Microsoft’tan Tarihi Metaverse Yatırımı! Tam 69 Milyar Dolarlık Satın Alım İşlemi

Microsoft'tan-Tarihi-Metaverse-Yatirimi!-Tam-69-Milyar-Dolarlik-Satin-Alim-Islemi

Teknoloji devi Microsoft, oyun yayıncısı Activision Blizzard’ı 69 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Kayıt anlaşması, şirkete metaverse girişimi için birden fazla video oyunu serisine girme özelliği veriyor.

Yazılım devi, önde gelen oyun yayıncısı Activision Blizzard’ı satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Satın alma, şaşırtıcı bir şekilde 69 milyar $ karşılığında yapıldı ve metaverse için yapılan daha büyük adım oldu. Satın alma, Microsoft’un daha önce Bethesda’yı 7,5 milyar dolara satın almasınının ardından yapıldı.

Microsoft Açıklaması Erken Geldi

Microsoft CEO’su Satya Nadella, satın alma işlemini Twitter’da kutladı ve oyunun meta veri deposunun büyümesinin önemli bir parçası olduğunu söyledi:

“Oyun, günümüzde herhangi bir platformda en hızlı büyüyen ve en heyecan verici eğlence kategorisidir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.”

Activision Blizzard en çok, yılın en çok satan oyunları listesinin başında yer alan bir dizi oyun olan popüler Call of Duty serisinin yayıncısı olarak bilinir. Ayrıca, tek başına yılda 1 milyar doların üzerinde gelir sağlayan popüler mobil oyun Candy Crush’ı da yayınlıyor.

2021’deki raporlar, oyun endüstrisini sarsan şirkette yaygın cinsel tacizi ortaya çıkardı. Bu tartışmanın merkezinde CEO Bobby Kotick var ve onunla ve şirketle ilgili olaylar şirketin hisse fiyatında düşüşe neden oldu.

Satın alma, metaverse’de avantaj elde etmek için uzun bir savaşın ne olacağı konusunda ilk kıvılcım gibi görünüyor. Microsoft, yeni eğlence alanında çalışan tek teknoloji şirketi olmayacak.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap