoin ile yeni bir finansal ve teknolojik paradigmayı başlatmasından sadece birkaç yıl sonra, kripto para birimi sahnesinde ortaya çıkan ilk altcoinlerden biriydi. O yılın başında Bitcoin ile ilgilenmeye başladım ve en büyük dezavantajlarından biri hızdı. Yaklaşık her on dakikada bir Bitcoin blok zincirine yeni bir blok ekleniyor ve bu inanılmaz yeni teknolojinin yaygınlaşacağı bir gelecekle birlikte işlem hacmi ciddi şekilde ölçeklenebilir olmalıydı. Şimdilik Litecoin, Bitcoin için tamamlayıcı bir çözüm haline geldi.

İnsanların ne olduğunu hızlı bir şekilde anlamalarına yardımcı olmak için Litecoin’i “Bitcoin’in lite versiyonu” olarak tanımlayabiliriz ve “Bitcoin’in altınının gümüşü” haline gelmiştir.

Litecoin ve Bitcoin: Geliştirilmiş Hız ve Erişilebilirlik

Litecoin, Bitcoin blok zincirinden çatallanmak yerine, Bitcoin kaynak kodunun bir kopyasından yaratıldı ve Litecoin’i ortak bir kaynak bloğu olmayan tamamen yeni bir blok zinciri haline getirdi. Litecoin, teknik olarak Bitcoin’e çok benzer, ancak birkaç önemli farkla. Özellikle Litecoin’in özellikleri:

Litecoin madenciliği benzersiz hash işlevi
Daha hızlı blok oluşturma süresi
Maksimum kripto para arzını artırmak

Her iki kripto para biriminin madencileri, ağlarında fikir birliğine varmak, blok zincirlerine geçerli işlem blokları ekleme hakkını elde etmek ve blok ödülleri almak için karma algoritmayı kullanarak son derece zor matematiksel bulmacaları çözmede rekabet eder.

Bitcoin, Bitcoin ağında PoW’a güç sağlamak için SHA-256 karma işlevini kullanır. Madencilerin bu son derece zor matematiksel bulmacaları çözmek için kullandıkları cihazlar, tasarımları ve konfigürasyonları önemli ölçüde farklılık gösteren bilgisayarlardır. Başlangıçta, bitcoin madenciliği için kullanılan ana makineler, aşağı yukarı geleneksel bir bilgisayarın omurgası olarak kabul edilebilecek bir merkezi işlem birimine (CPU) dayanıyordu. PoW bir rekabet olduğundan, madenciler hızla avantaj aramaya başladılar ve işlemcilerini bir grafik işlem birimi (GPU) ile birleştirerek işlemcilerinin işlem gücünü artırdılar; bu, hesaplama yükünün çoğunu ana CPU’dan boşaltarak cihazın performansını artırdı.

Ve rekabetin çoğu devam etme eğiliminde olduğundan, yeni teknoloji yalnızca bitcoin madenciliği amacıyla geliştirilmiştir. Ayrıca pahalıdırlar, bakımı zordur ve uzmanlık bilgisi gerektirirler – birçok insanı bunları kullanmaktan caydıran faktörler. ASIC’leri edinmek, kurmak ve sürdürmek için bilgi, zaman ve sermayeye sahip olan daha az insanla, Bitcoin ağındaki madencilik, ağın güvenliğinden ve istikrarından ödün vererek daha merkezi ve ayrıcalıklı hale geldi.

Litecoin, GPU’ları ve ASIC’leri uzak tutmak için tasarlanmış, yoğun bellek kullanan bir algoritma olan Scrypt karma algoritmasını kullanmak üzere tasarlanmıştır. Amaç, Litecoin ağını madeni paranın en büyük destekçileri olan insanlar için daha erişilebilir hale getirmekti. Bu nedenle, insanların başlangıçta işlemcileri ile litecoin madenciliği yapabilmeleri son derece önemliydi.

Ortalama olarak, Litecoin ağında yaklaşık olarak her 2,5 dakikada bir yeni bloklar oluşturulur; bu, blokların kabaca her 10 dakikada bir çıkarıldığı bitcoin’den dört kat daha hızlıdır. Sonuç olarak, Litecoin’in işlem hacmi de Bitcoin’den yaklaşık dört kat daha fazladır. Litecoin blok zincirinde oluşturulan her blok için madenciler, blok ödülü olarak bilinen önceden belirlenmiş miktarda LTC alırlar. Zaman içinde blok ödülü, yarıya inme olarak bilinen bir süreçte %50’lik artışlarla kademeli olarak azalır.

Litecoin’in daha hızlı blok sürelerini telafi etmek için yarılanmalar arasındaki aralık artırıldı. Bitcoin yarılanması her 210.000 blokta bir gerçekleşirken, Litecoin yarılanması her 840.000 blokta bir gerçekleşir. Yarım döngü başına bloklardaki bu 4 kat artış, Litecoin’in Bitcoin’in ürettiği her blok için dört blok oluşturduğu anlamına gelir. Teorik olarak, bu tazminat mekanizması Litecoin ve Bitcoin’i aynı yörüngede tutmalı ve her iki kripto para birimi için de dört yılda bir gerçekleşen halving olayları ile devam etmelidir. Matematik ayrıca sonunda toplam LTC miktarının BTC’den daha fazla olacağını gösteriyor: 84 milyona karşı 21 milyon.

Litecoin bir rakip değil, Bitcoin’e ektir

Daha hızlı blok süreleri ve daha yüksek işlem hacmi ile Litecoin, daha pratik ve ölçeklenebilir bir değişim aracı olarak yaratılırken, Bitcoin daha çok bir değer deposu haline geldi. Litecoin’in bitcoin’e benzerliği, erken benimsenmesi ve ardından bitcoin’in SegWit yumuşak çatalının uygulanmasıyla kanıtlandığı gibi, onu bitcoin protokolü için uygun bir test ağı haline getiriyor.

Litecoin şu anda dünyadaki en ünlü, güvenilir ve kullanılan blok zinciri tabanlı ödeme ağlarından biridir ve birçok kişi artık Litecoin’in bir rakip değil, bitcoin’in tamamlayıcısı olduğu konusunda hemfikirdir: Litecoin, bitcoin’in altına kıyasla gümüştür.

Litecoin (LTC) Coin İncelemesi ve Gelecek 2022

Litecoin, yalnızca sınırlı miktarda (84 milyon) LTC kripto para birimi üretecek ve ekonomisine kattığı yeni LTC miktarını periyodik olarak azaltacak şekilde programlanmıştır.

Öngörülebilir sınırlı arzı nedeniyle Litecoin, arz düşüşleri sırasında fiyatının yükselmesine ve Bitcoin’in değer artışına ayak uydurmasına güvenen tüccarlar arasında popülerdir.

Litecoin, tüccarlar adına Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul eden ödeme işlemcilerini kullanarak mal ve hizmetler için ödeme yapmak için de kullanılabilir.

Aynı zamanda, piyasasını küresel ölçekte daha likit hale getiren çoğu büyük kripto para borsasında yaygın olarak işlem görmektedir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap