Microsoft Corp., Web 3.0’ını Oluşturmak İçin Bir Kripto İşletme Direktörü Arıyor

microsoft-web3.0

7 Şubat Pazartesi günü Microsoft’un resmi web sitesinde yayınlanan İş ilanına göre, şirketin Yapay Zeka ve Gelişen teknolojiler ekibiyle, İş rolü “Microsoft’un Web 3.0 stratejisini desteklemek ve bilgilendirmek için temel oluşturacak”.

Microsoft Kripto Sektörüne Nasıl Bir Giriş Sağlayacak?

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci şirketi olan Microsoft Corp., Ocak ayında İş ilanıyla aynı zamana denk gelen Activision Blizzard’ı satın aldığını da duyurdu. Firma, 2023 mali yılında sona erecek bir işlemde Activision Blizzard’ı hisse başına 95 $ oranında satın aldığını söyledi.

Şirket, oyun keyfini ve topluluğunu getirmek için Activision Blizzard’ı satın alıyor.

İşlemlerin toplam maliyeti 68,7 milyar dolara eşit ve işlemler kapandığında, şirketi Sony ve Tesla’dan sonra gelir açısından dünyanın en büyük üçüncü oyun firması yapıyor.

Şirket., Metaverse’e geçişinin bir parçası olarak sanal dünyalardaki erişimini artırmak için oyun devlerine yöneldi. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, platformunun adını Metaverse olarak değiştirdiğinden, şirketin Metaverse evrenine geçişi yeni bir şey değil.

Günde üç milyar aktif kullanıcıyla oyun dünyasına adım atan yeni nesil, oyun oynamayı hızla artan ve en büyük eğlence ve eğlence sektörü haline getirdi.


İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap