Metamask Kurtarıcı Rolünde Olmaktan Memnun – Mayıs 2022

Metamask Kurtarıcı Rolünde Olmaktan Memnun

Kripto dolandırıcılığı kurbanları artık rahat bir nefes alabilir. Popüler kripto cüzdanı MetaMask, dolandırıcılık kurbanlarının çalınan kripto varlıklarını geri almalarına yardımcı olmak için yakın zamanda Londra merkezli dijital varlık dolandırıcılığı araştırmaları ve kurtarma uzmanı Asset Reality ile ortaklık kurdu.

MetaMask’e göre, Asset Reality ile işbirliği “dijital varlık kurtarmayı iyileştirmede endüstride bir ilk yaklaşım”.

MetaMask ve Asset Reality Güçlerini Birleştiriyor
MetaMask şu anda ayda 30 milyon aktif kullanıcıya sahiptir ve geleneksel kurtarma süreçleri sıkıcı, pahalı ve zaman alıcı olabileceğinden, küresel ve gelişmiş bir yaklaşım benimseyerek kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini korumayı amaçlamaktadır.

Asset Reality, MetaMask kullanıcılarına ücretsiz olarak büyük ölçekli bir kripto adli soruşturması sağlamak için dolandırıcılık veya dolandırıcılık operasyonlarının tüm mağdurlarını bir araya gelmeye davet ediyor. Öte yandan, kullanıcılar suç duyurusunda bulunmaya karar verdikten sonra yasal ücretleri karşılamak zorunda kalacaklar.

Ancak, iki firma, maliyetleri dağıtmak için bir grup düzenlemesinden yararlanarak yasal maliyetler dayanılmaz hale geldiğinde yardımcı olacaktır.

Metamask Ne Düşünüyor?

Daha fazla şirket, büyük ölçekli kripto dolandırıcılıklarını kapsamak için de yararlanılacak olan bir blockchain analitik firması olan Consensys gibi kripto dolandırıcılığı kurbanlarına katılma ve yardım etme niyetlerini ifade ediyor.

Şirket, kullanıcılara herhangi bir kripto dolandırıcılığını bildirmeleri için bir arayüz sağlayacak. Ardından Asset Reality, kripto alanında siber suçlulara karşı açılan davaların durumuyla kullanıcıları döngüde tutmak için devreye girecek.

Kripto Dolandırıcılığı Kurbanlarının Ortaya Çıkması Gerekiyor
MetaMask kurucu ortağı Dan Finlay, başlangıçta, dolandırıcılık kurbanlarının nispeten küçük bir miktar olsa bile şikayette bulunmalarının son derece önemli olduğuna inanıyor. Bu, soruşturmayı hızlandırmak, uygun ve hızlı yasal işlemleri başlatmak için çok önemlidir.

Kripto dolandırıcılığı, kripto değerinde yüzlerce ila milyonlarca dolar dolandırdı veya çaldı. Bu kripto dolandırıcılığı ve çevrimiçi hackleme kurbanları için duygusal ve zihinsel bir işkence oldu, çünkü esas olarak failler bir sonraki saldırıyı planlarken kendilerini sıkışmış veya boşlukta hissediyorlar. Finansal, fiziksel ve duygusal seviyelerde eziyet ediyor.

MetaMask ve Asset Reality’nin sahip olduğu yeni çözüm veya mekanizma ile çalınan dijital fonların hızlı bir şekilde kurtarılması artık mümkün. Web3 ekosisteminin güvenlik seviyelerini yükseltmeyi amaçlar. Strateji, kullanıcıları kripto saldırıları ve dolandırıcılık konusunda eğitmeyi, güvenlik protokollerini geliştirmeyi ve dijital varlıkların yedeklemesini yükseltmeyi içeriyor.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap